Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem 32tt…několik krát se mi stalo, ze se miminko „chvelo“… vnimala jsem to jako tresjeho tela…cca 20s. Mimco ma nejake vvv tak premyslim jestli mu treba neni jesze neco navic. o cem nevime. U starsich deti si nepamatuji, ze by to takhle mely. Dekuji
@katuska84 Ahojky,stalo se mi to asi 3× v tehotenstvi take…vim ze jsem z toho byla nervozni, ale mala je zdrave miminko
Ted kdyz ji vidim jak řádí tak uz chapu ![]()
@katuska84
třesení si taky pamatuju a taky jsem z toho byla nervozní, ale očividně to bylo normální ![]()
Ale určitě to na kontrole řekni lékaři, ať tě uklidní on, to bude nejlepší.
Taky jsem to mela, kolem toho tydne, co uvadis, jakoby azvibrovalo
Ted ale od 38. Tydne uz jsem to nejak nezaznamenala, asi uz nema moc mista. Myslim, ze to nic neni, narozeni ocekavam kazdym dnem, miminko zdrave dle UZ ![]()
Taky mě to znervóznňuje, ale 2 moje kamarádky teď porodily a u obou holčiček jsem si v porodnici všimla, jak se ze spánku celé otřesou, tak jsem si říkala, že je to asi běžný. Víc mě stresuje, když má občas rychlé trhavé pohyby, které trvají déle, jakoby měla záchvat nebo nevím jak to popsat… to nemám ráda. Dnes končím 35. tt.
Ahoj,
obnovuji diskuzi. Jsem aktuálně ve 29tt - druhé těhotenství. Je to vymodlené těhu, na začátku jsme si prošli šerednými nemocemi, ale mimi vše ustálo. Screeningy dopadly v pořádku a já se pořád nemůžu zbavit obavy. Což známe jistě každá.
Kontroly dopadly prozatím v pořádku, kromě lehce rozšířených ledvinových pánviček a u mě probíhající těhu cukrovky kompenzované dietou.
Ale mimi několikrát za den, zatím jsem to nepočítala, ale klidně 8× za den sebou tak divně zatřese. Já se přiznám, že jsem se na to u dr. zapomněla zeptat, jak jsem byla sevřená strachy
byla jsem pak šťastná, že na utz to vypadá dobře. Ale pak přijde zase zatřesení a fakt mi to na klidu nepřidává.
Máte některá podobnou zkušenost? Je to jako když by se chtělo protáhnout a celé se zastřáslo, nebo jako vypuštěné bubliny. Tyto pocity mám úplně dole v podbřišku, když mimi kope nebo boxuje někde výše, tak je to jako normální pohyb. Mám pocit, že směrem dolů má nožičky.
Klidně mi můžete vynadat, potřebuji se srovnat trošku ![]()
@rozand Nene, to není škytavka. Tu poznám. Je to jiné, takové zaškubání.
@hipisek84 Zavolej si lékaři, že jsi se na to zapomněla zeptat, to bude asi nejlepší a nejjistější.
Těžko říct. Osobně to neznám a ani jsem o tom neslyšela.
Já nic podobného necítila, ale zatřese se mi občas po narození. To je kvůli nevyvinuté nervové soustavě. Ale nezapomeň se na příští kontrole zeptat.
Mně to taky dělal druhý syn. Přišlo mi to podobne, jak když ve spánku sebou cuknu. Taky mne to prišlo divné, ale ani dr jsem se neptala. Syn je v pořádku ![]()
Nase mala se otrepe, kdyz se pocura
ma to od narozeni. Pokud jsi nervozni, zavolej dr a optej se. Nikdo ti za to nevynada ![]()
Holky děkuji moc
zítra jedu k mojí dr.na utz, stejné pohyby byly už před týdnem a to bylo na utz vše ok, tak snad to nic nebude… jen hysterická matka a moc čtení po internetu
![]()
@hipisek84 píše: Více
Dobrý den bylo vše v pořádku? Teď zažívám to stejně ve 29tt