Miminko pilo po 4h

Anonymní
23.9.23 23:54

Miminko pilo po 4h

Ahoj holky, potřebuju asi trochu uklidnit, nebo váš názor…
Jsem prvorodička, mám doma měsíční miminko, plně kojené. Mimčo pije, jak se mu zachce, max ale po 3 hodinách. V denních hodinách spíše bdí, a obecně moc toho nenaspí. A teď. Malá pila dnes kolem 7. hodiny, pak mi usla v náručí, dala jsem ji do postýlky, chvilku jsem si dělala svoje věci a asi kolem 8. hodiny mě přepadla únava. Tak jsem zalezla do postele že se na chvíli prospím… ASi po 5-10 minutách slyším, jak se malá v postýlce převaluje a kroutí. Tak jsem ji vzala k sobě dala jsem si ji na hruď a přikryla. Projistotu jsem ji na zadní stranu plenky ještě dala monitor dechu na plenku (mám ozkoušené, žr i takhle funguje, protože mi jednou takhle spustil alarm - naštěstí planý poplach). Ale jak jsem byla unavená, totálně jsem zatuhla a probudila se až kolem 11h, malá pořád spinkala na prsou. V tu ránu jsem si uvědomila, že už asi 4 hodiny nepila. bojím se, že měla chudinka žízeň, ale jak ještě není schopná se moc na bříšku vzepřít, tak že mi nemohla dát vědět, nebo. Myslíte, že jsem jí mohla nějak ublížit? Klidně řekněte, že jsem nezodpovědná, paranoidní…, sama si teď připadám jako hrozná matka :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
73
24.9.23 00:01

Prosím tě, klid… :hug: Kdyby byla hladová, nespinká a probudí tě. Bylo jí u tebe dobře. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17142
24.9.23 00:05

Ahoj,
myslím, že se nemáš zase tak ničeho zásadního obávat.
Pokud miminko dobře prospívá a nemáš tedy od pediatra doporučené pravidelné intervaly v kojení, nic se nestalo.
I kdyby to tak bylo, jsem si jistá, že se malá sama přihlásí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.23 00:10
@Černá Madonna píše:
Ahoj,
myslím, že se nemáš zase tak ničeho zásadního obávat.
Pokud miminko dobře prospívá a nemáš tedy od pediatra doporučené pravidelné intervaly v kojení, nic se nestalo.
I kdyby to tak bylo, jsem si jistá, že se malá sama přihlásí. :D

Jo jo, ve vývoji je skoro na 50. percentilu a sestřička řekla, ať pije, kdy má chuť.

• Citovat
  • Upravit
299
24.9.23 00:11

Sice se neumi vzeprit, ale brecet umi ne? :D Nic se nestalo, klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.23 00:11
@Katty22 píše:
Prosím tě, klid… :hug: Kdyby byla hladová, nespinká a probudí tě. Bylo jí u tebe dobře. :srdce:

Dobře, snad jo. Asi jak je to moje první mimi, tak jsem taková víc opatrnější :think:

• Citovat
  • Upravit
17142
24.9.23 00:16
@Anonymní píše:
Jo jo, ve vývoji je skoro na 50. percentilu a sestřička řekla, ať pije, kdy má chuť.

Tak to je dobře.
Neboj, nic se nestalo.
Věř, že až bude mít hlad, sama se náležitě ozve.
Vždyť to bude jednou pořádná ženská. :D
Přeji vám oběma hlavně hodně zdravíčka a tobě hodně radosti i trpělivosti v rodičovství. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
24.9.23 00:18
@Anonymní píše:
Dobře, snad jo. Asi jak je to moje první mimi, tak jsem taková víc opatrnější :think:

Chápu. :kytka: Asi všechny jsme byly poprvé vyjukanější. 😊 Ale opravdu není třeba, když nemá žádné problémy, aby pila přesně na čas. Můj starší to měl třeba otočené, v noci jsem kojila po dvou hodinách a přes den měl šesti hodinový spánek. :D To miminko si opravdu řekne, ozve se. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
24.9.23 00:30

Kliiiid… nezodpovědná nejsi, paranoidní ano. Hladové miminko se opravdu projeví mnohem výrazněji, než jen nespokojeným převalováním a následným spánkem. Děti nejsou stroje a i když občas v některém ohledu až strojové tempo nasadí (naše mrně jednu dobu kakalo jednou týdně, vždy ve stejn den plus minus půl hodiny :mrgreen: ), tak se to v jednom okamžiku může všecko lusknutím prstu změnit. Co mají ale společné - velmi zřetelně dají najevo, pokud se jim cokoliv nelíbí.
A ač ti to asi bude znít strašně, v extrémní situaci, kdy nedokážeš mimču dát včas napít, po jedné hodině se mu fakt nic šíleného nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36941
24.9.23 01:06

Klid, nic se nestalo. Kdyby měla hlad nebo žízeň tak se ozve. Miminko potřebuje k růstu hlavně jídlo a spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.9.23 03:12

Uplne logicky, u tebe spi proste kvalitne a dele. Vnima tvuj dech, vnima ze spis - a dela to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2097
24.9.23 06:29

Neboj se..mě dcera už v porodnici spinkala celou noc. Nikdy jsem ani jedno dítě nebudila kvůli kojeni. Někdy jsem ji nekojila i 6 hodin. Nebyl s tím žádný problém. :) přibírá, je spokojená, tak to neřeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18627
24.9.23 07:09

Tohle uměly i ty moje. V kočáru hlavně. Kluk ze začátku i v noci v postýlce, pak přes den klidně ty 3-4. Zalomil to po kojení v 7-8 a na další si řekl klidně až po půlnoci. A přibýval ukázkově. Malá v noci po 1,5 a přes den jsem ji musela budit aby mi prsa praskly ve švu. Akorát v porodnici tu první noc těch 6 dala a byla pak i počůraná. Buď ráda že ses trochu prospala. Mně u 1.ani zabrat kolikrát nešlo. Hormony, psychika. A u mně v posteli spát nechtěly, to tam lezly, oči jak baterky, děsná zábava asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.9.23 09:00

Neplaš, mě obě děti v tomto věku spaly v noci i 6-7 hodin v kuse, pak se nakojily a daly další 4-5 hodin 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
24.9.23 09:44

Nic se nestalo. Mně malý taky spal i 8 hodin, doktorka nejdřív, že bych ho měla na kojení budit. Pak se na něho podívala, řekla- vsak on má tři brady, nebuďte ho :lol:
Evidentně byl dobře ziveny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky