Miminko brečí

Anonymní
29.11.12 17:07

miminko brečí..

Ahoj,
vlastně se možná potřebuju jen vypsat ale je mi úzko:(máme doma 12denní holčičku, kterou jsme si strašně přáli a hrozně ji milujeme, ale mám pocit že to nezvládám:(je nádherná, ale dost brečí, chce se pořád chovat a v postýlce moc dlouho sama nevydrží. teď je tam asi deset minut a spinká ale za chvíli se určitě probudí se řvem, přitom má všechno. je nakojená, přebalená, čistá, teplá, vykakaná. takže až se probudí budu ji muset zase nosit v rukách a dát ji brzo napít z prsa:((vyžaduje to i když jsem před tou půlhodinou kojila:()a to pije a z prs mi stříká mlíko.. Jsme z toho s manželem dost unavení..já to zatím ještě zvládám ale manžel když přijde z práce a je unavený, malá věčně brečí, v noci spí s náma ataky brečí..přijdu si strašně ale občas mě napadá jestli u nás měla být:(milujeme ji strašně strašně, kupujeme jí všechno, zvlášť manžel, ale začínáme být dost unavení..doufám že se to zlepší. omlouvám se jestli na někoho působím jako hrozná máma ale potřebovala jsem se vypsat a hrozně mě to mrzí že to tak cítím:(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11740
29.11.12 17:10

A netrápí jí prdíky, zkus polohu po kojení na tygříka, namasírovat bříško nebo jí zkus pořádně zavinout, jestli to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
29.11.12 17:12

No bohužel je to tak, ale miminka prostě brečí. Moje první dcera se prořvala do prvních narozenin, i když celkem se to zlepšilo okolo šestého měsíce, kdy se začla posazovat a stoupat.

Zkus si na nošení pořídit ergonomické nosítko nebo šátek, ať máš volné ruce. Některé děti se na svět adaptují hůře a tak pláčou. Pak to může být hlad, bolavé bříško, únava, potřeba sát, potřeba být u mámy.

PŘEJDE TO

JEDNOU URČITĚ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
29.11.12 17:12

Nekdy ji muze byt i teplo. Nase mala musela mit na noc 18stupnu jinak rvala.
Porid si i nositko, at ji nosis pres den a alespon neco udelas a neodejdou ti zada nosenim na rukach( doporucuji manducu) ja nosila malou do tretiho mesice celej den. Ona mi do tretiho mesice rvala furt. Pak jako kdyz utne a byla hodne mimi :hug: takze vydrzet!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
29.11.12 17:19

Ahoj pokud ti to zdravitní stav dovolí, to znamená, že nejsi třeba po císaři, tak hodně maminky doporučujou šátkování u ná to zabralo dokud mi nepraska jizva po císři, pak byl utrum :zed:.A pokud pláče v noci, dej si ji k sobě do postele a spi s ní, malá nám usínala až kolem 2 hodiny v noc, tak jsme to řešili společným spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
29.11.12 17:27

Zkoušela jsi pevně zavinovat? To hodně dětí uklidní. Návodů je tady spousta, nebo i na youtube. Jinak, co psaly holky - do šátku nebo nosítka, něco na prdíky, hodně kontaktu. Někdy bohužel nepomůže nic. Některé děti jsou citlivější a reagují na vše pláčem. Šestinedělí je hodně náročné, vydrž, časem se to zlepší.

Příspěvek upraven 29.11.12 v 17:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
29.11.12 17:34

Byli jsme na tom úplně stejně, akorát máme chlapečka, brečel pořád už v porodnici. Když jsme si ho přivezli domů bylo to to samé a taky mu nic nechybělo, byla jsem z toho tak zoufalá, že už jsem pokaždé brečela s ním. Hlavně v noci, když jsem se nemohla ani vyspat. No a teď mu 4.12. budou dva měsíce a je úplně úžasný, v noci se budí co 3 hodinky na jídlo(není kojený) a přes den už je to taky v pohodě. stane se že začne hystericky řvát, ale to je tím, že je unavený a nemůže usnout, tak si s ním jdu lehnout, chytím ho za ruku, ruce mu dám k tělu a přikryju peřinou, musím mu je držet, jinak je vytahuje a on se takhle uklidní. Bříško ho netrápí od té doby co jsme dávali biogaia a teď espumisan. Takže hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
29.11.12 17:44

