Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zavinout, satkovat, Bio Gaia a nekojit tak casto-muze ji z toho bolet brisko…
@novo123 Ahoj,tak jako kdyby jsi psala o mém zlatíčku
vymodlene, milovanej, nic mu nechybělo, zkusili jsme vše a řev řev řev
připadala jsem si strašně, otravovalo to mě i okolí a koukej se pak na ty naštvaný tváře, když sama toho máš dost, že jo?
už na začátku jsem měla pocit, že jsem jako matka zklmala, i když jsem neměla jak, když jsem dělala vše, ale už je dobře
Jen mě mrzí, že jsem si ho jako miminko neužila, bála jsem se každého probuzení, protože jsem přesně věd+ěla, co bude následovat a můj Miláček nikdy nezklamal ![]()
Vítej v klubu!
Zkus různé věci - od toho, že ji nejméně oblékneš, po to, že ji zabalíš do zavinovačky (nebo polštáře a utáhneš) tak, aby byla pevně utáhnutá a hodně v teple, zkus nosit, drncat, poplacávat…třeba něco na tvojí malou bude platit. Třena na naše druhorozená platilo to - že když začalo v postýlce plakat, tak jsme jí poplacávali trochu víc po zadečku (plínách) - vypadalo to brutálně, ale během minuty zaspalo
V šestinedělí jsem kojila snad nonstop. Vydrž, fakt bude líp - časem. Zkus spát, když malá spí, v noci ji někdy vem do jiného pokoje, ať je manžel trochu odpočinutý, zkus spát s ní v posteli - někdy chtějí cítit mámu a teplo z ní… Je to loterie co bude na ně platit.
Btw. viděla jsi tohle? http://www.loupak.cz/…k-uspat-dite nepomohlo by něco?
Ahoj, i když mám tot období už 2× za sebou tak moc nevím co poradit. Oba kluci byli uřvanci, u nás teda aspoň trochu fungoval dudlík. Nebýt něj už jsem v blázinci. Starší potřeboval být na spaní zavinutý. Pak pomáhalo chodit ven, jako miminka v podstatě nikde jinde přes den nespali než v kočárku. Hlavně se nauč v noci usnout jakmile dítě spí. Pokud máš tendenci ho kontrolovat, pořiď si pro svůj klid monitor dechu. Já už pak usínala i u kojení.
A když ji chováš, tak nebrečí? To by byl ještě ten lepší případ, horší je, když chováš a dítě ti řve do ksichtu ![]()
Koukni sem http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli
Může to pomoct, nemusí.
Taky se koukni sem nosenideti.cz, moje třetí dítě se zatím tváří jako nadšený nošenec, natolik nadšený, že dokonce neřve už při vázání a kulí na mě oči. Unosila jsem ho teď večer v šátku, stačilo navázat a jít si po svém, chce to pohyb, protože to miminku připomíná kolébání v děloze.
Další možnost je podržet miminko bez plínky nad umyvadlem v klubíčku a počkat, když má co, tak je možné, že se vykadí a vyprdí. A nechávat ležet bez plínky, aby se mohla vykopat, vyprdět, vyvětrat…
S tím kojením mi to přijde naprosto normální, taky jsem ty první dny kojila prakticky furt, prsa nalitý. Postupem času se intervaly pomalu prodlužují. Dobré je nakojit v posteli zavinuté přikryté dítě a nechat ho u prsa usnout, pak se odplížit.
Ale je fakt, že už jsem začla přemýšlet, zda to časté kojení nemůže za ty prdy, ale spíš je to tak, že když se častěji kojí, tak napolyká víc vzduchu, miminka se umějí blinkáním celkem efektivně zbavit okamžitě přebytků.
@Alenka21 píše:
@novo123 Ahoj,tak jako kdyby jsi psala o mém zlatíčkuvymodlene, milovanej, nic mu nechybělo, zkusili jsme vše a řev řev řev
připadala jsem si strašně, otravovalo to mě i okolí a koukej se pak na ty naštvaný tváře, když sama toho máš dost, že jo?
už na začátku jsem měla pocit, že jsem jako matka zklmala, i když jsem neměla jak, když jsem dělala vše, ale už je dobře
Jen mě mrzí, že jsem si ho jako miminko neužila, bála jsem se každého probuzení, protože jsem přesně věd+ěla, co bude následovat a můj Miláček nikdy nezklamal
Taky mi není jasný, o čem lidi mluví, když říkají „užít si miminko“ ![]()
@novo123 vidíš, že je nás víc
náročná miminka. naše řvala všude, projít se s kočárem - nemyslitelné. I když jsem ji chovala tak se mnou bojovala, kroutila se
šestinedělí jsem měla na Bohnice. pak se to postupně zlepšovalo a velký zlom nastal kolem 2 měsíce, kdy začala vnímat okolí a teď už si to konečně užívám. Brečí výjimečně.
Snad nevadí, že přispívám, i když dítě nemám, ale pokud takhle malé miminko pláče, i když je nakojené, přebalené..nemůže jít o to, že mláďátka nejsou stavená na to, aby byla sama? v případě, že by se nahé miminko přitisklo na nahou kůži mámě..bude plakat stejně?
tady je mraky faktorů, co můžou pláč zapříčinit..ale divit se, že dvoutýdenní miminko pláče a nevydrží samo v postýlce..vždyť jediný, co dokáže vnímat jsou vůně(maminky) a dotek..nechápu, že lidi začali děti takhle oddělovat od matky. myslím, že u většiny miminek by se snížila frekvence pláče, kdyby se naplnily všechny jejich potřeby. vy taky přece nejste plně lidsky spokojené jen proto, že ste si došly na záchod a najedly se. taky potřebujete pohladit, popovídat si…a miminko dokáže jen zlomek. přestože nemám děti, radila bych(jestliže není dohledatelný jiný problém) vaše miminko, zvláš´t tak malinké co nejvíc hajcat, hladit, dovolit mu vás vnímat, skin to skin kontakt…to je pro primáty přirozené..žádná opičí maminka mládě neodloží, aby tam samo leželo…mají ho na sobě. těch pár desítek let, kdy lidé svá miminka takto ochuzují nestačí k tomu, aby evoluce zařídila, že lidské mládě toto přestane potřebovat.
@wifi.. má možná pravdu. Když se chce chovat, tak ji chovej. Když chce kojit, tak ji koj. Na to má mámu.
Dej na rady zkušených mamin tady, pořiď si šátek na nošení místo chování, když nemůže usnout, tak zavinuj, pouštěj bílý šum, dej dudlík, pokud máte kojení zmáknuté. Na prdíky dávej kapičky, laktobacily, pokládej na bříško, nechávej bez plínek.
Až bude starší, bude to lepší. Ještě se ti bude stýskat, jaké to bylo maličké miminko ![]()
Rozumím Ti, měla jsem to stejně!
Zkus si představit, že se ocitla po 10ti měs. v úplně jiném světě, v bříšku byla v teple, měla neustále příjem potravy, mohla nerušeně spinkat a neustále se v bříšku pohupovala, což ji uspávalo a hlavně-bylo tam těsto. Zkus vše napodobit-přítmí, teplo, těsno (zavinout) nebo pohupovat. Cítí se bezpečně u tebe. Chce Tě cítít a pokud možno hodně sát-ať už prso nebo dudlík ![]()
Drž se, bude líp! ![]()
Neboj, bude to lepší a lepší
Já mám 3 týdenní holčičku a každým dnem je to lepší. Ne, že by míň brečela (poslední dny přes den skoro nespí a občas nás dost trápí bříško), ale pomalu zjišťuju co a jak a nejsem z toho tak vystresovaná. A tvoje psychika je hrozně důležitá
Takže, čím bude starší, budeš to líp a líp zvládat ![]()
@wifi.. u nás to fungovalo tak, jak to výstižně popsala Gladys - já chovám, on mi řve do ksichtu - takže potřeba fyzického kontaktu mu nescházela a stejně žádná změna - ale zase chápu, co tě k tomu názoru vede, taky jsem si myslela, že to, že ucítí maminku ho přece musí uklidnit ha ha ha ![]()
@yra Já jsem celé těhotenství snila o okamžicích jako odnášíme si miminko v autosedačce z porodnice nebo poprvé vyrážíme s kočárkem ven - obě situace proběhly za takového neskutečného řevu, že ani nevím, jestli jsem byla víc zklamaná, vyčerpaná nebo naštvaná, ale rozhodně jsem z toho nic neměla
Tentokrát si žádné iluze nedělám - vím, že to bude hrozný a prostě počkám, až to přejde ![]()
@novo123 píše:
Promiň, chci tě ušetřit zklamání, moje bylo obrovské![]()
![]()
No, já se taky upínala k radě dr., která trdila, že se vše upraví po šestinedělí. Tři měsíce pryč a já měla dojem, že leccos je ještě horší.
naopak, dítě začalo fungovt, pozoovat, být akční a současně se nudit… ve dne v noci…
… prostě služba 26 hodin denně.
Promiň, chci tě ušetřit zklamání, moje bylo obrovské