Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem!
Potřebuji radu, zkušenosti apod. Syn má 4,5m. Zhruba ve druhém měsíci mu zarost roh nehtu (palec od nohy). Hnisalo mu to a Dr. nás poslala na chirurgii. Než jsme se tam dostali, potírala jsem mu to odvarem z heřmánku, hezky to zaschlo a doktor na chirurgii mu to odstříhl a vše bylo ok. Teď jsem si všimla (asi 3 týdny zpět), že mu nehet neroste a paleček mu dělá takovou bambulku. Ten kousíček povyrostlého nehtu je žlutý. Ptala jsem se doktorky a říkala, že dokud to nic nedělá, nic s tím podnikat nebudeme, necháme to na dobu kdy bude chodit a pak se kdyžtak strhne
Chudák! Tak se vás maminky ptám, stalo se to i vašemu dítěti a jak jste to řešily? Co mi radíte jako případnou domácí léčbu (za zkoušku nic nedám)? Pokud by došlo opravdu na strhnutí nehtu, radši bych ještě došla třeba ke kožní..
Děkuji za rady A.
Nemám úplně radu k tématu, ale synovi začal růst nehet na nohou hoodně pozdě. Snad až kolem 4-5měsíce, jinak byl furt stejně velký/malý. Takže bych už jednou stříhanému nehtu dala čas. Jenom bych to sledovala, ničím bych nenatírala, to zažloutnutí může být i od heřmánku. ![]()
@ancula24 A ostatni nehty mu rostou? Synovi jsem poprve nehty na nozickach strihala az za 8 mesicu…
To může trvat dobu, než nový nehet vyroste. Synovi slezly nehty, když prodělal na podzim nemoc „ruka, noha…“. Ty nehty nemá dodnes. Mě slezl nehet na palci dvakrát, když jsem měla plíseň. Trvalo snad rok, než mi narostl nový. Na těch nohách to roste opravdu hodně pomalu.
@Levandulina Ano, rostou, musím mu je stříhat..Už jsem mu je stříhala tak 3×!
Dobře, nebudu to zatím řešit. Kdyby mu ho doktorka chtěla strhnout, nejdřív se poradím u kožní.. Já myslela, že v dnešní době se už moc nehty nestrhávájí ![]()
@Fima píše:
To může trvat dobu, než nový nehet vyroste. Synovi slezly nehty, když prodělal na podzim nemoc „ruka, noha…“. Ty nehty nemá dodnes. Mě slezl nehet na palci dvakrát, když jsem měla plíseň. Trvalo snad rok, než mi narostl nový. Na těch nohách to roste opravdu hodně pomalu.
Souhlasím, taky mi na noze rotl nehet po strhnutí hodně dlouho.