MHD v Brně s kočárkem

342
13.4.12 08:23

MHD v Brně s kočárkem

ahoj všechny maminky z Brna i dalších měst. Chtěla bych se s vámi podělit o problém, který se mi uz několikrát stal. Bydlím v Brně a protože jsme si založili rodinu, potřebovali jsme větší byt. Naskytla se příležitost a my se přestěhovali do Bystrce na Kamechy. Protože nemám auto, jezdím téměř každý den autobusem. Tahám dvě děti a většinou i plny podvozek s nákupem atd.
Před 14 dny jsem stála na Ečerové a čekala na autobus. přijel první - narvaný kočárkama. nevešla jsem se. čekala jsem dalších 20 minut - přijel druhý - nevešla jsem se. po dalších dvaceti minutách přijel třetí a tam jsem se vešla jen proto, že zrovna vystupoval vozíčkář. Když jsem psala stížnost na DPmB, že není možný, abych se dvema detma (obe do 4 let) tvrdla hodinu na zastávce, tak mi bylo sdeleno, že se plánuje prodloužení šaliny a posílení spojů nebude (problém je v tom, že to bude nejdřív tak za 10 - 15 let).
Včera se situace opakovala, jen s tím rozdílem, že jsem to v dešti a promočená na kost neriskovala a táhla obe deti a nakup 20 minut do kopce. Dokážete si představit, jak jsem promrzla a nastydla.
Další situace nastala, když jsem jela domů ne přes Bystrc, ale přes Žebětín - tam mě zpucovala mamina, že jim blokujeme autobus - že ony mají do Žebětína jen jeden spoj. Musím podotknout, že měla pravdu. Vždyť autobus č. 52 jezdí ve stejných intervalech, jako když Kamechy vůbec nebyly a Žebětín byl třetinový.
A jaká je situace u vás s dopravou? Máte stejné či podobné zkušenosti? Nepočítám to, že když nastupujete s kočárkem, tak se všichni rozprchnou jako hejno koroptví
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
522
13.4.12 08:31

zkušenost s cestováním mhd mám malou, raději půjdu s kočárkem pěšky abych se nemusela nikoho prosit (ono když všichni utečou a nabídne se 50ti kilová babička, tak si tam ten kočár raději vytahnu sama), už jsem jela párkrát v mhd s nosítkem a to jsem byla za tyranku co nemá na kočár :jazyk: , navíc jsem z menšího města, v Brně je to s dopravou ke zbláznění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
13.4.12 08:32

Já jen k těm koroptvím - působím jako vhodný adept - jsem mladá, normální postava, přátelskej obličej a prchám taky, protože jsem jinak vždy vybrána jako vhodný adept na tahání a neumím na toto říct ne. Bohužel mám za sebou několik operací kolene a tahání těžších věcí mi na to dělá velmi zle. Naposledy jsem se snažila být nápomocná, protože tam nikdo jiný nestál, byla jsem na začátku těhotenství a dopadlo to tak, že jsem si po dvou schodech sedla na zadek na poslední schod :nevim: .

• Citovat
  • Upravit
24320
13.4.12 08:37

zuuzka: ja tedy nevim ale ja kdyz jezdila na kamechy tak jsem problem nemela.A nikdy tech kocarku tam moc nebylo.Ale asi zalezi v kolik jedes.Ale jinak je to vseobnecny problem Kamech.Ale ted tam dali nejaky autobus navic ten jezdi myslim z konecne 1.Ale jinak kdyz jsem jela naposled pravda ze smeru od zebetina tak autobus jel prazdny skoro jeli jsme o pul 5.Doporucuju jezdit mimo spicku.
Jinak budu rada ze mas vyhlidky na to ze ti nejaky pojede.Bydlime v Popuvkach a od 8 do 13 to jezdi po hodine a kdyz jednu dobu jezdil bus ktery uz tam mel 3 kocarky tak problem.Bud nechtel vzit a nebo jsme slozili kocar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
13.4.12 08:48

Přesně proto radši nejezdím s kočárem, pokud to jde. I když teď mám 2 děti, tak uvidim, jak to budu dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
13.4.12 08:49

U nás naštěstí docela dobrý :) - ale je to i tím, že jezdím trasu Otrokovice-Zlín, a z Otrokovic jezdím z první zastávky, takže většinou nastoupím v pohodě, po cestě se mi už párkrát stalo, že jiné maminky přistoupit nemohly (jezdím teda nízkopodlažním, jezdí nám co 15minut, mezitím jedou obyč autobusy), prostě na této hlavní trase je to v pohodě. Když jedu zpátky je trošku problém, protože ve Zlíně nastupujeme už do přeplněného autobusu, a to jsem si kolikrát vyslechla že si mám počkat na další (od cestujících), to že jsem teď těhotná a nikdo mi nepomohl s kočárem do vysokého autobusu nekomentuju. :roll:

Hodně využíváme i vlak na této trase - přeci jen je to rychlejší, bohužel je méně spojů nízkých, ale i tak se to dá dobře zvládnout. Tam naštěstí průvodčí pomůže z kočárkem :)

Jak budeme cestovat se dvěma dětma, které jsou od sebe 21m se uvidí až za chvilku :) - teda uvidí, my máme auto, autobus bereme s malou jako zábavu :), takže v nutných případech jezdíme autem.

• Citovat
  • Upravit
342
13.4.12 08:51

no tahle situace nastává kolem 12té hodiny, kdy maminy vyzvedávají děti ze škol, školek a jedou domu na obed. Jinak pokud jedu z mesta, prestupuju na autobus u zoo, protoze na ecerove uz moc sance na to, ze bych se vlezla nejsou.
autobus pridali, ale jede jen rano do 8,30 a potom od 14 hodin. Přitom na Kamechách není dětský doktor a vsechny maminy jezdí do poraden, cvičení, nákupy (není tu obchod) dopoledne a v poledne se vraceji na obed. Ja taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
13.4.12 08:52

jo a k pomocníkům s kočárkem - vetsinou pomůzou studenti a mladí, od kterých bych to necekala. Nejvíce prchají tak ti třicátníci až padesátnící - tedy lidi v plné síle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101646
13.4.12 08:55

@zuuzka No, tak v tom případě bych si nákup naplánovala na jinou dobu, abych se těm přeplněným v poledne vyhnula, co s tím jiného dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
13.4.12 08:59
@zuuzka píše:
jo a k pomocníkům s kočárkem - vetsinou pomůzou studenti a mladí, od kterých bych to necekala. Nejvíce prchají tak ti třicátníci až padesátnící - tedy lidi v plné síle.

Mě jednou chtěla pomáhat babča nad hrobem o dvou francouzkých holích :mrgreen: - zachraňovala jsem to já že támhle pán mi určitě pomůže (puberťák jak hadra, ksicht otrávený že musí něco zvedat). :cert:

• Citovat
  • Upravit
3115
13.4.12 08:59

Bydlíme v Řečkovicích, kde to zatím jde. Jezdím zásadně jenom nízkopodlažnou šalinou, když nejede raději 20 minut počkám, jsem těhotná takže nechci tahat golfky se synem. Zatím jsem nějaký velký problém neřešila, ale taky pozoruji jak se rozrůstají i Medlánky, že je to čím dál horší. Jednou nás jelo asi 5 kočárků najednou a poznámky k tomu byli, ne od řidiče, ale od cestujících - po většinou od důchodců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
13.4.12 09:08
@Mišela1 píše:
Bydlíme v Řečkovicích, kde to zatím jde. Jezdím zásadně jenom nízkopodlažnou šalinou, když nejede raději 20 minut počkám, jsem těhotná takže nechci tahat golfky se synem. Zatím jsem nějaký velký problém neřešila, ale taky pozoruji jak se rozrůstají i Medlánky, že je to čím dál horší. Jednou nás jelo asi 5 kočárků najednou a poznámky k tomu byli, ne od řidiče, ale od cestujících - po většinou od důchodců.

To byt muzou to se klidne muzete zapojit.
U tech nizkopodlaznich je to sice tak ze je tam cedule max proo dva kocarky ale v okamziku kdy te ridic vezme bere si riziko na sebe proste pokud tech kocaru vezme vic tak je to jeho problem.
A jinak me docela casto rozcilovalo to ze kdyz jsem nastupovala s kocarem tak u nizkopodlazni bylo more lidi hazeli ksichty ze musi uhnout ale pulka saliny prazdna. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
13.4.12 09:23

jo to je pravda. kdyz jsem jezdila z julianova, nezridka se stavalo, ze nas jelo 7 i 8 kocarků. Nejvic me štvaly duchodkyne,ktere nastoupili s jezdici taskou a jedna si sedla do jednoho boxu pro kocarek, druha do druheho a kocarky staly u vchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101646
13.4.12 09:25

@Mišela1 Tak cestující ať si mají jaké chtějí poznámky, pokud to neřeší řidič, tak si můžou trhnout nohou… a já bych asi měla co dělat, abych jim nedoporučila, že si klidně mohou vystoupit a jet dalším.

@kattkka Jojo, to mi taky rozčiluje a pak je vtipné, že se rozčilují, že na ně najedu… ne, že bych to dělala schválně, ale dost často se stane, že neuhnou a jak autobus zavírá dveře, tak mě do nich prostě natlačí, holt mám prostě dlouhý kočár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
13.4.12 09:28
@zuuzka píše:
jo to je pravda. kdyz jsem jezdila z julianova, nezridka se stavalo, ze nas jelo 7 i 8 kocarků. Nejvic me štvaly duchodkyne,ktere nastoupili s jezdici taskou a jedna si sedla do jednoho boxu pro kocarek, druha do druheho a kocarky staly u vchodu.

Ja jsem takhle udelala dvakrat humbuk v saline a kdyz mi byla polozena otazka kde mam stat tak jsem odpovedela nahore je mista dost :lol: bylo tam.A najednou se tam veslo jeste vic kocarku.
A taky jsem se dohadala ukoncila to vetou ze tohle misto je vyhrazeno pro kocarky a vozickare a pokud jich ridic vezme i 9 tak tu zodpovednost bere ridic takze muzou prskat jak chcou. :lol:

Příspěvek upraven 13.04.12 v 09:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario