Miminko přes den nechce spát

42
20.5.25 06:04

Miminko přes den nechce spát

Ahoj holky, jdu si trochu vylít srdíčko nebo spíše nervy :), mám chlapečka dva a půl měsíce, přes noc spí krásně, budi se jednou na krmení a hned zase usíná, ale pres den je to bída :roll:. V naruci ho uspim (ikdyz i to je někdy hodně náročné) ale jakmile ho dám do postýlky za 20 minut je vzhůru. Zkoušela jsem si sním lehnout do postele a to vůbec, probudí se tak hned. V kocarku to stejne musí se jezdit, ale i tak spinká max půl hodiny. Tak je to celý den, dá si tak za celý den tři max čtyři 20 minutové sloficky a zbytek dne trávíme hraním, chováním, krmením, utesovanim. Vím že je to jen období, ale přiznám se, že na konci dne jsem vyřízená :,(. Prdiky to dle mého nebudou, protože to by byl předpokládám problém i v noci a večer. A pláč od bolesti dle mého také nemá. Jsou občas dny, kdy mám pocit, dospáva spánkový deficit a spí přes den pěkně, ale takových dní je hrozně málo. Má to někdo také tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3417
20.5.25 06:12

@power84 Nejmladší dcera spala od narození přes den 2-3× 20 minut. V noci také málo, celkem dala tak 9 hodin za celý den a noc. Řešila jsem i s dr., vše v pořádku, prý to některým dětem stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8485
20.5.25 06:24

A v šátku by ti taky nespal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
20.5.25 06:43

Dcera tak spala… prospala celou noc, s jedním buzením kolem 4-5hodiny. Ale přes den jen párkrát po 20minutách. Ale ji stačilo podávat hračky na hrazdičku.. občas udělat kuk… vystačila si celkem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
20.5.25 07:09
@power84 píše: Více

Zkus kočár zakrýt, může ho budit svetlo. To měl syn, začalo to v podobnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
20.5.25 07:48

Starsi dcera naspala dlouho tak 7 hodin behem 24 hodin. Nastesti pres den 2-3 desetiminutove sloficky a tak 6.5 hodiny v noci, nastesti jen s jednim buzenim. Malo spi doted (je ji 13 :mrgreen: ). Vsechny deti mam nespavce, takze takove deti proste nekdy jsou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
20.5.25 07:58

A nespí prostě jen v noci moc dlouho? kolik hodin naspí za den celkem? já dceři (teď rok) spánek dost sleduji a když spí v noci celkem 12-13 hodin, tak už je to přes den se spaním marný. nejlepší je, když spí v noci kolem 10-11, to si pak dá přes den na pohodu ještě 1-2 a přitom není protivná. když spí v noci pod 10 hodin tak sice spí přes den déle (2-3 hodiny), ale je vidět, že je dopoledne nevyspalá a pěkně zpruzelá. nevím, zda ty hodiny budou takhle sedět i na tvé miminko, ale třeba vysleduješ něco podobného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
20.5.25 08:20

@power84 naše dvojčata jsem přes den od těch dvou měsíců uspávala klidně i hodinu, někdy víc a spali max 25 minut. Pokud byl hodně dobrý den, tak 45. Zvládla jsem vždy jen postavit vodu na kafe, nebo rychle něco sníst. :lol: od konce šestinedělí spali v podstatě celou noc, občas se vzbudili, ale stačil jim dudlík a spali dál. Ale mě to tak v celku i vyhovovalo, že jsem se v noci vyspala. Nejdřív spali od devíti do pěti/šesti, to bylo zlatý :lol: Ale oni pak celkové brzo přestali spát i přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
20.5.25 09:10

Holky děkuji, vidím, že těch nespavcu přes den je více, asi to těm miminkum tak stačí, u nás je to většinou tak na dva az tři špatne dny kdy je to přes den masakr pak přijde jeden dobrý kdy mě třeba do oběda dá i hodku dvě, jakoby ty předešlé dny dospával a říkal matko naber sílu na dalsi dny :D. Já hlavně nevím co s sním stále dělat hrajeme si na podložce, chováme, chvíli je v lehátku pak chvíli kočárek, ale někdy je ten den fakt dlouhý, že mě dochází sil a inspirace. Navíc mě teď zlobí paseni koníčku, byl od začátku hodně šikovný krásně pasl a teď poslední dny mě z briska přepadava na bok nevím čím to je 🤷‍♀️. K doktorce jdeme až začátkem června tak uvidím jak to bude dál a budu to sním muset probrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.25 09:17
@power84 píše: Více

Dítě mi spalo od mala v noci těch 9-11 hodin, buď v kuse nebo jedno krmení.
Přes den pak samozřejmě méně.
Jestli jsi unavená, spi s ním v noci. Jako je to divné jít spát v 8 večer, ale když přes den spí po chvikach buď ráda za tu noc.

• Citovat
  • Upravit
42
20.5.25 09:17

@Noku pravda je, ze si také říkám, že přes tu noc se prostě dobře vyspi a pak z toho čerpá přes ten den, je me jasné, že miminka co se v noci často budi pak přes den asi více spí. Občas to mám opačně, že když má dobrý den a přes den spí více jak jindy, říkám si bože jaká nás čeká noc, ale zatím teda musím říct že noc u nás vždy dobrá. Musím zaklepat ještě jsme od narození neměli ani jednu uplakanou noc. U prvního syna to bylo něco, ten měl koliky a probrečel nám celé noce. Takze si říkám tohle je ještě stále dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
20.5.25 09:22

Moje první dítě spalo těch patnáct minut přes den i v noci, jinak plakalo. Stejně jako v případě tvého, s kočárkem se muselo jet, nestačilo houpat, že by si k tomu člověk sednul na lavičku. Je to období, dítě se rychle vyvíjí, jeho režim a potřeby se mění takřka neustále. Pokud chceš, můžeš zkusit nosítko, některé děti prostě kontakt s matkou potřebují, teprve u ní se uklidní a vydrží spát třeba dvě hodiny. Uvolní ti to ruce.

• Citovat
  • Upravit
152
20.5.25 09:24

My měli to samé. Dítě již od porodnice spalo celou noc, ale přes den max dvě hodiny. Dopoledne hodinu a odpoledne hodinu. V 19:00 pak usíná a spí do 06:00. Do roka se budilo jednou za noc na jídlo. Teď už ani to ne. Doktorka mě uklidňovala, že je to v pořádku, že každé miminko nemusí splňovat “spánkové tabulky”. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
20.5.25 09:25
@Anonymní píše: Více

Ano, to si říkám stále, že ty noce jsou super a děkuji za ně a určitě je lepší bojovat přes den než v noci. Chodím spát také brzo a nejsem unavená fyzicky to ne ale spíš psychicky nebo jak bych to řekla, před mateřskou jsem spala v podstatě stejně hodin jako teď a šla do práce takže nemůžu říct že bych teď měla méně spánku jen za ten den s tím miminkem ikdyz ho člověk miluje nadevše občas padne dotakoveho splinu když nemá čas se v klidu najíst napít a celkově musí být neustále ve střehu. Hrozně si malého užívám jen někdy to na mě padne, ale to asi na každého. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
20.5.25 09:27
@Kejm píše: Více

Tak to bude zřejmě také nás pripad :) jen my Teda v noci jedno krmení máme a většinou přes ten den ty dvě hodky spánku ani nedáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí