Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můj syn (13měs.) má už měsíc rýmu přejde ho to max. na den nebo dva a pak to teče a teče,táhne se to postupně tak nějak od prosince ale teď už je to v kuse 3 týdny,nevím si rady a doktorka mi poradila Vincentku a nosní kapičky.Nepřijde mi to normální chudáček se ani v noci pořádně nevyspí a začal chrápat.Pořád mu utíráe nosnánek dáváme kapky,zvlhčujem vzduch ale nic nepomáhá
nemá někdo podobnou zkušenost?Nejspíš si někam zajdu protože paní doktorka si stojí za svým ![]()
HOnzík to má stejně a předpokládám, že to přejde až s teplým počasím. s mudrou jsem to řešila, tvrdí to stejné, co Tobě - mořskou vodu, odsávat, kapky na rýmu…
klárka má to samé. rýmuje skoro celou zimu. už to ani neřeším… nejvíc se vysmrká ráno a přes den je relativně v pohodě. teď začne pylová sezona, tak se k tomu přidá alergie a budeme vesele pokračovat. ![]()
holky bacha s těma kapkama, já se tím od děcka dávkovala při vleklých nemocích a odnesla jsem to chronickou a ani operace pořádně nepomohla, tak at se vám děti brzo uzdraví a nenechte se odbýt, to přece není možný aby to tak dr nechala ne ![]()
Já právě dávám převážně jen tu Vincentku ale je to fakt hrozný teče mu to jak z kohoutku i zelenáče,myslím že by mi měla třeba doktorka dát nějakou žádanku na nějaké vyšetření nebo něco ne?Třeba je alergický nebo já nevim ale přijde mi to divný
![]()
Ahoj, možná je to hloupý, ale nemohla se u něho projevit na něco alergie? Byla jsem v podobné situaci a nakonec mi zjistili alergii na kočky, kočičku jsem dala známým a bylo po rýmě. Určitě bych zkusila zajít na alergologii. V tomhle věku už začínají vznikat první alergie.
dcera měla rýmu měsíc v kuse loni i předloni, doktor dával běžné kapky, až když jsme otravovali důkladněji, dostali jsme sirup na alergii a přestalo to. moje dcera to má z kvetoucích stromů, což už začalo. na alergologii nechodíme, sirup máme lontermin a prášky aerius.
majo měsíc rýma v kuse mi přijde moc, zeptej se dr, jestli to nemůže být alergie, třeba na prach, roztoče, ppřípadně zvířata, jestli máte doma.
a to vám ani nebrala výter?? to môže byť nejaký bacil, alebo aj alergia. dcéra mala to isté, v januári dva týždne nádcha, dr. hneď skonštatovala že to bude alergické a dala kvapky. a pomohlo. tých alergií je teraz hrozne moc…