Mindfulness a meditace

Anonymní
21.4.23 12:16

Mindfulness a meditace

Dobrý den, je tu někdo kdo aktivně používá techniky mindfulness a případně jaké na sobě vidí změny a pokroky? A z jakého důvodu jste se do toho pustili? Já jsem teprve začátečník :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21.4.23 13:35

Ahoj, já teď zažíváme docela šílené období úzkostné povahy, měním AD. Je to zhruba měsíc co jsem opravdu meditovala pravidelně i několikrát denně, snažila se zmírnit dech a začala vnímat své dýchání. Zatím bez výsledku, jde spíš o to, že já teď zažívám opravdu velmi silné úzkosti, při kterých nejsem schopná se uvolnit. To bude ten problém. Jinak věřím, že meditace při začátcích úzkosti určitě může pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
16.5.23 21:12

Mindfulness pro děti

Maminky, zkoušely jste někdo nějaký kurz mindfulness pro děti? Máte s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.23 23:09

@Jarunka1982
Zdravím,
U mě se cca před 4 měsíci objevily úzkostlivé stavy převážně na cestě do zaměstnání. Původně jsem si myslela, že se jedná o nějakou fyzikou nemoc. Vždy mě začalo bolet neskutečně břicho a stáhlo se mi hrdlo a bylo mi velmi zle, že jsem asi dvakrát nedokázala dorazit. Takto probíhala každá cesta tam. Zpět už nic takového neproběhlo. Měla jsem to způsobené dlouhodobým stresem a strachem. Pomohlo mi se naučit se sebou pracovat. Doporučuju si říkat, že jste strůjcem celé té situace vy a začněte se soustředit na sebe nikoliv na okolí. Meditace je velmi ale velmi dobrá na tyto úzkostlivé stavy avšak nevím, jak vážné je máte. Dále mě pomohlo si najít nějaký ten koníček. Poté bych doporučila ještě nějaké bylinky ať už čaje či tinktury, za mě úžasná je meduňka, ta je i dobrá na spánek a spánek je co se psychiky týče alfa a omega. Hodně štěstí a zdaru přeji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková