Miminko v 37? Poraďte prosím

23.5.25 07:11

Miminko v 37? Poraďte prosím

Ahoj maminky, prosím zajima mě váš názor..
Je mi 37 let, a včera mi vyšel pozitivní test 🙈jsem z toho celá rozhozená a nevím co teď…
Nebylo to vůbec plánované, mám syna 13 a dceru 4,lítají mi v hlavě všelijaké myšlenky jako třeba…nechci být zase 3 roky doma. v loni jsem si našla super práci, do které chodím rada teď bych o ní přišla a kam potom ve 40 ti? Přítel začal podnikat dari se mu takže už máme vyhlídky i na nějaké dovolené k moři ale s miminkem by to zase nešlo. ještě jsem neschodila kila z minulého porodu a teď bych měla zase dalších 20 nabrat?🙈obě děti krátce po narození museli na operi, bojím se že by i miminku zase něco bylo a zase to neustále lítani po nemocnicích a Stres a strach,,bojím se že v tomhle věku ani to těhotenství nebude tak snadné a je věští riziko cukrovky, a dalších komplikací 🙈přítel je o pět let mladší a chtěl by to, já jsem si také dříve přála více dětí ale měli už být teď mi to už přijde pozdě i když se na ten věk necítím ale bohužel odepsat mi nejde a myšlenka že v šedesáti tady už nemusím býti a nechám tady cca 20"dítě " mi trha srdce, na druhou stranu si uvědomují že je to nejspíše poslední možnost ještě miminko mít ( v naší rodině začíná ženám přechod cca ve 40) a bojím se že se rozhodnu rozumem a pak budu litovat že sem si to nenechala protože tak nějak v hloubi duše si ho přeju :( nevím. premysleli by jste taky tak? Nebo to moc řeším?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
23.5.25 07:16

To miminko už tu je. Tyhle otázky sis měla klást dřív a buď se chránit nebo s tímto počítat. Nechala bych si ho a vyhnala si ty černé myšlenky z hlavy. Může být úplně zdravé a ty nemusíš v těhotenství přibat ani 5 kilo :mavam: Nejsem příznivce pozdního těhotenství a jako stejně stará už bych do toho ani náhodou nešla, ale ty volíš potrat nebo si ho nechat a tam mi to přijde víc, než jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30474
23.5.25 07:18

@Lenka888lenka Přesně jak píše @unuděná - miminko už na cestě je, takže není, co řešit. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37188
23.5.25 07:21

Tak už se stalo. Taky jsme měla třetí dítě v 37 a v pohodě. Práce je a bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11993
23.5.25 07:25

Jak pisi ostatni, mimco už neplanujeme (taky je mi 37) ale když už by bylo na cestě nechali bychom si ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
23.5.25 07:26
  1. fakt nemusíš byt 3 roky doma 2) fakt můžeš s miminem k moři
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
23.5.25 07:37

To jsou takové malichernosti zpovzdálí viděno… Kdyby ses ptala předem, řeknu ti nechte toho a chraňte se. Ale ono už se stalo. Koukni na své děti a popřemýšlel, jestli bys některé z nich vyměnila za kariéru a moře a neměla na něj odvahu kvůli vyššímu riziku cukrovky. Nejsi nijak stará, máš mladšího partnera, co dítě chce, bydlet kde máte, finance taky. Samozřejmě, volba potratu je tvé plné právo, vaz si doby, ve které žijeme… Přesto myslím, že potrat je tady pro mnohem beznadějnější případy, než jsi ty. Rozhodování o životě a smrti z důvodu úplně se to nehodí mě vždycky rozesmutni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1136
23.5.25 07:38

Mne vsechny ty tvoje obavy prijdou resitelne nebo ze k nim vubec nemusi dojit. Oba s manzelem vlastne chcete a miminko uz tam je, takze za me je to spis ano. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3133
23.5.25 07:53

Já měla ve 36 druhé a mezitím známými mám hodně matek co rodily takhle mezi 35-42cca. Dnes už to není žádný dramatický věk :nevim: Jasně, má rizika, občas si taky říkám, že byt mladší matka, asi by to bylo jiné…ale…asi takhle, jak píše @ugluk - možnost tady je a je to skvělé, když vidíš, co se děje ve světě, jsem fakt vděčná za naši možnost volby, ale osobně bych taky nešla do potratu jen z důvodu „tak nějak se to uplne nehodí.“ Ale já o to tvoje dítě pečovat nebudu, takže rozhodnout se musíš ty, potažmo s partnerem. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.25 08:03

Když už tu miminko je, tak byste se o něj měli postarat…přítel, to je tatínek všech dětí? Proč to není manžel…k moři se dá i levně a i s malými dětmi, to je to nejmenší, s druhou dcerou jsme poprvé letěli v necelém roce a moc si to užila…máte kde bydlet? Máš nějakou rezervu finanční, když by se něco pokazilo?

• Citovat
  • Upravit
3771
23.5.25 08:39

@Lenka888lenka úplně ti rozumím. Ja zjistila těhotenství týden před 38.narozeninami. My vždycky chtěli 3,ale prostě to nešlo. Takže jsem v 35 letech vše prodala, budovala kariéru a tak a najednou to přišlo. Taky jsem z toho měla rozporuplné pocity, ale nikdy jsem nepřemýšlela, že bych to dala pryč. Byla jsem na začátku 6 týdnů na PN, kvůli hematomu hrozil potrat, takže to, že máš ted pozitivní těhotenský test..vsak víš co myslim, ale nechci to raději ani psát. A mela jsem v ten čas podepsanou, ale ne ještě podanou výpověď, že budu podnikat a budu delat konečně práci, která me bavi a vydělá pořádné prachy :mrgreen: A najednou //. Teď máme 10 tydenni holčičku, je ZLATÁ!!! Žádné prdíky, od 6 týdnů spi skoro celou noc, kojena, vysmata, šikovná. 6leta dvojčata jsou predskolaci, takže ve školce a už maji rozum, takže perfektní. A k moři letíme taky :D V srpnu, když ji budou necelých 5 měsíců a přijde mi to právě jako nejlepší jet s miminem, kdy bude kojene, nebude mi ještě nikam utikat a bude poměrně často ještě spinkat (ťuk ťuk, ať to tak bude, jak si to teď maluju :D ). Všechno jde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25538
23.5.25 08:47

Obavy chápu, ale přijdou mi proti tomu, že dítě už tu JE malicherné… k tomu moři se dostanete i tak…
Kdybych ho dala pryč a jela/letěla se svými 2 dětmi a mužem, nikdy bych se z té dovolené už nedokázala plně radovat, vzadu v hlavě bych měla, že jsem ji vyměnila za lidský život..
takže ne, na upt bych nešla.
Drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1640
23.5.25 08:49

Mas pro me deal i odstup deti. Také jsem chtěla třetí, kdyz nejstaršímu bylo 12 a male 4. Bohužel se nedařilo. Ted mam deti 28, 20 a skoro 6. Od narození nejmladší (bylo mi 42) nas stíhají samé zlé věci. Presto je nejmladší dcera to nejlepsi, co můžu mít, abych se nezbláznila.
Jinak nejsem proti potratům (mám taky za sebou, bohužel). Ale poznáš rozdíl: buď jsi těhotenstvím jen nemile zaskočena nebo je to totální životní průs. r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15214
23.5.25 10:07

Dítě už je na cestě, partner ho chce. (Otcem starších dětí je taky on?) Zas tak stará nejsi. Ty argumenty, že v 60 tady nemusíš být a necháš tu 20leté „dítě“, fakt neberu. Jasně, v 55 asi budeš hůř snášet pubertu než v 35. Ale spousta lidí se dožívá více než 60 let. No a spousta lidí umře ve 40 letech. Tuhle obavu bych brala, kdybys rodila v nějakých 48 letech.

K moři přece můžete i s miminkem. My máme 4 děti, momentálně ve věku 10,5, 8,5, 7,5 a 4 roky. Poslední jsem rodila v 36,5 letech, stará jsem si nepřišla, ani se nebojím jejich puberty. K moři jezdíme autem, klidně i s dětmi ve věku 7, 5, 4,5 roku a 6 měsíců, spíme tam pod stanem. A kdybyste byli třeba v apartmánu, tak to máte úplně na pohodu. I ten stan je super, ale beru, že ne pro každého.

Z tvých argumentů bych brala jediný - možnost zdravotních potíží miminka. Ale nevím, jak vážné potíže měly starší děti a jestli byly jen dočasné, případně trvalé, ale ne vážné. Taky pokud mají jiného tatínka, tak třetí dítě může být zcela zdravé.

Dřív jsme chtěli i víc dětí, ale teď je mi 41 let a už tak 3 roky vím, že další dítě bych psychicky nezvládla. Jenže za to můžou problémy druhorozené dcery po vážném úrazu, které negativně ovlivňují celou rodinu.

V tvojí situaci bych si miminko nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.25 10:12

Ten věk mi přijde v pohodě, v práci nám budou letos rodit dvě kolegyně, kterým je přes 40. :andel: Jinak pracovat můžeš dřív než za 3 roky, buď nastavit rovnou s partnerem nebo to pak řešit nějakou chůvou nebo hlídáním třeba ze začátku jen na pár hodin, někdo má i práce, kdy jde pracovat klidně večer a hlídat by v tom čase mohl partner. Jinak to moře je také v pohodě, vždy v letadle potkáme někoho s miminkem nebo jde jet autem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky