Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojda holky, řešíme to, že máme patrový RD. Takže klasickou postýlku máme v ložnici v patře na spinkaní miminka v noci, odpolední spánek atd. Jenže jsem řešila kam budu dávat miminko v dolní části domečku. Máme zde obýváček a kuchyňský kout, na gauč ji dát nemůžu, máme jen Klipan z Ikea s křeslem. Takže jsme koupili ještě jednu postýlku z Ikea tu nejlevnější, že ji budu používat pro maličkou přes den, když bude malinká, že mi určitě vystačí na déle než koš na miminko. Jenže manžel teďka postýlku složil a překvapilo mě, že jsem si myslela jak nám sem nějak vleze a vůbec!!! máme obýváček 4×4 a je tu ještě jídlení stůl, takže už tak je to akorát a postýlka není kam dát, vůbec to nepasuje, nic dát pryč nejde… koš na miminko se mi zdá, že je zase na chviličku a našla jsem tuhle cestovní postýlku o malých rozměrech 89×51 cm… co myslíte?? Nebo nemáte tip na další takovou třeba i dřevěnou( já hledám na netu a nic), ale prostě nějakou mini do 9-ti měsíců?? Děkuji Kata
http://www.mimidekor.cz/detail.php?…
My koupili v Hornbachu plastový box na nářadí
akorát je o malinko menší, tak do 9 měsíců nevydrží… a hlavně má nižší okraje, takže až se začne otáčet, tak už to nepůjde, ale zatím je to optimální.
Nemáme ji teda do obýváku, ale naopak do ložnice je mezi zdí a mojí postelí přesně ve výšce postele, takže mimčo jednak nemá kam spadnout a je hned u mě a přitom se nemusím bát, že by mu někdo z nás ve spánku mohl ublížit.
Já má velice obdobnou, ale neznačkovou, kupovanou v kika. Do 9m nevydrží ani omylem, je vyvýšená a vydrží tak do té doby, než se dítě začne přetáčet. No stejně dlouho jako vydrží klasická postýlka v nejvyšší poloze.
Já ji měla naopak na noční spaní, abych ji mohla mít přímo vedle postele.
Podle mě životnost teda obdobná jak u košíku. Pokud máte takové prostorové problémy, tak bych se na postýlku v obýváku vybodla a místo toho koupila kvalitní chůvičky, dávala dítě spát do postýlky v ložnici a když by nespalo, tak na zem na tlustou deku, ať na tebe vidí.
Já jsem taky řešila, kde bude Vítek přebývat, když nebude v ložnici. Máme teda ložnici hned vedle obýváku, ale stejně jsem to řešila ![]()
Nakonec jsem kvůli pohodlnějšímu kojení rozložila gauč, kde ležel i Vítek, když jsem šla z gauče pryč, měl udělaný hnízděčko z kojopolštáře, no a ve 3 měsících dostal na zem deku a ležel na dece.
já jsem hledala a našla jsem, že ta matrace je na popruzích by měla jít dál dolů.. ale to uvidíme, našla jsem obchod na netu, kde ji mají blízko nás a zavolám tam zítra a pojedem se na ni podívat.
Kvalitní chůvičky mám, ale já nevím co když budu vařit kam ji dám, nebo se prostě zdržovat dole?
My teda přes den míváme bud v kočárku nebo v lehátku, ale v lehátku minimálně kvůli zádům..Takže kočárek to jistí..Jinak ale koukalas pořádně po těch koších? My měli jeden prehistorickej od tchýně, ale ušili jsme si na něj novej potah, takže vypadala jako novej, každopádně ten byl pořádně dlouhý a pevný, malej by v tom byl určo dlouho…Cestovní postýlka mi nepřijde moc zdravá, nevím ![]()
tak já mám v kuchyni cestovní postýlku, klasická paneláková kuchyn - postýlka namáčknutá mezi topení, skřínku a stůl.
když potřebuju do té skřínky tak ji musím odsunout do prostředka kuchyně.
do 3 měsíců jsem měla malou v košíku na spaní, v obýváku byla na dece.
ve 4 měsících se začala přetáčet na břicho a z košíku musela do postýlky. V obýváku byla na dece.
A myslím že v 9 měsících ti už v postýlce nebude chtít být, bude potřebovat prostor na lezení,
mě už se tedy malá v 9 měsících staví, takže v tý postýlce je jen výmečně, jinak ji mám pod nohama. ![]()
Přes den v postýlce max do 6 měsíců
Pak taky deka, v postýlce se vztekal
A měla jsem dole cestovní postýlku..
Od 2 měsíců na zemi na dece (a pod dekou centimetrová polystyrenová deska nebo koberec, aby ho nestudilo od země), a spát na denní spaní do kočárku nebo do postýlky do ložnice pod chůvičkama. ![]()
Válet sudy začal pořádně až nedávno, takže teď se koulí i po plovoučce.
Akorát to asi není moc odpověď na to, jakou postýlku ti doporučuju dolů
…
ahoj, mám malou dřevěnou postýlku, rozměry nevím přesně, musela bych přeměřit. kdybys jí chtěla, můžu se zeptat švagrový (mám jí od ní půjčenou), jestli jí nechce prodat. jen by sis pro ní musela na jižní moravu, posílat to nehodlám, nejde složit. kdyžtak pošli SZ.
Od necelých dvou měsíců na dece na zemi. Hrozně řvala, tak jsem ji na chvíli dala na zem na deku. A jak viděla nové věci kolem, byl klid. Dodnes na zemi na dece spí přes den, protože když jsem ji rozespalou přendala do postýlky, viděla jiné prostředí, vybudila se a zase řev. Babičky nechápou, ťukají si na čelo, že za nich bylo tohle absolutně nepřípustné. Ale dítě je šťastné, tak neřeším. ![]()
jo však měla bych ji v té postýlce do doby, než začne lozit, pak dáme na zem nějaké podložky, deku atd. Doufám, že ji budou mít na prodejně, ať ji mohu pořádně prozkoumat ![]()
ahoj tak mi mame v obyvaku toto a musim rict ze je mnohem prostornejsi nez ty obyc kosiky, malej ma 8kg a 64cm a zatim se tam vejde naprosto bez problemu ![]()
market.s.87 píše:
ahoj tak mi mame v obyvaku toto a musim rict ze je mnohem prostornejsi nez ty obyc kosiky, malej ma 8kg a 64cm a zatim se tam vejde naprosto bez problemu
to je ale nádhera!!! já už jsem objednala postýlku, tak jsem zvědavá ![]()