Miminko v sedmi měsících nekaká

Anonymní
5.4.23 06:30

Miminko 7 mesicu nekaka

Dobry den, prosim o radu. Syn je mesic na prikrmech, ze zacatku nemel zadny problem a ted se nemuze vykakat. Nekakal 6 dni a neustale tlacil a plakal. Volala jsem doktorovi a poradil lzicku olivoveho oleje do dopoledniho prikrmu a ze mam pockat tyden az 14 dni co to s nim udela.. syn ale stale nemohl kakat a dala jsem mu easylax-toto jsem udelala 4× s tim, ze vysadim mrkev protoze po te ma problemy. Dostal dyni, po ktere kakal normalne, ale zatim se stale nic nedeje, uz je to zase 4 dny, v noci se nevyspime protoze se vzbudi a tlaci a place, jediny kde spi tak to je prso, ale jak ho polozim tak se kolotoc opakuje. Uz opravdu nevim co mam delat, cvicime s nozickama, nahrejvame.. davame svestkovou presnidavku s jablickem i hrusku jsem zkousela.. nepomaha nic. Kdyz kakal tak to byla takova husta kase, takze uplne tvrde bobky mit nemuze si myslim🤷🏻‍♀️na brisko se otaci a aktivni je dost. Za doktorem se mi hned letet nechce, ale jestli problem bude trvat jeste tyden tak za nim samozrejme zajdu. Jeste dodam ze davam prikrmy ze sklenicek a sni tak 70g. Budu rada za kazdou reakci jestli mate zkusenost

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35834
5.4.23 06:57

Rektální rourku jste zkoušeli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
5.4.23 06:58

A on teda nekaka nebo kaka třeba jednou za čtyři dny? Tuhý to není, ale trápí ho teda v noci prdy, jako každou noc? Fenyklovej čaj si zkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
5.4.23 07:00

Mě doporučila doktorka Laktulosu pro 4mes miminko. Vždycky pomůže, zkuste :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
5.4.23 07:41

Přidávat ten olej nebo máslo do každého prikrmu, rektální rourku, ten easylax je fajn…taky ho používáme u starší dcery když celý den tlačí a nic…po něm se vykaka vždy…
A doporučuji čajík Bruško -kminovo- fenyklovo heřmánkový…taky pomáhá jo a bacha na to ovoce..takové nastrouhané jablko staví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.23 09:10

Fenyklovy caj davame, nabizim tak trikrat za den a vypije celkem dost+kojim. Rektalni rourka ta vubec nepomuze. A bez toho easylaxu by se nevykakal..ale bojim se ho davat, aby si ma to nezvykl. To s jablickem jsem nevedela ze stavi😳

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.23 09:19

@Lucka194 dekuji🙂

• Citovat
  • Upravit
11825
5.4.23 12:57
@Anonymní píše:
Fenyklovy caj davame, nabizim tak trikrat za den a vypije celkem dost+kojim. Rektalni rourka ta vubec nepomuze. A bez toho easylaxu by se nevykakal..ale bojim se ho davat, aby si ma to nezvykl. To s jablickem jsem nevedela ze stavi😳

Mě ho právě doktorka doporučila spíš než laktulosu nebo tak že je to olej a bylinky a neměla by si na to zvyknout…ona zadržuje když nejsme doma…většinou když jedeme někam hned ráno…pak má problém…ona teda zadržuje i proto že už se jednou natrhla a jak je to trochu tužší tak se začne propinat a zatne půlky k sobě takže ji musím vzít a podržet v dřepu…už se to teda dost zlepšilo a ten easylax dávám tak 1× za 14dni…uvidíme co s tím provede to že přes léto by hnchtela zkusit odplenkovat…
Jablko je takový neutrální…když je celý nebo jen pokrajeny na plátky…slupka má hodně vlákniny takže ta přijímá ale nastrouhaným staví…takže jabkonbych nedávala…spíš tu hrušku, švestky, třešně…taky dávám každý den lactobacily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
5.4.23 13:02

@Vladusxx Jablko staví? Já jsem teda zase četla, že pomáhá upravovat stolici - změkčuje zácpu, zároveň se může při/brzy po průjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
5.4.23 13:14

@iila syrové nastrouhané jo pokud je nakrájené nebo vcelku tak je neutralni. Ale vymačkaná stává pak je zas projimava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
10.4.23 23:28

Masáž bříška

Provádím masáž bříška, už podle jeho chování poznám, že má zácpu, tak si podle hmatu najdu to tvrdé místo a ve směru hodinových ručiček masíruji. Zabírá jen tohle, jako miminko na to to trpěl jakmile mi došlo mléko a měl jen umělé, rourku jsem použila jednou a nic moc, navíc se to nemá dělat často, jinak se bez toho už neobejde.
Jsou různé přípravky na změkčení, ale to je humus. Malému to cpali v nemocnici na rehabilitaci, i když jsem řekla, že už po první dávce kakal, dali mu večer a chudák měl z toho o půlnoci průjem :roll: Takže záleží na každém dítěti co mu pomůže a co je už moc.

Jestli tvůj malý 6 dní nekakal a jde vidět, že tlačí a pláče, má zácpu. Po hmatu bříška to jde najít. Začínám u pupíku, ty děti chudinky tlačí už když to mají moc vysoko, třeba to posunout dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
11.4.23 20:25

A ty jsi začala dávat příkrmy a nedávala jsi vůbec olej? A proč jsi proboha začala mrkví, když ta stavi? 8o Jaká dáváš probiotika?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure