Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,nemáte někdo zkušenost s Postinorem? Poslední menzes jsem měla 9.10. - 15. 10.i se špiněním.Dne 16.10.jsem užila Postinor dle návodu,bylo to zhruba 42 hod.po styku.Dnes 21.10.jsem začala krváce,zřejmě po Postinoru.Je to normální?Nevadí že jsem Postinor užila těsně po menzes? Mám se obávat těhotenství,když ted krvácím? Petra
takhle brzo po skončení menses, by jsi těhotná být neměla, máš zřejmě rozbouřené hormony, zkušenost s postinorem mám, a pozor, 42 hodin po styku je dlouho, postinor se užívá a musí být použit do hodiny po styku, pak se jeho účinnost snižuje.
Píší že se může užít do 72 hodin,samozřejmě čím dříve tím lépe.No asi mě to rozhodilo,přeci jen je to driák a bylo to den po menzes a to jsem ještě nenapsala,že jsme používali kondom,jenže já ze strachu že se přeci jen někde mohla objevit kapička,letěla druhý den do nemocnice pro Postinor.
Prosím o zkušenosti. S přítelem nám selhala antikoncepce (přesně v den ovulace) a do 24 hodin jsem si vzala prášek Nulsora (to samé co postinor). Neměla jsem žádné nevolnosti a za 4 dny mi začalo krvácení. Toto krvácení trvá už 10 dní. Někdy je to takové silnější špinění, někdy krvácení. V příbaláku píší že krvácení může být silnější, ale nepíší jak moc silné. Máte tedy prosím někdo zkušenost že by krvácení po užití prášku trvalo tak dlouho? Nebo si mám zavolat na gyndu? Jinak mě nic nebolí a ještě kojím. Děkuji
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na vedlejší účinky Postinoru
První tabletu jsem si vzala do 12ti hodin, další za 12 hodin a potom mě začal bolet podbřišek přesně jako bolí před menstrací…a takhle už to pokračuje skoro 3. den. Máte s tím některá z vás zkušenosti? Dostaví se menstruace nebo je to jen vedlejší účinek a pořád je tu pravděpodobnost selhání? A otěhotněla některá z vás po Postinoru s tímhle průběhem? ![]()
Ahoj,
V neděli rano jsem mela pohl. styk (s tim, ze jsem sex stopla pred vyvrcholenim) a pote jsem použila Postinor - použila jsem ho cca po 31 hodinách (dřív to prostě neslo
), ale myslim si, ze to bylo min, než 31 hodin, druhy prášek potom po 12 hodinách od prvního (jak je napsáno v pribalovem letacku) a ted čekám…myslíte si, ze by to mohlo byt s větší pravděpodobnosti v pohode?
Prosím o rychlou odpoved nebo asi umru strachy! ![]()
Dekuji předem za více názoru…
@Anonymní píše:
Ahoj,
V neděli rano jsem mela pohl. styk (s tim, ze jsem sex stopla pred vyvrcholenim) a pote jsem použila Postinor - použila jsem ho cca po 31 hodinách (dřív to prostě neslo), ale myslim si, ze to bylo min, než 31 hodin, druhy prášek potom po 12 hodinách od prvního (jak je napsáno v pribalovem letacku) a ted čekám…myslíte si, ze by to mohlo byt s větší pravděpodobnosti v pohode?
Prosím o rychlou odpoved nebo asi umru strachy!
Dekuji předem za více názoru…
neni dite spis dar jak prekazka?
Ahoj, mám podobný problém 5.7 jsem měla nechráněný pohlavní styk, den předtím mi skončila menstruace, tím pádem jsem užila po 48 hodinach escapelle, po 5ti dnech mi došlo na 3 dny něco jako menstruace. Teď už mám asi 10 dní zpoždění, pobolívá mě v podbríšku, bolí záda jako kdybych to měla dostat. Dnes jsem si dělala test a byl negativní. Hodně trpím na záněty močových cest a ledvin a teď poslední 3 dny mám večer zvýšené teploty, nemůže to mít s tím zpožděním něco společného?
Anonime pokud se do tebe neudělal tak co resis… Pokud si postinor užila tak jak mas tak už vůbec nechapu tuhle otázku… S nejvetsi pravděpodobnosti můžeš být v klidu…
@Ines2019 ja si myslím že kdybys byla těhotná tak už by to na testu vidět bylo..
@zuzka131313 právě jsem si říkala, že deset dní opoždná mestruace, tak by to test mohl ukázat. Jsem teď dost na vážkách
@zuzka131313 píše:
Anonime pokud se do tebe neudělal tak co resis… Pokud si postinor užila tak jak mas tak už vůbec nechapu tuhle otázku… S nejvetsi pravděpodobnosti můžeš být v klidu…
To, ze se do ni vyloženě neudělal není nejspolehlivější. Ale taky bych řekla, ze je těhotenství málo pravděpodobně
@Ines2019 podle mě by to už byla čárka jak vysita
ale některým ženským se prý ukázala az dlouho po zpoždění… Takže tak.. Radši bych zašla k doktorovi pro klid v dusi
@zuzka131313 já hlavně neppužívám antikoncepci a nikdy jsem stimhle problem nemela, jestli mi to nemohl rozhodit ten postinor…asi zajdu ![]()
@MilijonDolarBejby
No, víc v pohode bych byla, kdybych si to vzala dřív než jsem učinila. Ale ta možnost, ze se tam prostě neco dostalo tu je a z toho mám hrůzu…