Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky, chci se zeptat kolik jste měli výdaje za plínky měsíčně? já jsem u prvního syna dlouho Látkovala, a pak mi přešel pomalu na nočník. Tak nevím. a jaké pleny jsou podle vás nejlepší? Dle mého jsou to pampers ty oranžový. Ty zelený moc ne díky
![]()
@Milka111 Nejlepší a jedny z nejlevnějších mi přijdou pleny z Alberta (neprotékají, nesmrdí žádnou chemií), řada basic (ale mají myslím až od 4 kg). Pro malá miminka pak plenky z DM.
Pampersky mi smrděj. ![]()
@Milka111 píše:
Ahojky, chci se zeptat kolik jste měli výdaje za plínky měsíčně? já jsem u prvního syna dlouho Látkovala, a pak mi přešel pomalu na nočník. Tak nevím. a jaké pleny jsou podle vás nejlepší? Dle mého jsou to pampers ty oranžový. Ty zelený moc ne díky![]()
ja uz si to u prvni moc nepamatuju, jen sem tedy kupovala pak jedine zeleny Pampers, u oranz.to vzdycky nekde vyjelo
jinak ted cekam druhe a rozhodne chci latkovat, usetri se spousty penez a hlavne nase priroda. ![]()
@Lindii já jsem právě látkovala u prvního a stačilo mi, samozřejmě pokud by doktor řekl že musíme tak to dělat prostě budu bez debat o tom žádná. mě právě u oranžových vždy v pohodě a ty zelené se mi roztrhly.ale ono už je to taky dlouho ![]()
@Milka111
Pro mě jsou nej Bambo nature. ![]()
Pampers řadím mezi velmi špatné…
@hehehe Bambo nature ani neznám co je to za plenky, a kde se prodávají? ![]()
@Milka111
Beru je na internetu, jsou ekologické, ne tedy asi tak moc jako třeba Moltex a podobně, ale zase to není taková darda za ně…
http://www.ekologicke-produkty.cz/…kg_66ks.html
@Lindii píše:
ja uz si to u prvni moc nepamatuju, jen sem tedy kupovala pak jedine zeleny Pampers, u oranz.to vzdycky nekde vyjelojinak ted cekam druhe a rozhodne chci latkovat, usetri se spousty penez a hlavne nase priroda.
Ja mam ty plenkove kalhotky, pres ktere samozrejme davam ty svrchni pogumovane kalhotky. Nicmene, kdyz mala lezi na boku, tak mi to pokazde protece, kdyz se pocura a to je novorozena, cili jeste necura nejake litry. Tak nevim, jsem z toho takova nesva.
@warita píše:
Ja mam ty plenkove kalhotky, pres ktere samozrejme davam ty svrchni pogumovane kalhotky. Nicmene, kdyz mala lezi na boku, tak mi to pokazde protece, kdyz se pocura a to je novorozena, cili jeste necura nejake litry. Tak nevim, jsem z toho takova nesva.
jo? Ja mam v planu objednat z plenkybobanek. to mi nerikej, ze to protejka ![]()
Čekáme třeťátko a padla mi diskuze do oka. Pampersky nám nesedli ani zelené, ani oranžové. Jen ty úplně první bílé nejmenší, ale všechny jsme dostali. Nekupovali jsme. Bambo nature neznám, mrknu. Nám minule vyhovovali Toujours z Lidlu. Obzlášt, když je začali vyrábět takové tenoučké jako jiné dražší plenky,… a cena byla příjemná. Tak doufám, že to tak zůstalo
Ale chtěla bych tentokrát aspoň z části taky látkovat…
Ja nam nejradeji plinky z Lidlu
. Pred tim jsme pouzivali Pampers, ale ted uz je nechci.
Z lidlu jsou plinky kvalitni
, cena je prijatelna a daji se koupit i v akci. To je jeste lepsi samozrejme. Jine plinky uz nechci.
@warita píše:
Zřejmě dítěti nesedí vybraný druh plenek. Na novorozence je nejlepší čtvrecová plínka na novosklad a dobře sedící svrchní kalhotky. Pokud dítě leží na boku, může se stát, že lehce provlhnou okolo gumiček, ale vyloženě protéct by to nemělo.
Jde vidět že každému sedí jiné plenky, jen sem se ještě nedozvěděla kolik za ně dáte měsíčne. ale ono je to asi složité spočítat se nedivím ![]()