Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoje maminky,
moje malá za pár dní 6M, hodně spinká, stále ještě po každém jídle a někdy i přes dvě hodiny.
Chtěla jsem se zeptat, máte to taky někdo, tak? ![]()
Irisska píše:
ahoje maminky,
moje malá za pár dní 6M, hodně spinká, stále ještě po každém jídle a někdy i přes dvě hodiny.
Chtěla jsem se zeptat, máte to taky někdo, tak?
Těžká závist
![]()
Katka86 píše:Irisska píše:Těžká závist
ahoje maminky,
Chtěla jsem se zeptat, máte to taky někdo, tak?![]()
![]()
![]()
No já si spíš někdy říkám, jestli nespí, až moc ![]()
Irisska píše:Katka86 píše:No já si spíš někdy říkám, jestli nespí, až mocIrisska píše:Těžká závist
ahoje maminky,
Chtěla jsem se zeptat, máte to taky někdo, tak?![]()
![]()
![]()
Určitě ne,jen at se vyspí,může se to kdykoliv změnit
Mě v půl roce kluk spal 2× 20 minut,někdy i miň
Ale spí celou noc v kuse,těch 11-12 h,tak si vlastně nemám na co stěžovat ![]()
Tak nám malá spí taky celou noc, cca 11h s jedním nočním krmením kolem 2-3h ráno, ale jestli je po nás s tatínkem, tak my jsme za bezdětna bývali extrémně spavý ![]()
Taky závidím
. Můj ve dne spí rozkouskovaně 1 hodinu a v noci jak kdy. Někdy i 7 hodin v kuse, někdy ne. Kojíme po 2 hodinách, pouze v kočárku vydrží s pauzou 3 hodiny.
Irisska píše:
Tak nám malá spí taky celou noc, cca 11h s jedním nočním krmením kolem 2-3h ráno, ale jestli je po nás s tatínkem, tak my jsme za bezdětna bývali extrémně spavý
Jo tááák,takže i v noci luxus
![]()
Katka86 píše:Irisska píše:Jo tááák,takže i v noci luxus
Tak nám malá spí taky celou noc, cca 11h s jedním nočním krmením kolem 2-3h ráno, ale jestli je po nás s tatínkem, tak my jsme za bezdětna bývali extrémně spavý![]()
![]()
ano, ale my to zase máme vynahrazené v jídle, je to velký boj a malá jí opravdu hodně málo a příkrmy nechce a už se to začíná řešit ![]()
Ale co jí dr viděla v pondělí, tak tomu spánku nijak nevěnovala pozornost, ovšem pravdou je, že malá spí opravdu hodně od narození..
arcanobacterium píše:
Taky závidím. Můj ve dne spí rozkouskovaně 1 hodinu a v noci jak kdy. Někdy i 7 hodin v kuse, někdy ne. Kojíme po 2 hodinách, pouze v kočárku vydrží s pauzou 3 hodiny.
Tak to my jsme nikdy nejedli po dvou hodinách, my jsme rádi, že sní nějaké minimum třeba po čtyřech h..
Irisska píše:Katka86 píše:ano, ale my to zase máme vynahrazené v jídle, je to velký boj a malá jí opravdu hodně málo a příkrmy nechce a už se to začíná řešitIrisska píše:Jo tááák,takže i v noci luxus
Tak nám malá spí taky celou noc, cca 11h s jedním nočním krmením kolem 2-3h ráno, ale jestli je po nás s tatínkem, tak my jsme za bezdětna bývali extrémně spavý![]()
![]()
Ale co jí dr viděla v pondělí, tak tomu spánku nijak nevěnovala pozornost, ovšem pravdou je, že malá spí opravdu hodně od narození..
Ono to tak už bývá,že je něco za něco.My třeba taky bojujem s jídlem,malý děsně vybírá
Krmím za chůze a jen vybranými pochutinami
Jestli tak spí od malička,tak to je supr,kvalitní spánek je určitě důležitý.A ona nepřibírá nebo co?
malá byla hodně onemocněla a od té doby se to s jídlem veze.
dva měsíce byla na Jipu, co nás propustili, tak jsem tři měsíce malou rozkmovala (opravdu šíleně náročné, nechtěla nic a u jídla hrozně řvala), dostali jsme se až na 200ml co pila ráno a průměrně pila kolem 160ml mlíčka, pak přišlo před necelým měsícem očkování, měla docela reakci a jídlo se jí snížilo z původních 800-900ml, tak na kolem 700-800ml, ale stále pila velké dávky no a pak přišla viróza, průjem a zvracení, pobyli jsme si čtyři dny v nemocnici a náš primář, kam chodíme na gastro nás propustil se 430ml na den, prostě od té kapačky, kterou dostala cca na 3h nejí, ale jelikož nás zná, tak jí pustil, protože ví, že i normálně jí méně a je to s jídlem těžké, ikdyž nějaká dr tam šílela, že jsme o 20deka dole, ale primář říkal,že ještě můžeme schodit.
No a teď krmím, tak šestkrát, někdy sedmkrát denně (jedli jsme pětkrát)a max na dávku vypije 140ml a to jen ráno, přes den do 100ml a je to hodně náročny, je jasné, že, jak neměla ještě uplně zahojené trávění a hlavně střeva, tak ten průjem a zvracení jí to zase zkomplikovala a když jí, tak jí to bolí, takže se vzteká a bohužel s tím nejde nic udělat, jen čas, takže jsem zase uplně na začátku..
Navíc na mě na gastru tlačí, že by bylo třeba příkrmu, ačkoli se přes měsíc snažím, nedostanu to do ní, domácí, kupované, už jsem zkoušela i ovoce, když se něco povede, tak se okamžitě nadavuje, někdy to vyhodí a pak nechce, ani mlíko..Vážený budeme příští týden, tak jsem zvědavá, jak na tom budeme, ale vypadá pěkně, neni vidět, že by zhubla, nebo nadále hubla.
ale to jsem zabočila už uplně nikam jinam ![]()
Irisska píše:
malá byla hodně onemocněla a od té doby se to s jídlem veze.
dva měsíce byla na Jipu, co nás propustili, tak jsem tři měsíce malou rozkmovala (opravdu šíleně náročné, nechtěla nic a u jídla hrozně řvala), dostali jsme se až na 200ml co pila ráno a průměrně pila kolem 160ml mlíčka, pak přišlo před necelým měsícem očkování, měla docela reakci a jídlo se jí snížilo z původních 800-900ml, tak na kolem 700-800ml, ale stále pila velké dávky no a pak přišla viróza, průjem a zvracení, pobyli jsme si čtyři dny v nemocnici a náš primář, kam chodíme na gastro nás propustil se 430ml na den, prostě od té kapačky, kterou dostala cca na 3h nejí, ale jelikož nás zná, tak jí pustil, protože ví, že i normálně jí méně a je to s jídlem těžké, ikdyž nějaká dr tam šílela, že jsme o 20deka dole, ale primář říkal,že ještě můžeme schodit.
No a teď krmím, tak šestkrát, někdy sedmkrát denně (jedli jsme pětkrát)a max na dávku vypije 140ml a to jen ráno, přes den do 100ml a je to hodně náročny, je jasné, že, jak neměla ještě uplně zahojené trávění a hlavně střeva, tak ten průjem a zvracení jí to zase zkomplikovala a když jí, tak jí to bolí, takže se vzteká a bohužel s tím nejde nic udělat, jen čas, takže jsem zase uplně na začátku..
Navíc na mě na gastru tlačí, že by bylo třeba příkrmu, ačkoli se přes měsíc snažím, nedostanu to do ní, domácí, kupované, už jsem zkoušela i ovoce, když se něco povede, tak se okamžitě nadavuje, někdy to vyhodí a pak nechce, ani mlíko..Vážený budeme příští týden, tak jsem zvědavá, jak na tom budeme, ale vypadá pěkně, neni vidět, že by zhubla, nebo nadále hubla.
ale to jsem zabočila už uplně nikam jinam
A jéé,takt o je trápení,to teda nazávidím,dva měsíce na jipu,to je hrozné.A malou kojiš nebo má UM?
no, než jsme se dostali do nemocnice, tak jsem měsíc plně kojila a málá krásně prospívala a hodně papala, vytáhla i 180ml, pila obrovské dávky, jo to byla pohoda
)
Bohužel po té nemoci a všem okolnostem se už nechytla a i přesto, že jsem před dva měsíce odstříkávala, jak blázen, alespoň jsem měla velké zásoby a ještě měscí a půl jsem dávala odstříkané, pak bohužel už jsem mléko neměla, takže malá je na speciálním, hnusném mléku Neocate
Irisska píše:
no, než jsme se dostali do nemocnice, tak jsem měsíc plně kojila a málá krásně prospívala a hodně papala, vytáhla i 180ml, pila obrovské dávky, jo to byla pohoda)
Bohužel po té nemoci a všem okolnostem se už nechytla a i přesto, že jsem před dva měsíce odstříkávala, jak blázen, alespoň jsem měla velké zásoby a ještě měscí a půl jsem dávala odstříkané, pak bohužel už jsem mléko neměla, takže malá je na speciálním, hnusném mléku Neocate
No a co ti doporučili?že máš začít s příkrmama,jo?A kaši si třeba zkoušela?No snad se malá rozpapá ![]()
ahoj. fuuuj, uz som sa bala, ze som sama, co ma doma sedmospaca ![]()
maly (7mesiacov) mi v noci spi 13 hodin bez prebudenia (18:00-7:00), doobeda dalsiu hodinu a poobede este 3.
ma to svoje vyhody, ale aj nevyhody. musim presne dodrziavat jeho spaci rezim, inak beda
![]()
a papkac je tiez riadny. na obed da 350, na olovrant jogurt, vecer kasu- 550ml!!!
a okrem toho ho este aj kojim. proste extrem ![]()