Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Vaši zkušenost. Zlomil se mi vepředu levá dvojka zub a paní doktorka řekla, že se udělá metalokeramicky můstek, a že by bylo rovnou lepší to udělat i na jedničkach a dvojce v pravo( komplet 5 zubu). Zuby mám trochu křivé a už několikrát plombovane, proto říka že to je nejlepší možnost, jak se znova s radostí smát. Máte někdo zkušenosti s metalokeramikou na předních zubech?
Předem děkuji
Proč můstek, proč ne jen korunka? Nebo se ten zlomený zub musí vytrhnout a nejde ho zachránit?
Jinak na funkční zuby bych si sáhnout nenechala.
Ano, musí se vytrhnout, úplně se rozpadla, jak bývalá zubarka vrtala a vrtala.. To samý mám i na jedničkach, jinak bych si to nenechala dělát.
Šla bych cestou implantátu a samostatných korunek i kdybych si na to měla půjčit. Jsou to přední zuby.
Implantáty nechci, ne vždy se uchytí, a nechci trhat svoje tuby, když mám kořeny zdravé. Celokeramicke koruny nemůžou být, protože mám trochu křivé zuby a mohly by prasknout. Proto přemýšlím jestli mám dát zirkonové nebo metalokeramicke korunky. Kdyby to nebylo potřeba, tak to nedělám.
@verunka1234567 píše: Více
Tvá zubařka zná tvé zuby a zřejmě zvolí postup, který je pro tebe nejvhodnější.
Jen se zeptám, co chce dělat s těmi dalšími zuby? Korunky? Nebo ti je chce vytrhnout a celý předek nahradit můstkem? ![]()
Metalokeramiku bych si na přední zuby nedala. Ja mam čistou keramiku.
Právě že mi vytrhne jenom zub který se rozpadl, tam bude mustek z 3 zubu přes 2 zub(co se vytrhne) až na první, a když už bude dělat, říkala že by bylo určitě lepší udělat I tu druhou jedničku a dvojku, protože jsou hodně plombovane, tak by bylo lepší na ně přidelat korunky i kvuli estetičnosti..Jsem rozhodnuta si přední zuby opravit, ale pouze jsem se chtěla zeptat, jestli má někdo zkušenost s korunkami na prednich zubech..
@Tajemnadama Také bych šla 100% do celokeramiky, ale jelikož mám zuby křivé, prý je dost pravděpodobně že to praskne a bude se to měnit celý. A ta metalokeramika je vyztužená..
Vždyť jsi psala, že ti ten zub stejně vytrhne. Korunky jsou dát na každý zuby, já je mám a jsou v pohodě už roky. Nech si aspoň předen na alergologii zjistit případnou alergii na kovy.
@Janli Ano, dvojku která se rozpadla.Vy máte metalokeramiku na prednich zubech?🙂
Ne, nenechala bych si dělat můstek, protože to je vidět. Jedině korunky na jednotlivý zuby a tam, kde se trhá zub, tak implantát. Několik korunek mám a už jedině keramický. Paradoxně mi ty keramický vydrží víc než fazetovaný kovový.
To je nesmysl. Ja mam mustky vepredu, a nic mi neprasklo. A kupodivu to nikdy nikdo nepoznal. Pokud je dobrá laboratoř, od vlastních zubu to nerozeznas.
Moje sestra to tak má a již léta a pořád to vypadá dobře. Pořád lepší, než problombované zuby, kde ty plomby jsou veliké, jsou vidět a ještě pořád padají. Takhle se sjednotí barva i tvar, zuby nebudeš mít křivé a trvanlivé to je na dlouhá léta. Šla bych do toho, zvlášť, když ti to zubařka radí. Hlavně aby měla dobrou labopratoř, která ti udělá hezké zuby.
@Da12 Děkuji Vám moc, konečně odpověď na mou otázku, která je pro mě důležitá.🙂 ![]()