Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím poraďtě…mám mirenu cca dva týdny…první den jsem jen lehce krvácela, pak dva dny špinila a pak se to střídalo…dva dny dobrý, pak špinění a zase dobrý, teď poslední tři dny mě břicho pobolívá jako při ms a občas se spustí krev ale minimálně a nárazově..a zkoušela jsem nahmatat vlákna a nic sem nenašla…je to normální nebo je musí nahmatat vždy a každá? děkuji za odpovědi
Je to normální. ona se jakoby přilepí a většinou nahmatat nejdou. a nepůjdeš na kontrolu, jak si tělísko sedlo? já byla cca po měsíci na kontrolním ultrazvuku, kde doktor kontroloval právě posazení a zda se neposunula mirena ven..
Mám jít cca za dva týdny…jen je mi divný že mě to břicho pobolívá až teď a ne hned po zavedení…mám teda teď jakoby normálně před ms…tu bych měla mít cca kolem 10 ale tento týden sem měla citlivý prsa, návaly, podrážděnost a ty bolesti a občas to krvácení…tak třeba je to k tomu
A mají ti jít nahmatat vlákna? moje doktora je zastřihuje hodně nakrátko, takže nahmatat nejdou.
@bdoucek21 me trvalo cca 3 mesice nez se telo s mirenou vyrovnalo
Je tu tema na mirenu a tam holky pisou, ze nekterym se telo zvykalo i pul roku.
Je normální když mi z čípku čouhají asi 2,5cm dlouhá vlákna? Mám mirenu teprve 14 dní a až teď jak mi skončilo špinění jsem si jí poprvé kontrolovala(ze zvědavosti). Doktor nic nepřistřihával. Říkal že vlákna zkrátí kdyby vadily. Na kontrolu jdu až za 3 týdny
a teď nevím jestli se náhodou mirena nehnula a nesnaží se ji moje tělo vypudit.
Prosím jak dlouhé vlákna máte vy? Končí hned u čípku a nebo jsou dlouhé až do pochvy? Mockrát děkuji
@bdoucek21 u me je to dneska 11 denpo zavedení tělíska. Problémy žádné nemám, nespinim ani nekrvacim, jen ty vlákna necítím a to me trošku znepokojuje. Včera jsem zkoušela nahmatat a nic :-/ jak to dopadlo u vás nakonec?
Mam taky dotaz k vlaknum-intimni, tak se omlouvam za anonym.jak vasi muzi snaseji „pocit“ tech vlaken pri styku? a pokud do vas pronikaji prsty, nevadi jim ten pocit nahmatani vlakna? vim, ze tenhle dotaz se muze nekomu zdat zbytecny, ale me too porad vrta hlavou.diky za odpoved.
@bdoucek21 píše:
Prosím poraďtě…mám mirenu cca dva týdny…první den jsem jen lehce krvácela, pak dva dny špinila a pak se to střídalo…dva dny dobrý, pak špinění a zase dobrý, teď poslední tři dny mě břicho pobolívá jako při ms a občas se spustí krev ale minimálně a nárazově..a zkoušela jsem nahmatat vlákna a nic sem nenašla…je to normální nebo je musí nahmatat vždy a každá? děkuji za odpovědi
Ahoj..ja mam to iste co ty tiez si to neviem nahmatat a uz druhy mesiac spinenie a dookola kramy a spinenievuz som na prasky z toho
Ahoj, mám dotaz.. mirenu už mám tak 3 roky a vždy jsem cítila vlákna.. Ještě nedávno jsem je cítila. Včera byl styk, poté jsem měla vodnatější výtok a dnes už vlákna necítím. Mohla mi mirena vypadnout? Případně se „zasunout“? A nemůže to být pro mě nebezpečné? Zítra budu volat na gyndu a zeptám se, ale jsem od přírody plašan, tak možná potřebuju uklidnit. Ještě v únoru na kontrole byla ok.