Mikrovlnky "rozum v troubě"
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mikrovlnky "rozum v troubě"
Jen hážu do placu
téma „mikrovlnka - ohřev a její vliv“ pokud někdo ještě tápe https://www.youtube.com/watch?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Donedávna jsem mikrovlnku měla, ohřívala jsem tam kocourovi žrádlo a max rozpouštěla máslo/čokoládu.. nikdy mi jídlo z mikrovlnky nechutnalo… Na novém bytě pro ni naštěstí ani nemáme místo, takže jsme bez. Kocour má konzervu pokojové teploty a je😆
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ji poprvé použila ve 25 letech a od té doby to se mnou jde kognitivně s/z kopce. Ani nevím, jak se to píše. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čas koukat nemám, je výsledkem to, že to má špatný vliv?
Mikrovlnku máme doma už několik let. Když jsem chodila do školy, ohřívala jsem si tam obědy. Teď jí používám minimálně - aniž bych to dělala kvůli negativnímu vlivu. Maximálně v ní rozpustím máslo nebo něco podobného do pečení. Muž si tam rád dělá roztopený hermelín. Jídlo si vaříme a když zbude, ohříváme na sporáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adamcoka píše: Čas koukat nemám, je výsledkem to, že to má špatný vliv?Mikrovlnku máme doma už několik let. Když jsem chodila do školy, ohřívala jsem si tam obědy. Teď jí používám minimálně - aniž bych to dělala kvůli negativnímu vlivu. Maximálně v ní rozpustím máslo nebo něco podobného do pečení. Muž si tam rád dělá roztopený hermelín. Jídlo si vaříme a když zbude, ohříváme na sporáku.… celkem krátké video ( p. Havlíček a s p. Vaňkem mají už spoustu videi na téma „zdravíčkových webů“) ted mikrovlnky - s rozumem žádný špatný vliv neodhalili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mikrovlnku nemám, ale vliv jsem neřešila. Je to pro mě zbytečnej kram, co zabírá v kuchyni místo a jehož funkce se da jednoduše a plnohodnotně nahradit jiným spotřebičem. Když chci něco ohřát nebo rychleji rozmrazit, dam to do hrnce na sporak, nebo do trouby, pokud jsem to zapomněla vytáhnout včas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak jídlo z mikrovlnky mi taky přijde divny, asi jako se grilovat v infrasaune.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme, používáme denně na ohřátí oběda. Vaříme v ní rýži. Občas popcorn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mikrovlnka je v naší domácnosti stejně důležitý pomocník jako pračka nebo myčka.
Používáme každý několikrát denně nejen na obyc. ohrev či rozmrazeni.
Nemám však jen obyc. MT, ale je multifunkční- takže v ní ve spesl 2poschodove nádobě na páru připravují zeleninu a ve 2.patrw lososa či nějakou jinou rybu, zdravá vecericka jak cumel za pár minut.
Dále je schopná péct maso díky spec. taliri crisp, využívám taky hodně i na maso v marináde, nic neprská při tom na panvi a není z toho cítit celý byt.
Já osobně nechápu ty jeskynní manýry jakože ohřívat si jídlo v kastrulku na plotně pokaždé a věcné a už vůbec ne ve spojení s tím, že tohle prismahnute nádobí pak někdo sudlí ručně v dřezu.
Nebo ohřívání v troubě- při cenách dnešní době tyhle vidlacke manýry hodí celkem raketu při vyuct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se v tom videu líbí logický názor, že ohřívání kojeneckého mlíka v mikrovlnce má stejný vliv jako ohřívání jiným způsobem…protože už jsem hodněkrát četla jak mikrovlny ničí mlíko (ale je to teplem, nikoli tím přístrojem) atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep tak když si dam do trouby něco rozmrazit nebo třeba kynout těsto, dělám to, když se následně chystám vařit nebo pect, že. Takže pak jen přidám teplotu a je to. Se to teplo využije. A v zime rozmrazuju a někdy i ohrivam jakožto spravnej vidlak ve svetnici na kamnech ![]()
A na plotně při ohřevu teda nic nepripaluju, proč bych to dělala? Dam menší stupeň, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@axlpol píše:
Mě se v tom videu líbí logický názor, že ohřívání kojeneckého mlíka v mikrovlnce má stejný vliv jako ohřívání jiným způsobem…protože už jsem hodněkrát četla jak mikrovlny ničí mlíko (ale je to teplem, nikoli tím přístrojem) atd.
tam je problém s lokálními hot spoty, ale to se vyřeší snadno protřepáním
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám a hodně používám. Na sporáku umím ohřát jen polévky a omáčky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit