Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
kuky.tady jsem sice úplně nová,ale o miminko už se snažím delší dobu.chtěla bych vás poprosit o jakoukoliv radu…nemáte někdo zkoušenosti s cvičením podle Mojžíšové?či s nějakými čajíky apod.???děkuji moc.už jsem ochotna udělat cokoliv..ještě jednou díky Eva
Cvičím, cvičím a cvičím. Mám asi polycystické vaječníky, takže nemám ovulaci, menstruaci, děložní sliznice se mi moc netvoří. No, určitě to stojí za to. Já také cvičím a dost tomu věřím. Léčím se tak komplexně a mimo jiné Mojžíšovou. (teď ale nechodím na mobilizace, jen cvičím). Výsledky to určitě má. Podařilo se mi otěhotnět, ale potratila jsem (bylo to špatně založené, ne moje vina, kdybych nevykrvácela, stejně by mě čekala revize dělohy). Teď jsem po potratu druhý cyklus, poprvé jsem neotěhotněla, ale snad poprvé v životě jsem měla nebolestivou menstruaci, to připisuji Mojžíšové a přišla 31. DC (to mohla být dobrá reakce na léčbu i na Mojžíšovou). Rozhodně doporučuji
moniko,takže myslíš,že by cvičení pomohlo od nepravidelné menstruace? a samozřejmě ani otěhotnění by mi nevadilo
a podle čeho cvičíš? je na to nějaká publikace nebo tak něco? díky.
Na Mojzisovou sice existuji nejake knizky, ale doporucuju zacit pod odbornym dohledem, aby ti nekdo presne vysvetlil, jak to mas delat spravne, pak uz muzes i sama. Cviky jsou velmi jednoduche,a el museji se delat dobre. Zalezi, co konkretne ti je, ale cviceni pomaha na ztuhle svaly panevniho dna. Na toto pomahaji i brisni tance, ovsem neni to terapie, je to spojene i s psychikou, ale s panevnim dnem se tam dela hodne, takze to pomaha k tomu uvolneni. Takze to doporucuju, jak doplnek k tomu cviceni. Clovek tam prijde i na jine myslenky.
Nevim, odkud jis, ale dobrou Mojzisovou delaji na rehabilitacich v nemocnici na Polni, nejlepsi je tam takova uz starsi pani (docela od rany
, ale je vyhlasena, bohouzel si ted nevzpomenu, jak se jsmenuje, ale kazdy ji tam zna.
Drzim palce
Kacica
Ahoj ,Já taky cvičím podle mojžíšové.Doporučila mě to moje kamarádka.Pak jsem si zavolala do nemocnice.Tam mě všechny cviky ukázali.podívej se na stránky:
http://emimino.cz/…s/story/2912#…
Mě se i upravila menstruace(40 dní a víc!).a taky na psychiku mi to pomohlo.Snažím se o miminko už taky hodně dlouho,a beru to jako takový „záchranný kruh“ ![]()
Tak moc moc děkuji
.tu publikaci mám už doma,ale taky si myslím,že to bude zřejmě nutné pod odborným vedením aspoň ze začátku.jinak jsem z brna,ale budu se stěhovat do prahy..takže budu ráda za tipy,kam zajím za odborníky v obou městech
eva
Evi ,já chodím do Brna ke Svaté Anně.je tam moc milá terapeutka ![]()
Chodila jsem ke Sv. Anně, byla tam Volejníková, žákyně Mojžíšové. Teď už tam prý není.
Moni
,Volejníková je v důchodu.Když jsem tam byla poprvé,tak zrovna končila,protože musela uvolnit místo druhé(svobodová),které končila mateřská.A dvě terapeutky memocnice si dovolit nemůže
.Tak jsem přešla k té svobodové a je moc fajn!
Volejníková mě říkala,že si otevře soukromou ordinaci někde v židenicích!( Pro mě je to z ruky) ![]()
Mám nepr. menstruaci.A měla jsem zablokovanou levou stranu pánve
teď,když cvičím,tak se všechno upravilo!Akorát to cvičení někdy nestíhám,nebo se mi nechce!
Ale myslím si,že to má příznivý vliv na ženský organismus,a na psychiku.Chystám se letos na KET,tak chci bít v lepší psychycké kondici ![]()
ahoj, já jsem cvičila Mojžíšovou asi tři měsíce poté, co jsme absolvovali neúspěšný pokus o IVF (mám blok obou vejcovodů, srůsty v celém podbřišku a pomalé vaječníky). Určitě to pomohlo, neboť druhý pokus se podařil, jsem teď ve 32. týdnu. Chodila jsem do CLR na Žluťáku v Brně k rehab. sestře Navrátilové, je moc milá a šikovná. Takže DOPORUČUJU ![]()