2,5měsíční miminko se dusí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9.2.22 15:18

Miminko 2,5 měsíce se dusí

Všechny zdravím a prosím o radu. Stalo se některé z vás následující?

Dcera (2,5 měsíce), zdravá. Téměř pokaždé, když vezmu dceru na procházku s kočárkem, začne se mi v něm po chvilce dusit. Má pěnu (ze slin) u pusinky a jde vidět, že se nemůže nadechnout. Vůbec nechápu proč se tak děje. Doma se to nestáva vůbec a to je během dne i na dečce na zádech a nich. Do kočáru jsem koupila i klínek (s tím, že má reflux), nepomohlo to. Tak jsem začala s ní jezdit ve vajíčku. A stalo se to zase (už 2×). Někdy se to stane téměř hned, jak vyjedeme z domů. Dnes třeba spala a najednou se vzbudila a opet se začala dávit. Přijde mi, jako kdyby to byly sliny, to čím se dáví a nemůže se nadechnout. Už mi dochází nápady čím by to mohlo být. Venku je teď chladno, je možné, že by se jí spustily do krku hleny??
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Už nsem zoufalá, protože pokaždé pak musím dveru rychle vytáhnout a bouchat do zad. Většinou se mi i v rukách začne dusit znova. Přejde to až tak po třech opakováních.

Děkuju za jakékoliv tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65012
9.2.22 15:22
@PetraJsemMama píše:
Všechny zdravím a prosím o radu. Stalo se některé z vás následující?

Dcera (2,5 měsíce), zdravá. Téměř pokaždé, když vezmu dceru na procházku s kočárkem, začne se mi v něm po chvilce dusit. Má pěnu (ze slin) u pusinky a jde vidět, že se nemůže nadechnout. Vůbec nechápu proč se tak děje. Doma se to nestáva vůbec a to je během dne i na dečce na zádech a nich. Do kočáru jsem koupila i klínek (s tím, že má reflux), nepomohlo to. Tak jsem začala s ní jezdit ve vajíčku. A stalo se to zase (už 2×). Někdy se to stane téměř hned, jak vyjedeme z domů. Dnes třeba spala a najednou se vzbudila a opet se začala dávit. Přijde mi, jako kdyby to byly sliny, to čím se dáví a nemůže se nadechnout. Už mi dochází nápady čím by to mohlo být. Venku je teď chladno, je možné, že by se jí spustily do krku hleny??
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Už nsem zoufalá, protože pokaždé pak musím dveru rychle vytáhnout a bouchat do zad. Většinou se mi i v rukách začne dusit znova. Přejde to až tak po třech opakováních.

Děkuju za jakékoliv tipy.

a uvažovala jsi třeba o alergii na to, z čeho je fusak? Nebo něco jiného, co je v tom kočárku, nebo oblečení na ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
9.2.22 16:05

Mně napadá také alergie a nebo styl pohybu toho kočárku. Některým dětem se zvedá žaludek vždycky v autě, co by se to nemohlo stát i v kočárku. A pokud trpí na reflux, tak se jí může zvednout žaludek, ale neblinká, jen se jí stáhne dýchací trubice, protože se jí do krku dostanou žaludeční šťávy. Reflux se nemusí projevovat jen dávením, ale i dušností, kašlem, bolestí. Pokud se jí uleví, když jí z toho kočárku zvedneš a poponeseš, tak zkoušej na cesty šátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.22 16:28
@vokishka píše:
a uvažovala jsi třeba o alergii na to, z čeho je fusak? Nebo něco jiného, co je v tom kočárku, nebo oblečení na ven

Dekuju, alergie me nenapadla. Ale ted kdyz nadtim premyslim, tak jak to zkousim ruzne, tak by musela mit alergii na kocar, nebo na fusak, nebo na hadry co mosi do vajicka, nebo n vajicko. Prijde mi, ze kdybychom jezdily jen v kocarku s fusakem, tak by to mohlo byt. Ale kdyz mi to stejny dela ve vajicku v uplne jinem obleceni. Tak me to dost zarazi a prijde mi ta alergie mene pravdepodobna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.22 16:37
@Masina píše:
Mně napadá také alergie a nebo styl pohybu toho kočárku. Některým dětem se zvedá žaludek vždycky v autě, co by se to nemohlo stát i v kočárku. A pokud trpí na reflux, tak se jí může zvednout žaludek, ale neblinká, jen se jí stáhne dýchací trubice, protože se jí do krku dostanou žaludeční šťávy. Reflux se nemusí projevovat jen dávením, ale i dušností, kašlem, bolestí. Pokud se jí uleví, když jí z toho kočárku zvedneš a poponeseš, tak zkoušej na cesty šátek.

To me taky vubec nenapadlo, ze by mohl byt pohyb kocarku. Ja mam doma jeste nositko, ale v tom nechce byt vubec. Vzdycky se vzteka a odtahuje se rucickama. Myslela jsem, ze ji je teplo, ale to uz bychom musely byt snad obe nahe - zkousela jsem doma a pak i venku. Máme i satek, ale stejny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
9.2.22 16:54

Ještě mě napadá takové to chladové astma :think:.

• Citovat
  • Upravit
9.2.22 18:06
@Kolicek95 píše:

O tom jsem neslysela, jdu studovat. Vzdy ji to chytne venku, mozna ze to s tim souvisi. Dekuju za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
9.2.22 19:12

Jeee to je u nás teď aktuální. Mám 2,5 měsíčního syna, začne se dusit venku téměř při každé procházce a je jedno jestli v kočárku nebo v nosítku/šátku. Propíná se, třeští oči, snaží se zbavit slin, vypadá to děsivě, ale když je v nosítku tak mu obvykle rukou pomůžu zbavit se těch slin, on si pár minut pořve a zase usne. Má tichý reflux, který ho občas budí, takže před procházkou se snažím nechat ho důkladně odříhnout, aby dobře spal. Všimla jsem si, že to více dělá, když fouká vítr, takže možná to chladové astma… :think: V kočárku jsem vyměnila fusak za robustnější, který je kolem hlavy hodně zvednutý, aby mu tam nefoukalo a zatím dobrý..ale vyzkoušela jsem to tak zatím jen na jedné procházce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
9.2.22 19:23

Jak nejsem plašan, tak s tímhle bych byla už u pediatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
9.2.22 20:17
@Kolicek95 píše:
@PetraJsemMama píše:
O tom jsem neslysela, jdu studovat. Vzdy ji to chytne venku, mozna ze to s tim souvisi. Dekuju za tip.

Ono to je vlastně normální astma, ale některým pacientům způsobuje obtíže právě chlad, třeba v kombinaci s nějakým alergenem. To může být i něco ve vzduchu, už kvete třeba líska. Zeptej se určitě pediatra, co si o tom dušení myslí.

• Citovat
  • Upravit
120
9.2.22 20:26

Ahoj dcera měla také reflux a vždy se mi dusila, když ji bylo teplo. Spala a zničehonic se rozkaslala a pozvracela. Ale začalo ji to dělat až když ji bylo kolem těch sedmi měsíců dokud byla jen kojena tak byla pouze blinkací. Já se na to ptala dr. A říkala, že to může souviset s tím refluxem. Ale my ještě máme další problémy ( hypotonicka s opožděným PMV) teď jsou ji čerstvé 2 roky, zatím nechodi, ale leze a jestli je to tím pohybem, který teď má, ale je fakt že ji to defacto vymizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.22 22:07
@PaniLiskova píše:
Jeee to je u nás teď aktuální. Mám 2,5 měsíčního syna, začne se dusit venku téměř při každé procházce a je jedno jestli v kočárku nebo v nosítku/šátku. Propíná se, třeští oči, snaží se zbavit slin, vypadá to děsivě, ale když je v nosítku tak mu obvykle rukou pomůžu zbavit se těch slin, on si pár minut pořve a zase usne. Má tichý reflux, který ho občas budí, takže před procházkou se snažím nechat ho důkladně odříhnout, aby dobře spal. Všimla jsem si, že to více dělá, když fouká vítr, takže možná to chladové astma… :think: V kočárku jsem vyměnila fusak za robustnější, který je kolem hlavy hodně zvednutý, aby mu tam nefoukalo a zatím dobrý..ale vyzkoušela jsem to tak zatím jen na jedné procházce.

