Mimořádné výdaje a alimenty

Anonymní
18.9.20 18:56

Mimořádné výdaje a alimenty

Ahoj maminky :kytka:
Jdu si k vám pro radu. Za anonym se omlouvám ale z osobních důvodů je nutností.
Chtěla bych se zeptat jak je to s mimořádnými výdaji na dítě. Patří koníčky, škola a např. zdravotní potřeby do alimentů? Otec dcery platí 3000,– měsíčně ale nepřidá nic navíc. Nekoupí oblečení nebo něco do školy. Ve zkratce pošle alimenty a tím to končí. Dcera (8let) chodí na krasobruslení. Finančně je toto poměrně dost náročné. Dcera ale tento sport miluje a nechci jí ho brát. Dále nás čekají rovnátka, brýle. Škola a veškeré poplatky s ní spojené nás vyšli na téměř 8tis. Můžete mi prosím někdo poradit, co vše zahrnují alimenty? Někdo říká, že by se měl otec podílet na těchto mimořádných vydají h a někdo, že už je to v alimentech. Děkuji :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
18.9.20 18:59

Za velké výdaje - třeba ty rovnátka žádej zvlášť, to se opravdu do alimentů nepočítá..

• Citovat
  • Upravit
32600
18.9.20 19:04

Tak to máš napsáno v rozsudku, jestli otec třeba přispívá na takové výdaje, ne? Jestli ne a dobrovolně dát peníze navíc nechce, tak jedině zvýšit alimenty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13292
18.9.20 19:16

Mělo by to být v alimentech.
I když je v rozsudku napsané, že se bude podílet, je to nevymahatelbé. Šla bych cestou zvýšení alimentů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.20 19:18
@Monchichik píše:
Tak to máš napsáno v rozsudku, jestli otec třeba přispívá na takové výdaje, ne? Jestli ne a dobrovolně dát peníze navíc nechce, tak jedině zvýšit alimenty…

Nic takového v rozsudku nemáme. :nevim: Pouze že se stanovuje výživné ve výši 3tis. S otcem není žádná domluva možná. Říká, že nic navíc platit nebude protože už platí alimenty a že je dcery blbost když si vybírá takové zájmy.

• Citovat
  • Upravit
32600
18.9.20 19:19
@Anonymní píše:
Nic takového v rozsudku nemáme. :nevim: Pouze že se stanovuje výživné ve výši 3tis. S otcem není žádná domluva možná. Říká, že nic navíc platit nebude protože už platí alimenty a že je dcery blbost když si vybírá takové zájmy.

No tak jedině požádat o zvýšení alimentů…nevím, kolik otec vydělává, ale 3 tisíce jsou směšná částka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.20 19:26
@Monchichik píše:
No tak jedině požádat o zvýšení alimentů…nevím, kolik otec vydělává, ale 3 tisíce jsou směšná částka…

Jeho plat se pohybuje 20 - 22 000,– čistého + si vydělává ještě jinou činností, kde příjem nelze prokázat. U soudu ale doložil, že jeho měsíční čistá mzda je 15 000,– zaměstnavatel mu dává část peněz stranou, jelikož má exekuce.

• Citovat
  • Upravit
32600
18.9.20 19:40
@Anonymní píše:
Jeho plat se pohybuje 20 - 22 000,– čistého + si vydělává ještě jinou činností, kde příjem nelze prokázat. U soudu ale doložil, že jeho měsíční čistá mzda je 15 000,– zaměstnavatel mu dává část peněz stranou, jelikož má exekuce.

doporučený výše podle tabulek na dítě 6-9 let je 13-17%…ale zažádala bych si…nebo bych mu řekla, ať to sám zváží nebo u soudu řeknu, že dostává peníze na ruku a ještě udělám problémy jeho zaměstnavateli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.20 19:43

Tohle by mne také zajímalo. Muž platí 2.000 na 12 leté, 2.500 na 15 leté dítě.
Před dvěma lety jsem žádala o zvýšení, závěr byl ten, že má plat cca 18 tisíc čistého a soud nemůže otce donutit vydělávat víc.
Jako takovou pecku jsem nečekala. Matka může jít klidně dělat prostitutku, ale otce nikdo pracovat úměrně jeho roli nikdo donutit nesmí.

Popravdě, doteď kroutím hlavou. A moc se mi nechce do dalšího kola boje, i když dítě půjde dál po ZŠ, druhé na druhém stupni. 2.000 jsou v dnešní době měsíc od měsíce méně.
Anonym, pardon.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.20 19:55

Resim to same. Otec plati 3200 na 9letaka. Podilet se nechce na nicem, pry dostavam dost. Zadala jsem o zvyseni v dubnu 2019. To mel ex jeste vyzivovaci povinnost ke svemu predchozimu diteti, momentalne uz nema. Zvazuju zvyseni, ale asi me smetou ze stolu, kdyz bych zadala po roce a pul znovu :(

• Citovat
  • Upravit
81530
18.9.20 20:12
@Anonymní píše:
Ahoj maminky :kytka:
Jdu si k vám pro radu. Za anonym se omlouvám ale z osobních důvodů je nutností.
Chtěla bych se zeptat jak je to s mimořádnými výdaji na dítě. Patří koníčky, škola a např. zdravotní potřeby do alimentů? Otec dcery platí 3000,– měsíčně ale nepřidá nic navíc. Nekoupí oblečení nebo něco do školy. Ve zkratce pošle alimenty a tím to končí. Dcera (8let) chodí na krasobruslení. Finančně je toto poměrně dost náročné. Dcera ale tento sport miluje a nechci jí ho brát. Dále nás čekají rovnátka, brýle. Škola a veškeré poplatky s ní spojené nás vyšli na téměř 8tis. Můžete mi prosím někdo poradit, co vše zahrnují alimenty? Někdo říká, že by se měl otec podílet na těchto mimořádných vydají h a někdo, že už je to v alimentech. Děkuji :*

Nemusí nic, alimenty zahrnují vše. Můžes ho požádat, pokud odmítne, neuděláš nic. Leda zažádat o zvýšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
18.9.20 20:14
@Monchichik píše:

Ikdyby to bylo v rozsudku, tak je to soudně nevymahatelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.20 20:18

Rok a pul zpet jsme se zazracne domluvili že bude na malou přispívat 3000,– Jinak od 1,5let do 6,5 let platil 2000. Soudu se dohoda předložila jen na vědomí, jednání neproběhlo. Říkám si to samé jako mamina výše - nesmetou mě ze stolu? 8o Před rokem a půl jsem ještě netušila, jak nákladné vše bude. Dcera měla odloženou školní docházku.

• Citovat
  • Upravit
392
18.9.20 21:15

Nema povinnost platit nic nad ramec alimentu. Je to ciste jen o vasi domluve. Takze pokud nechce, tak jedine soud o zvyseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
18.9.20 21:22

Tak proč podepisujete dohody, které jsou pro vás nevýhodné? Pokud si otec vydělává bokem a nepřiznává příjmy, pohrozila bych mu finančákem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna