Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S týdenním???
myslím že má na hry fakt čas..moje týdení miminko furt spalo..tak malé díte nechápe pojem hry..ten chce akorat najíst přebalit a spát..
Být tebou jsem ráda, že „zatím“ jenom papá, spí a přebaluje se, pak až začne vyžadovat nějakou tu hru budeš vymýšlet o sto šest, takhle malé miminko by z toho stejně nic nemělo..zkus jak píše barborka12 houpání, zpívání ![]()
Zkusila bych jen koukání:-) a asi ani to ještě nezvládne. neblbni a bud ráda že máš ještě klid a nic nechce
se ještě nahraješ
Šoupni ho do šátku a vyraž někam, co máš ráda. Mimino bu´d bude spát nebo se pasvně bavit tím, čím ty. takle to můžeš praktikovat ještě několik měsíců. užívej si to. Zbytečně ho moc nestimuluj. Myslím, že u normální matky takle malé miminko nedostatkem stimulů rozhodně netrpí, spíš naopak je většina mimin přestimulovaná a zážitky pak zpracovávají ve formě řevu.
Pro takto malé miminko je nejlepší zábavou, když je najezené, v suchu, nic ho nebolí a je u mámy v bezpečí náruče nebo u prsa. Můžeš mu třeba potichu pozpěvovat nebo něco povídat, pohupovat, to ho uklidnuje, ale na nějaké hry je fakt ještě strašně malinké. To nejdřív tak za 2 měsíce, sledování chrastítka atd. do té doby nemáš šanci, že si udržíš jeho pozornost.
A jak jsi přišla na to, že by si chtělo hrát?
![]()
Já bych zkusila mluvit na něj, případně kulit oči, vyplazovat jazyk.. Třeba mu to bude přiapdat zajímavé.
![]()
@rejžička píše:
A jak jsi přišla na to, že by si chtělo hrát?![]()
Já bych zkusila mluvit na něj, případně kulit oči, vyplazovat jazyk.. Třeba mu to bude přiapdat zajímavé.![]()
tak i ksichtíky u nás teda jely v mnohem pozdějším věku… ![]()
Týdenímu dítěti je svět uplně šumák..chce se najíst a spát..popřípadě ho mužeš strčit na hrací deku a nechat ho tam..ale určitě si hrát nebude..
Ještě mě napadá když už teda ho chceš za každou cenu nějak zabavit, tak ho zkus dát do lehátka pro miminka a třeba houpat nebo některé jsou i s hudbou, tak mu můžeš pustit, nebo v postýlce pustit kolotoč třeba, ale i tak nejspíš stejně za krátkou dobu usne, je to fakt ještě prcek, který většinu dne prospí, rozhodně není schopno se ještě soustředit ani na hru.
Nechat ho být a odpočívat - nahraješ se do alelůja až bude starší ![]()
Ahoj nevíte někdo nákou hru nebo zábavu, kterou mužu dělat s týdenním miminkem?