Já se obávám, že to snad souvisí s tím, že si ty mimča tak moc přejem :-) Náš malej je milovanej od // a vymodlenej, to, co se dělo, když se narodil byl čistokrevnej očistec. Někdo má prostě smůlu a má uřvaný dítě - my osobně jsme vyzkoušeli naprosto všechno, co napadlo nás, všechny okolo plus rady z netu a nezabralo nic nic nic - jen čas a špatná zpráva je, že to trvalo zatraceně dlouho. Nepřipouštěj si myšlenku, že bys byla špatná máma, proto, že tě to unavuje a otravuje - nejsme stroje - taky potřebujeme spát, jíst a umejt se :lol: Přeju hodně silné nervy a trpělivost :hug:

• Citovat
  • Upravit
20518
29.11.12 17:51

Asi budu za špatnou mámu, ale já byla z miminka tak hotová, tak unavená… že si prvního půlroka jejich života prostě nepamatuju. A z tho druhého půl roka si pamatuju tolk, že vyspala ve smyslu nebudila jsem se totálně nevyspalá… vyspala jsem se asi tak až po třech letech.

Rozhodně je třeba zjistit, zda někde není věc, kterou lze odstranit. rad najdeš tuny, vyzkoušej. Ale kdyby nic nezabralo.. tak to tak prostě je. Děti brečí. Některé fakt dost. A dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
29.11.12 17:59

Máme doma čtrnáctidenní a mám ty samé pocity. Prvních pár dnů jsem naprosto vůbec nevěděla co s ní, v noci brečela snad každou hodinu atd. Spát jsem šla třeba i v pět ráno. Teď se ta noc zlepšila (doufám, že to nezakřiknu), myslím že nám hodně pomohly i kapičky Sab Simplex. Pak uspáváme třeba se zavinutýma ručičkama v zavinovačce na balónu s dudlíkem.. Třeba dneska odpoledne brečela pořád a i teď spí jen na půl oka. Tak doufám, že se to po tom šestinedělí zlepší jak všichni říkají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
29.11.12 18:09
@B EL píše:
Máme doma čtrnáctidenní a mám ty samé pocity. Prvních pár dnů jsem naprosto vůbec nevěděla co s ní, v noci brečela snad každou hodinu atd. Spát jsem šla třeba i v pět ráno. Teď se ta noc zlepšila (doufám, že to nezakřiknu), myslím že nám hodně pomohly i kapičky Sab Simplex. Pak uspáváme třeba se zavinutýma ručičkama v zavinovačce na balónu s dudlíkem.. Třeba dneska odpoledne brečela pořád a i teď spí jen na půl oka. Tak doufám, že se to po tom šestinedělí zlepší jak všichni říkají…

Na to zlepšení po šestinedělí se neupínej, já se upínala a o to víc jsem pak byla naštvaná a zoufalá, že se nic nemění :mrgreen: Pak jsem čekala, až mu bou tři měsíce a půl roku atd. změna přišla, když začal lozit (8. měsíců) - zní to strašně, když to po sobě čtu :oops:

• Citovat
  • Upravit
529
29.11.12 18:12

@novo123 Nekaz mi iluze… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
29.11.12 18:14

Počkej pár dní a zlepší se to :hug: první dni u třetátka byly taky krušné ale srovnalo se to hlavně se nesmíš nervovat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
29.11.12 18:14
@B EL píše:
@novo123 Nekaz mi iluze… :P

Promiň, chci tě ušetřit zklamání, moje bylo obrovské :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
18000
29.11.12 18:44

Zavinout, satkovat, Bio Gaia a nekojit tak casto-muze ji z toho bolet brisko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí