Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám dcerku, které teprve v prosinci budou 2 roky a ráda bych ji koupila panenku - miminko, která má dudlík, „pije“ z lahvičky, příp. má taky nočník… Jo a nejlíp s měkkým bříškem
Budeme mít za chvilku miminko, tak bych ji taky chtěla pořídit její vlastní - ať můžeme spolu přebalovat, krmit… Mám pocit, že je na to ještě stejně trochu malá, tak se mi moc nechce kupovat Chou-Chou a podobné drahé panenky… Máte zkušenosti, jakou a kde koupit? Díky ![]()
Ahoj, koupila jsem v levné klize miminko za 2 stovky, v tescu je teď taky parádní výběr. Malá ma teď 19 mesicu, každým dnem taky bude sourozenec a s miminkem už si nějakou dobu hraje. Vozí i kočárek:-)
Taky mám přesně tohle v plánu, tak jsem zvědavá na dobré tipy
!
Taky bych řekla, že je zatím zbytečné kupovat nějakou extra drahou panenku (což je zbytečné asi i později). Doporučuji také levné knihy, tesco nebo třeba i vietnamce, tam se dají taky sehnat hezké panenky, a v neposlední řadě internet:) Stejně tu panenku pak bude tahat všude možně, takže nějaká levná a omyvatelná bude to nejlepší:);)
@Karlalala píše:
Taky bych řekla, že je zatím zbytečné kupovat nějakou extra drahou panenku (což je zbytečné asi i později). Doporučuji také levné knihy, tesco nebo třeba i vietnamce, tam se dají taky sehnat hezké panenky, a v neposlední řadě internet:) Stejně tu panenku pak bude tahat všude možně, takže nějaká levná a omyvatelná bude to nejlepší:);)
přesně, přítel jeste když byla malinká a my jsme chodili spolu krátce a koupil ji pannu za 500-600 ne li víc nevím nezkoumala jsem to do podrobna, radsi.-)
vydávala zvuky, byla krásná, malinká krásná, ted je spinava a zničená
@tumpach Vždyť já když si vzpomenu na sebe, jak jsem panenku krmila hlínou a učila jí skákat do kaluží…
![]()
@Bambulka12 @Debie Holky, jestli si vaše holčičky hrají s panenkami, což si myslím, že ve dvou letech už lze říct, tak projděte hračkárny a podívejte se co je k mání. Existuje hromada krásných panenek s určitou výbavou.
Naše malá je panenkovský typ a krásně si s panenkou dokázala v těch cca dvou letech už vyhrát. Já koupila panenku Corolle s měkkým tělíčkem a levnější doplňky zvlášť. Panenka je nádherná, má krásný obličej a tělíčko, hodně reálné - jenže už to byl výprodej, takže už ji neseženete. V tom obchodě měli poslední kus. Ale jsou další jiné nové v této značce. Panenka nádherně voní vanilkou a je z velice kvalitních materiálů. Má dokonce vlastní evidenční číslo.
Jsou sice dražší, ale stojí za to. Všelijaké jiné značkové vedle ní materiálově nestojí ani o příčku níž, v porovnání s tou co máme doma jsou ty ostatní značkové nic moc.
@Karlalala píše:
@tumpach Vždyť já když si vzpomenu na sebe, jak jsem panenku krmila hlínou a učila jí skákat do kaluží…![]()
![]()
no fakt ty detské zazitky jsou supeer. ![]()
jinak opravu zakladatelko stačí panenka za 200, z elvných knih, nekde od tamanl, občas míavají dobré kousky, proste nekde z nějakého levného krrámu ![]()
My jsme kupovali prvni „miminko“ v 15.mesicich, dostala ho k Vanocum a melo uspech. Je to chou chou-jako zive miminko, ma 48cm, lahvicku, je placici, smeje se, brisko ma hadrove, za cca 1100kc. A ma fakt uspech ![]()
Jinak je pravda, že malá je na své věci extrémně opatrná. Pro mě není problém koupit ji dražší věc, protože vím, že ji nezničí…
@Trojlístek píše:
@Bambulka12 @Debie Holky, jestli si vaše holčičky hrají s panenkami, což si myslím, že ve dvou letech už lze říct, tak projděte hračkárny a podívejte se co je k mání. Existuje hromada krásných panenek s určitou výbavou.Naše malá je panenkovský typ a krásně si s panenkou dokázala v těch cca dvou letech už vyhrát. Já koupila panenku Corolle s měkkým tělíčkem a levnější doplňky zvlášť. Panenka je nádherná, má krásný obličej a tělíčko, hodně reálné - jenže už to byl výprodej, takže už ji neseženete. V tom obchodě měli poslední kus. Ale jsou další jiné nové v této značce. Panenka nádherně voní vanilkou a je z velice kvalitních materiálů. Má dokonce vlastní evidenční číslo.
Jsou sice dražší, ale stojí za to. Všelijaké jiné značkové vedle ní materiálově nestojí ani o příčku níž, v porovnání s tou co máme doma jsou ty ostatní značkové nic moc.
hele, to je krásné, ale fakt nekoupím jí, i dkyž bych hrozně chtela, ale vím, že malá je na autíčka
spíš, takže jí stačí panenka ta zničená a eebo elvná, do kočárku si dá radší plyšaka
![]()
@Trojlístek píše:
Jinak je pravda, že malá je na své věci extrémně opatrná. Pro mě není problém koupit ji dražší věc, protože vím, že ji nezničí…
týý kráso 2 000
corrole no ![]()
@Flooa píše:
My jsme kupovali prvni „miminko“ v 15.mesicich, dostala ho k Vanocum a melo uspech. Je to chou chou-jako zive miminko, ma 48cm, lahvicku, je placici, smeje se, brisko ma hadrove, za cca 1100kc. A ma fakt uspech
@terinka4444 píše:
Je, prosím tě, a říká máma a táta? Musím sehnat panenku, co pláče, směje se a říká máma a táta
holky prosím pomůžete mi najt, nebo aspo n přibližne čoct kolik ta panna stála, co koupil pro malou můj řpítel? Panenka má 20-25cm, ma dudák a vydává jako by že pije, to stejný s flaskou, když sahnete na nožicku, říka anglicky tata, a mama za pravou nožicku, pak dkyž za ručičku vydává zvuk, a nalevá nevím, dosly baeterky
, kolik sotjí taková panenka pro zajímaovst??
@terinka4444 Mno, neteř má chou chou panenku a co si vzpomínám, tak máma ani táta neříkala, jenom si tak žvatlala, ale je to starší typ, tak nevím ![]()