Milovníci podzimu

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
392
1.9.25 10:40

Milovníci podzimu

1. září, pondělí - začátek nového měsíce, zároveň i týdne, pro mě však také začátek nového ročního období - podzimu! 🍂 I když astronomicky začíná podzim až 22. září, diskuzi zakládám už teď.

Miluji ten okamžik, kdy se dny zkrátí, svět se venku zpomalí a já si doma poprvé zapálím svíčku. Horký čaj nebo kakao chutná najednou jinak – možná proto, že je v něm kousek té zvláštní podzimní atmosféry. A jakmile začnou večery plné mlhy a šustění listí pod nohama, mám pocit, že všechno kolem je najednou kouzelnější.

Těším se na barevné listí, huňaté svetry, procházky v mlze i kouzlo sychravých dnů, kdy je nejlepší zachumlat se do deky a jen tak pozorovat svět. Podzim je pro mě pozvánkou k tomu, abych zpomalila a víc si užívala maličkosti. 🍁

A co vy? Kdy pro vás začíná podzim a co vás na něm nejvíc baví? Máte nějaký svůj podzimní rituál nebo místo, kam chodíte nasát tu jedinečnou atmosféru? ✨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15137
1.9.25 10:51

Ja jsem milovník leta, ale podzim mam taky docela rada, kdyz svítí sluníčko, barevny listí, jsou krasne procházky. Podzim pro me začíná až v říjnu, zari beru ještě jako zbytek léta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18580
1.9.25 10:52

@- sedmikráska me chybi leto a vedro, koupani, dovolene… Podzim mam spojeny s kaslicky, povinnostmi, tmou a vlezlou zimou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
1.9.25 10:52

Podzim mám velmi ráda.

• Citovat
  • Upravit
15575
1.9.25 11:42

Podzim mám moc ráda, jediné co mi vadí je brzká tma, ale to i na zimě. Hlavně z důvodu pracovní doby, končím až kolem 17, takže přes zimu blbé, že nemohu do lesa na procházku po práci. Ale jinak podzim miluji :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
1.9.25 12:05

Podzim mám ze všech ročních období nejradši. Taky se moc těším na to zklidnění, procházky v barevném padajícím listí, útulné večery doma. Mám ráda podzimní dekorace, okrasné dýně a chryzantémy. Manžel zase bude vařit dýňovou polévku, takže bude o jednu starost míň :D. Ale teď, když je syn malý, je pro mě podzim taky spíš obdobím nemocí, loni jsem si ho vůbec neužila, tak snad to bude letos lepší. Jinak pro mě pravý podzim začíná až koncem září, teď jsem ještě naladěná na konec léta a těším se ještě na trochu tepla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3725
1.9.25 13:16

Mám to ráda. Přes léto je všechno takové splašené. Pořád někam jezdíme. Mám ráda večery doma kdy si dáme malé světlo pokud nic nemusíme dělat, hrajeme si se synem, uděláme něco dobrého k večeři. Chodíme samozřejmě ven a já mám ráda vyjížďky na kole. Občas Zajdu do sauny a bazénu. Pak večer doma zapalim svíčku, vezmu si deku, kouknu na seriál. Klid a pohoda domova. Hodně světla mi vadí jako bych si nemohla pořádně odpočinout. Ráno od 4 hodin pomalu do 22 hodin světlo je na palici a nejsou žádné vecery. Opravdu se těším na klid doma. Výzdoby se mi taky líbí. Od začátku října začnu. Teď je ještě léto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
1.9.25 14:32

@- sedmikráska
Já doufala, že diskuzí založíš, jak jsi slibovala! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
1.9.25 14:35
@Pamina píše: Více

No a je to tady! Sice jsem ji založila už dnes, ale snad se to časem rozjede! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
1.9.25 14:46

Od malička miluju podzim. Mám ráda když mráz zalézá a štípe pod nehty. Když to venku voní listím, jablky a suchou trávou. Podzim je taky období když jsem vůbec ochotná lozit po lese.
Všechno se barví, zpomalí a voní.
Podzim začal snad už v půlce srpna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24128
1.9.25 15:46

@- sedmikráska milují teplo a slunce, užívám si letních vysokých teplot. Většina lidí kolem už padá vedrem a já konečně ožívám. :mrgreen:

Z podzimu mám ráda ty barvy, zvlášť když do nich zasvítí slunce. Všeobecné milují slunce v jakémkoliv ročním období

A nemam ráda jak se brzy stmívá, sychravo, chladno. V lesích cítím takové zatuchlo, tleni (nevim jak to popsat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
1.9.25 16:47

@- sedmikráska
mám to úplně stejně, podzim je super, ať už je slunný, nebo mlhavý, mám ráda krátké dny, čaj, přesně jak popisuješ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
1.9.25 19:19

Jste můj člověk. Miluju podzim, sychravo. Zapálíme doma svíčku, uvaříme čaj a jsme tak nějak víc spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
1.9.25 20:05

Tak to mám radost, že se nás tu tolik sešlo. Můžeme si tady sdílet různé tipy na dekorace, svetry, čtení, recepty, podzimní aktivity a klidně přidávat i fotky! 🍂 🤩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
1.9.25 20:20

Taky mám podzim ráda, mám ráda i mlhu a už od října se těším na Vánoce, které taky miluju.
Když si to tak vezmu, tak jediné dva měsíce v roce, které skutečně nenávidím, je leden a únor. Nesnáším zimu a leden a únor jsou po Vánocích a do jara daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat