Měření teploty ucho x čelo - co je přesnější?

1450
9.3.14 15:13

Měření teploty ucho x čelo

Holky mám teploměr na měření teploty čela či v uchu..ale nechápu ten rozdíl.
Na čele měří malé 37.4 a v uchu 38,3. To už mi příjde jako velký rozdíl, ale nevím
jakou hodnotou se mám řídit?? Nevíte kde je to přesnější???
http://www.e-broucek.cz/…01-2399.html
Mam tento teploměr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102087
9.3.14 15:16

@darkblack Mám tedy levný z Lidlu, ale přesný je v uchu, na tom čele jsem se to s ním nikdy správně nenaučila. Podle obrázku vypadá podobně, takže bych věřila spíše tomu uchu… já ten náš testovala tak, že jsem změřila obě uši u dítka a pak u sebe (věděla jsem, že mi je dobře a teplotu nemám), u daného člověka rozdíl 0,1 :palec: a mě to taky změřilo správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Babišovka
9.3.14 15:17

Nejpřesnější je digitální teploměr a jak jsem se dozvěděla od lékaře v Sama doma, tak i miminkům by se mělo měřit pod paží a né v zadečku, jak jsem si myslela… ty co píšete vy, prý mají takové odchylky, že i v nemocnici prý přeměřují digitálním…

• Citovat
  • Upravit
102087
9.3.14 15:21

@Babišovka Nejpřesnější je rtuťový teploměr, ale ten už dnes nekoupíš… digitální taky měří pěkně podle plotu, ne tedy všechny, asi tak stejně jako ty infra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Babišovka
9.3.14 15:22

@j.a.n.i1 taky jsem si myslela, že rtuťový, ale ten doktor jasně říkal, že digitální… ale možná to myslel tak, že rtuťový je zas nebezpečný pro dítě, kdyby se něco s ním stalo… :think:

• Citovat
  • Upravit
Babišovka
9.3.14 15:23

I ty moderátorky z toho byly překvapené :think:

• Citovat
  • Upravit
102087
9.3.14 15:29

@Babišovka No, mě by zajímalo co toho doktor ví o přesnosti teploměrů :think: jo, kdyby to řekl fyzik a vysvětlil který digitální a na jakém principu fungující, tak ano, ale takhle je to jedna paní povídala, to, že je digitální znamená pouze to, že se naměřená teplota nějakým způsobem převádí na dispej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
9.3.14 15:29

Tak jsem zavolala raděj pro radu na pohotovost.. První co bylo tak zmínila jak byli „zlaté“ teploměry s rtutí že tyhle digitální neměří přesně snad nikdy.. Nicméně mám se řídít spíš teplotou v uchu než na čele..
Děkuji ale i za rady od vás :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Babišovka
9.3.14 15:30

@j.a.n.i1 to byl fakt nějaký odborník… a nevím jestli doktor medicíny… myslím, že měl doktorát… zkusím to najít

• Citovat
  • Upravit
71
9.3.14 16:05

@Babišovka nas na pohotovostech merili na cele a v uchu.Tak teda nevim.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.3.14 17:27

V uchu musíš umět měřit správně. Já vyměnila ušní teploměr za čelový a mám klid. Krom toho v uchu bude vždy teplota o něco vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.14 20:49

@Raduš.ka44 Pro měření v oušku je třeba boltec trochu „natáhnout“ směrem dozadu a nahoru a hrot zavést dostatečně hluboko, u miminek do 1 roku jen dozadu. To se některým dětem nemusí moc zamlouvat. Proto i my doma měříme jen na čele a ušní nástavec je většinou nevyužitý. Naměřené hodnoty v uchu a na čelíčku se mohou drobně lišit, díky vnějším vlivům, které teplotu bubínku tolik neovlivňují jako čelo. Docela pěkné instruktážní video je zde: https://www.youtube.com/watch?… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.5.14 02:23

Měření teploty

Máme 4-letého syna, je těžky astmatik a celoročně vedeme boj s antibiotiky. Podle našich zkušeností, je nejlepší rtuťový teploměr, ale kdo nemá dědictví po rodičích, tak má smůlu :).Digitální teploměr podle našich zkušeností by měl v pod paží propípat třikrát, aby byla správná hodnota. Ušní a čelní, tak jedině měření v uchu, protože na čele se to odvíjí podle toho, jestli je dítě spocené a má studený pot, nobo teplota v místnosti atd. Momentálně máme teplotu z ničeho nic 39,4. Měli jsme ji před měsícem a dostal opět antibiotika, takže zítra opět jedeme. Nikdo neví, z čeho ty teploty má, ale naštěstí je snášíme, jak kdyby mu nic nebylo, akorát bych na něm mohla smažit vajíčka. Takže pokud máte stejné problémy tak se dámy držte, my jdeme koukat na pohádku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.14 14:45

@fany981 A jaké máš zkušenosti s měřením v oušku? Měří ti teploměr přesně nebo musíš přeměřovat jiným teploměrem? My měříme převážně na čelíčku. A souhlasím, že čelo musí být před měřením čisté a suché, ale teplota v místnosti by snad na měření neměla mít velký vliv… S naším teploměrem od Hartmanna (Thermoval Duo Scan), jsem spokojená, starý rtuťový mám už dlouho uložený na dně šuplíku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
16.4.18 10:29

Měření teploty v oušku

Koupila jsem teploměr asi za 1000,– v lékárně, ale měří naprosto chaoticky, absolutně nechápu, která teplota má být ta správná. V uchu nad 38, ale na čele 36, na spánku 37… Nechci do syna zbytečně rvát antipyretika, pokud by neměl nad 38, ale jak se v tom mám zorientovat?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí