Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Koupila jsem teploměr asi za 1000,– v lékárně, ale měří naprosto chaoticky, absolutně nechápu, která teplota má být ta správná. V uchu nad 38, ale na čele 36, na spánku 37… Nechci do syna zbytečně rvát antipyretika, pokud by neměl nad 38, ale jak se v tom mám zorientovat?? ![]()
Nejlepší je Klasicky lihovy teploměr, takový ty jak se jenom namíří a pípnou jsou na nic, většinou měří mnohem min než je skutečná teplota a ještě pokaždé jinak… Zajdi si pro jiný teploměr do lékárny. Mi tyhle máme v práci a vůbec nefungují, člověku s normální teplotou (kolem 36,5) vždycky měří tak 34 až 35…
Fór je v tom, že my máme i digitální pod paži a do zadečku (tím měřím mimčo), koupila jsem i nový, když se mi zdálo, že blbě měří, a ten nový měří ještě podivněji než ten do ucha… Zase když jsem za to vyhodila tisícovku se mi na něj nechce úplně zanevřít
, ale ty rozdíly teplot mi přijdou opravdu záhadné. Ptala jsem se i sestry u doktora, jestli se něco odečítá, a řekla mi že ne, že je to velmi přesné, jen to může měřit divně, když třeba dítě předtím plakalo.
@PenelopaW ho reklamu že nefunguje, ti vrátí peníze, teploměr co nemeri přesně a pokazdy jinak je úplně k ničemu ![]()