To co popisujes je fakt jak u nas. Ja jsem z toho vydesena vzdy, kdyz se to stane. Nechapu, ze doma se to zatim nestalo nikdy, v aute pri preprave nikdy… ale jakmile vylezem ven. Dle dcerina vyrazu mi snad i prijde, ze ji pobyt venku moc nebavi. Ani mihajici stromy a okoli ji moc nebere. Treba tyhle problem odezni stejne rychle, jako prisly. Doufam v to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.22 22:11
@Kolicek95 píše:
Ono to je vlastně normální astma, ale některým pacientům způsobuje obtíže právě chlad, třeba v kombinaci s nějakým alergenem. To může být i něco ve vzduchu, už kvete třeba líska. Zeptej se určitě pediatra, co si o tom dušení myslí.

Diky. Ja se urcite zeptam znova. Uz jsem to prave s lekarkou resila, jenze to bylo hned po prvnim incidentu a to je pak fakt tezky. Tenkrat jsem odesla s tim, ze to muze byt reflux, at zvYsim matraci (to jsem udelala) a dostala jsem pro malou sirup (nepomaha). Takze priste uz budu zase vedet vice a treba lekarku napadne neco dalsiho napr. To astma v kombinaci s alergii. To ze se to deje jenom venku jsem overila jenom tim, ze to nevzdavam a ven temer kazdy den vyrazim, krouzim kolem domu a jakmile se to stane, tak se s brekem vracime domu. Ale jsou to nervy, je to desne neprijemny. Mam o ni strach.

Příspěvek upraven 10.02.22 v 10:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.22 22:18
@kve-tinka píše:
Jak nejsem plašan, tak s tímhle bych byla už u pediatra.

Byla jsem. Odesly jsme s tim, ze je to asi reflux. Ale moc se mi to nezda, protoze madraci v kocarku jsem zvysila a ve vajicku spise sedi. A v aute jezdi pomerne casto ve vajicku a nikdy se tohle nestalo. Ono to je tezke, kdyz tam prijdu, reknu dusi se… tak co kazdeho napadne? Reflux. Jdu tam zase brzo, tak to budu resit zase, ale chtela jsem posbirat napady, zkusenosti jinych maminek at vim, co treba pozorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.22 22:25
@Petulr píše:
Ahoj dcera měla také reflux a vždy se mi dusila, když ji bylo teplo. Spala a zničehonic se rozkaslala a pozvracela. Ale začalo ji to dělat až když ji bylo kolem těch sedmi měsíců dokud byla jen kojena tak byla pouze blinkací. Já se na to ptala dr. A říkala, že to může souviset s tím refluxem. Ale my ještě máme další problémy ( hypotonicka s opožděným PMV) teď jsou ji čerstvé 2 roky, zatím nechodi, ale leze a jestli je to tím pohybem, který teď má, ale je fakt že ji to defacto vymizelo.

Dekuju. Teplo by to byt taky mohlo. Ta moje to prave dela v naproste tichosti. Najednou vykuli oci, kouka nekam mimo, nereaguje a snazi se nadechnout a trepe rukama. To je na tom to sileny, ze to ani neni slyset. Jako poprve jsem proste nahodne nakoukla do kocaru a videla ji. Otresny :?.
Ale i to prehrati by mohlo souviset s pobyty venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí