Miminka se suchou kůží

43
29.5.12 23:04

Miminka se suchou kůží

Ahojky maminky.Budu moc ráda za každé rady.Naše malá od narození trpí na suchou kůži,měli jsme seboreu po celém těle,teď už naštěstí jen na hlavičce.Ale pořád se nám objevují suchý flíčky na těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1139
29.5.12 23:11

Ahoj, dostáváme Linolu do koupele, žádný mýdlo, a promazáváme modrou indulonou(na doporučení doktorky) na jaře to malá mívá víc a to mažeme Excipialem- je to takový mlíko. Malý je 16.měsíců, má to od narození a stimhle to v pohodě zvládáme. Teď už jí i myju mýdlem, protože se venku už ušpiní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
29.5.12 23:16

Já malou koupu taky v linole,protože ona nesnese samotnou vodu a natož mýdlo.Ale teď má staršně suchý zádíčka a to jí pořád mažu.A co to je za krém ten Excipialem ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
29.5.12 23:19

Zkus Exodermu či Excipial (oboje lékárna). Nebo Oilatum (též lékárna), přidává se do koupele. Je to moc příjemný olejíček, sama mám atopický exzem a extremne suchou kuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
29.5.12 23:24

Excipial předepsala nám ho na jaře doktorka, je to taková emulze-docela velký balení, malá to měla na zádech a na ručičkách a s timhle se to krásně ztratilo. Maže se to po koupání a je to takový příjemný :D zeptej se doktorky, možná se to dá koupit i bez předpisu celý název-Excipial U Lipolitio, píšou na denní léčbu středně až extrémně vysušené pokožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
29.5.12 23:24

Aha tak děkuju za radu.Já právě taky a bojim se žo to oboje bude mít malá po mě.A jak vypadá atopycký exem u miminek.Ona má Kája pořád takový rudý fleky pod kolínky a ničím se toho nemůžu zbavit,doktorka řiká že to vypadá na atopák…ale já nevím u mě vypadá jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
29.5.12 23:27

Na koupani taky pouzivame Linolu,strasne prijemne a po koupeli mazeme Excipialem.Malemu obcas vyskoci takove suche,supinkovate flicky,na to pak mame takovou vazelinovou mast z lekarny a kdyz se mu to razantne zhorsi nebo rozleze,musime namazat kortikoidovou masti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
29.5.12 23:27

já si to myslela taky, že má malá atopák a doktorka to nikdy nepotvrdila. Má jen ty suchý fleky na určitých místech, ale nijak se jí to nerozlejzá. Když se jí to ukáže, tak vždy na stejných místech. Tak nevim, uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
29.5.12 23:39

No to my máme právě taky tak,jsem zvědavá jak to dopadne.Ona už doktorka neví co by nám napsala za mastičku.A ten excipialen je vhodný pro malý mimča.Káje je teprve 5 měsíců.A tak jí doktorka nechce ještě napsat kortikoidy což jsem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
30.5.12 00:00

excipial jsme taky používali a malá ho měla od prvního měsíce krásně nam to zmizlo a už se suchá kůže neobjevuje, nám to teda předepsal kožní ale tvoje doktorka ti to určitě předepíše taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
30.5.12 00:06

Tohle hlavně řeš s kožním, ne s normálním pediatrem.Kluk tímhle trpí od mimina, atopák to nutně být nemusí.Pravděpodobně to v nějakém věku zmizí.Též jsme používali Excipial, v 5.měsíci určitě, spíš dřív.Taky jsem kupovala Leniens.Stále myju čistou vodou, teď jsem mu tam začla přidvat olej od kožní ( na název si teď nevzpomenu).2krát denně mazej, ta kůže to potřebuje.
Ale opravdu je lepší to ukázat kožní, nám po čase přestal Excipial fungovat, tak nám kožní nechala namíchat nějakou vitamínovou mast a klukovi se úplně obnovila kůže a byl jak dětská prdýlka ;)

Jo a Excp.je ke koupi i bez předpisu, stejnak na to pojišťovna nepřispívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
30.5.12 00:40

Z vlastní zkušenosti doporučuji promazávat pokožku 2-3× denně Excipialem (U Lipolotio nebo Kids), koupat obden (kojence klidně i jednou za 3 dny) v olej. koupeli Linola (jinak jen otírat místa zapářky), až to bude možné jen sprchovat, oblečení jen bavlněné, velmi opatrně zavádět příkrmy (vždy počkat 3-4 dny na případnou alerg. rci), až to bude možné, vyjet alespoň na 14 dní k moři nebo do hor. Syn měl velmi suchou pokožku, okolo druhého roku věku zlepšení stavu pokožky za dodržení uvedeného režimu. Držím pěsti, ať se malé pokožka zklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
30.5.12 07:19

Muzu se zeptat, kolim cca stoji ten Excipial???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MishaSAD
30.5.12 07:32

souhlasím s Excipialem - U Lipolotio … je úžasný, „kradu“ ho malé a používám na noc na ruce a lokty :mrgreen:
kupovala jsem v lékárně za cca 140Kč … vydrží ale dlouho!

• Citovat
  • Upravit
2947
30.5.12 07:35

Dekuji, ja ho mam malej koupit na tvaricky, tak abych se nelekla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat