Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny,
mám takový problém, resp. ani ne tak problém jako trápení. S přítelem jsme spolu už pět let(je nám 29), všecko bylo opravdu fajn, máme se rádi, plánovali jsme budoucnost, ale po jedné vášnivý noci jsem neplánovaně otěhotněla
, ale mám radost a moc se teším. Bohužel partnerovi, nevím jak to říct, úplně mu hráblo
, vždycky byl takový flegmouš, nic si nebral a tak, já jsem zase naprostý opak
, ovšem jakmile se dozvěděl, že bude tatínek, tak úplně otočil
. Doma mě teď nenechá dělat vůbec nic, neexistuje abych nesla třeba jen tašku s nákupem, začal si číst všecko možné o výchově dítěte, normálně si z toho vypisuje poznámky do sešitku
má panický strach z vyšek, ale začal chodit na městkou věž, prý aby se otrkal, že nechce předat svoje fobie potomstvu
, začal vyvařovat samá zdravá jídla… Tento týden dokonce přišel s tím, že bude měnit práci, že teď musí vydělávat víc. Navíc se mnou odmítá spát (a to ještě nemám ani bříško
)
pry nemůže před dítětem
. Vím, že bych měla být ráda, za to co mám, že se zajímá a tak, ale jeho chování už je na mě trochu moc
. Zkouším mu domluvit, ale moc to nezabírá
jestli mátě nějaká stejnou zkušenost, tak prosím o radu, jak ho nějak uklidnit.
@Zarovicka buď v klidu, to přejde takových je víc. Možná máme stejného partnera
… vážně buď v klidu. Ujisti ho, ze to nebude takovej zahul a ze vše zvládnete
@Zarovicka no..nezazila jsem (tento pristup protejsku). ale zkus to brat tak ze tvoje telo je na to proste i hormonalne pripraveno, nemas duvod silet a on se se situaci vyrovnava po svem
vybralasis ho jako tatu sveho ditete, takze si promluvte, rekni mu sve pocity (bez obalu) a bud to zabere nebo ne. Hold to bere zodpovedne ![]()
Příspěvek upraven 10.11.17 v 23:15
pardon ale tohle me rozesmalo. Bohuzel radu nemam ale uz jsem o takovych tatincich slysela, tak jen utechu ze ten vas neni jedinej, vzdyt je to vpodstate hezky
stastnej prubeh tehu a pohodovej porod preji ![]()
Tak to závidím takového budoucího tatínka, ten můj byl přesnej opak!
Mám něco podobného ale ne až takový level
zapisky si jeste nedela, verim ze ani nezacne..
Ja teda mam rizikove, zkracuje se me cipek takze musim hodne odpocivat ale i tak doma neco malo delam. Varim, uklizim ( sice neni naklizeno jak byvalo) a proste celkove se staram ze kdyz prijde z prace nemusi nic moc delat.. Ale stale dokola posloucham ze musim odpocivat, nic nedelat a jen vlastne lezet… Nastesti si neuvedomuje ze ty veci se sami neuklidi a asi si mysli ze k nam chodi kdyz je v praci nejaka vila ktera vse udela
minule jsem na nejake jidlo rekla fuj a reakce byla: nerikej na jidlo fuj pak to jednou reknes pred malym a nebude to jist
kazdopadne uz ted resi co maly bude delat, jaka skola by byla dobra ( Zš zaměřeni), co bude delat za sport dokonce ma zjistene rocni poplatky
atd atd..
jsem uz na konci 7.měsíce a má rada je: nechat ho tak, je nejštastnějši dělá mu to dobře a kdyz jsem cokoliv rekla namitala stejne najednou neslyší
takže si jen zvyknout a říkat si že to po porodu bude lepši
a nebo prijde dalsi level ![]()
Po tom jak vídám zbabělce utíkat od těhotných a nestarat se…mi to přijde velmi sympatické.
A jéje
ale tak tohle je ta „lepší varianta“ Pokud ještě nemáš bříško, tak jsi asi na začátku a tak mu dej čas…nech ho být, nehuč do něj a uvidíš, ale myslím, že si to sedne, každý reagujeme jinak…pokud bude vyšilovat ještě za půl roku, bude čas založit novou diskuzi ![]()
Jsem v 17tt, od cca 7tt má můj chlap problém se sexem. Prý se bojí, aby se něco nepotento
hlídá, abych nenosila břemeno těžší jak půl kila, jak se nadechnu jinak než „normálně“, ptá se, zda je vše v pořádku. Taky cvok no ![]()
To je hezky.
trochu ujety, ale potrebuje se s tim taky nejak vyrovnat a pripravit se na to. Urcite bude skvely tata. Bud rada. Je spousta hnupu, kteri se chovaji jak paka.
to je prostě úžasnsé! Závidím. Můj muž mě zas v obou těhotenstvích zazdíval. Tedy vtom smyslu, že mě nevěnoval speciální péči, ani se moc nestaral, jestli jsem v pořádku, když byl např. na služebce. Což mě v některých případech mrzelo ![]()
Třeba s novou prací nebude mít už pak tolik času na to, tě hlídat. Taky na něj můžeš zkusit to, co on na tebe, prostě mu vysvětli, že tohle tempo se může podepsat na jeho duševním i fyzickém zdraví a vaše dítě potřebuje oba rodiče
@Zarovicka píše:
Zdravím všechny,
mám takový problém, resp. ani ne tak problém jako trápení. S přítelem jsme spolu už pět let(je nám 29), všecko bylo opravdu fajn, máme se rádi, plánovali jsme budoucnost, ale po jedné vášnivý noci jsem neplánovaně otěhotněla, ale mám radost a moc se teším. Bohužel partnerovi, nevím jak to říct, úplně mu hráblo
, vždycky byl takový flegmouš, nic si nebral a tak, já jsem zase naprostý opak
, ovšem jakmile se dozvěděl, že bude tatínek, tak úplně otočil
. Doma mě teď nenechá dělat vůbec nic, neexistuje abych nesla třeba jen tašku s nákupem, začal si číst všecko možné o výchově dítěte, normálně si z toho vypisuje poznámky do sešitku
má panický strach z vyšek, ale začal chodit na městkou věž, prý aby se otrkal, že nechce předat svoje fobie potomstvu
, začal vyvařovat samá zdravá jídla… Tento týden dokonce přišel s tím, že bude měnit práci, že teď musí vydělávat víc. Navíc se mnou odmítá spát (a to ještě nemám ani bříško
)
![]()
pry nemůže před dítětem
. Vím, že bych měla být ráda, za to co mám, že se zajímá a tak, ale jeho chování už je na mě trochu moc
. Zkouším mu domluvit, ale moc to nezabírá
jestli mátě nějaká stejnou zkušenost, tak prosím o radu, jak ho nějak uklidnit.
Přijde mi to roztomilé. Neboj on se uklidní, to nevydrží věčně.
@Enmamma píše:
Mě by to přišlo milé, asi by mi to i imponovalo.
Mě asi taky. ![]()