Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já trpěla na migrény od puberty…po porodu..no po prvním ještě občas nějaká byla teď po druhém jsem ji zatím za ten rok a čtvrt mela (tuk ťuk) jednou…hlava od krční páteře mě bolí často…je to silná bolest podobná té migréně…ale tam přijde úleva když si ten krk promasiruju, protahnu, zacvicim si…
Ono od té krční páteře je to u tebe pravděpodobnější..přecejen předpokládám že jak máš mimčo často kojis/krmis -me nejvíce vadilo když jsem první kterou jsem nekojila krmila z láhve..jak je u toho člověk nahrbenej, má sehnutou hlavu…
Cviky na krční páteř najdeš i na YouTube…můžeš zkusit nějaké protahování pro začátek…a zajít si na masaz…jinak teda přes obvodaka na neurologii a rehabilitace, fyzioterapie…možná tě nějaký soukromý fyzio vezme i bez žádanky…
Začala bych u obvodního lékaře a on tě kdyžtak podle dál. Klasikou bývá kolečko po neurologii a ortopedii.
Vim, ze je to mozna knizeci rada, ale… taky jsem trpela po porodu na migreny vic nez predtim a bylo to jenom tim, ze jsem nepila. Proste jsen skrze kojeni a peci zapominala. Jakmile jsem to zacala fakt hlidat - rano jsem si uvarila 2 konvice caje a kdyz vecer byly furt plne, byl problem, kdyz jsem pila, vyrazne to odeznelo.
Doted kdyz dopoledne nic nevypiju, tak v poledne je tu migrena.
Nerikam, ze je to u Vas takhle jednoduche…
Jinak pokud mate pocit, ze je to od patere, tak obvodni - zadanka - fyzio, pripadne oni doporuci dal.
Jestli je to skutečná migréna, tak neurolog a vybrat vhodnou léčbu. Já zažila migrénu poprvé měsíc před porodem a po porodu se to teprve rozjelo. Fyzioterapie mi vůbec nepomohla, spíš to ještě zhoršila.
@Anonymní píše:
Neříkám, že jsem před porody neměla nikdy bolest hlavy, ale co zažívám po porodech je hrůza. Mám nově antikoncepci, trochu to zmírnila, mám pocit jak po hodně dlouhém flámu, ale stále je to často. Vím, že nejhorší lékař je internet, ale já už jsem zoufalá. Vyčetla jsem, že to může být i blok z porodu, bolest od krční páteře atd. Řešení? Fyzioterapie. Potřebuji žadanku? Pokud ano, od koho? Gynekolog, obvodní? A může to být z toho? Děkuji za rady
Může se jednat o problém s hormony, estrogenová dominance může způsobovat migrény. Nechte si udělat test na hladiny hormonů a to jak na začátku cyklu, tedy ve folikilární fázi, tak v luteální fázi okolo 22 dne cyklu. Je předpoklad, že budete mít nadbytek estrogenu a ve druhé fázi cyklu nedostatek progesteronu. A nejlepší řešení pokud se to prokáže je alternativní, bez jakýchkoli vedlejších účinků.
Neříkám, že jsem před porody neměla nikdy bolest hlavy, ale co zažívám po porodech je hrůza. Mám nově antikoncepci, trochu to zmírnila, mám pocit jak po hodně dlouhém flámu, ale stále je to často. Vím, že nejhorší lékař je internet, ale já už jsem zoufalá. Vyčetla jsem, že to může být i blok z porodu, bolest od krční páteře atd. Řešení? Fyzioterapie. Potřebuji žadanku? Pokud ano, od koho? Gynekolog, obvodní? A může to být z toho? Děkuji za rady