Mirena nitroděložní tělísko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
48
30.11.20 22:35

Mirena nitroděložní tělísko

Holky je tu někdo kdo má nitroděložní tělísko mirenu? Můžete mi říci jak jste spokojený? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2044
30.11.20 23:25

Měla jsem, a měla jsem k tomu i miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
30.11.20 23:30

Ale jsem jedna z těch, kde se těhotenství podařilo i s Mirenou cca 4 měsíce po zavedení, někdo si to chválí, někdo nechává vytahovat, každé tělo je jiné. Není dlouho tu na to byla diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.20 23:35

Mela jsem, ale po roce a pul mi sama vypadla a zustala v čípku. Byla vypadla tak 3 mesice, naštěstí byl nasledek jen rozhozeny cyklus a permanentně špatná nálada. Už do ni nepůjdu. :,(

• Citovat
  • Upravit
9022
1.12.20 06:41

Mám už druhou, výměna po 5 letech. Jsem nadšená. O nic se nestarám, ani o ní nevím, nemenstruuju, paráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
1.12.20 07:27

Nechala jsem vyndat po půl roce, neustále špinění a šíleně zhoršení pleti, ktere řeším doteď (8 nes po vydání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
1.12.20 08:08

Nitroděložní tělísko nezabrání početí, oplodněné vajíčko se nemůže uhnízdit a odchází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
1.12.20 08:19

Já mám rok a půl a pohoda zatím. Příští týden jdu na kontrolu po roce tak snad vše ok. Menses nemám, nebolí nic, vůbec o ní nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
1.12.20 08:23

Já mám od července, dala jsem si ho především proto, že jsem abnormálně silně menstruovala. Takže menstruace má o polovinu menší intenzitu, ale dochází dvakrát do měsíce! Mezitím špinění. Takže celá naštvaná jsem šla po čtyřech měsících na kontrolu ke gynekologovi a co se nestalo, tělísko se mi posunulo :-(. Takže jsem objednaná na kliniku, kde mi ho příští týden pod narkozou srovnají. Potom tedy doufám a věřím, že bude fungovat tak, jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
1.12.20 08:31

Není pravda, že Mirena nebrání početí. Vlivem uvolňujícího se hormonu je zhuštěn hlen na děložním čípku a stává se tak pro spermie nepropustným. Mám již třetí Mirenu (měním vždy po 5 letech) a v pohodě. Já jsem s ní spokojená. Bez menstruace, bez PMS. nemám žádné komplikace. Mně sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
1.12.20 13:40

Já ji mám rok. Menstruace pravidelná, bolest břicha jak při ovulaci, tak před menstruaci. Bohužel jsem jedna z toho procenta, u které menstruace nevymizi. Tak snad nebudu i jedna z toho procenta, které otehotni.. jinak jsem ale spokojená, před početním chrání a žádné spineni mimo cyklus, nebo cokoliv se neděje. Prostě mi ten cyklus funguje normálně, ale tak jsou i horší věci, že… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.20 14:12

Jak dlouho jste po zavedení špinily? Mě MUDr. řekla, že až půl roku, to se mi zdá hrozně moc. Mám ji měsíc a pořád špiním až krvácím, sex není vůbec možný. Kdybych toto věděla, nejdu do toho…

• Citovat
  • Upravit
6180
1.12.20 14:34

Asi dva tři měsíce po zavedení jsem špinila, pak už nic, ani menstruace, vyndala jsem po třech letech a teď čekám kdy zas přestanu menstruovat :mrgreen: až se dočkáme druhýho dítěte, dám si Mirenu znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
2.12.20 16:04

Holky moc děkuji za vaše zkušenosti. Já jsem si nechala zavézt v pondělí. Vůbec nevím že mi ji lékař zavedl. Zcela bez bolesti. Nekrvacim ani nešpiním. Jen mě sem tam ostře projede bolet pravým bokem. Tak nevím jestli se mám na něco připravit. A vlastně ani nevím jak dlouho nyní mám být bez sexu. To jsem v tom strachu jak jsem se bála přeslechli😅 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
4.12.20 12:16

Nitroděložní tělíska působí hned po zavedení. Dokonce se používají jako dodatečná ochrana podobně jako Postinor. Protože ale některé ženy tělísko nesnášejí a děloha se je snaží vypudit, doporučuje se první měsíc po zavedení používat ještě další antikoncepci, třeba kondomy nebo přerušovanou soulož, aby se při kontrole posunutí odhalilo dříve, než dojde k otěhotnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí