Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Chtěla bych se zeptat na zkušenosti. Rozhoduji se mezi těmito dvěma. Oba uvolňují malé množství hormonů jen do dělohy, prý je to lepší než pilulky. U Mířený mám strach ze mi nesedne nebo bude putovat v břiše 🥴
Jak by mohla putovat v břiše? Jediné, co se může výjimečně stát, tak že ji tělo vyloučí z dělohy ven. Já mám Mirenu a jsem spokojená.
Měla jsem oboji, u Mireny jsem občas cítila malé pichani před menstruaci. Menstruace byla jen slaboucka.
Kroužek byl fajn, na sex jsem ho často vyndavala: tak ho pak jen nesmis zapomenout vrátit.
U obojího jsme měla menší chuť na sex.
A nevíte jak je to s těmi hormony? Je to lepší pro organismus než pilulky?
Nuvaring jsem měla a byla jsem spokojená. Po porodu už jsem ho z finančních důvodů nechtěla ![]()
@Jahru píše:
Jak by mohla putovat v břiše? Jediné, co se může výjimečně stát, tak že ji tělo vyloučí z dělohy ven. Já mám Mirenu a jsem spokojená.
Kolegyni se to stalo. Než se zareagovalo. Tak díky infekci přišla o spodek.
@admenL píše:
Ahoj. Chtěla bych se zeptat na zkušenosti. Rozhoduji se mezi těmito dvěma. Oba uvolňují malé množství hormonů jen do dělohy, prý je to lepší než pilulky. U Mířený mám strach ze mi nesedne nebo bude putovat v břiše 🥴
Mám Ornibel kroužek a spokojenost. To je stejné, jak je Nuvaring. Do tělíska bych nešla. Jedna kolegyně přišla o spodek a jiné 2× Mirena vypadla.
Jop, krouzek je takova pohodlnejsi verze pilulek (Nuvaring 4 roky), spokojenost (strcis dovnitr, kdyz nezavazi u sexu, tak ani nemusis vytahovat, u me zalezelo na poloze, po trech tydnech ven, tyden prestavka jak u pilulek), menses jak hodinky
s teliskem zkusenost nemam
Nemám zkušenost s kroužkem, jen s Mirenou, mám ji podruhé (poprvé před dětmi, podruhé po dětech) a naprosto bez problémů, dokonce bez MS. Tohle je asi prostě individuální.
Mi teda i s kroužkem poslední měsíce vymizela MS. Nebo někdy zabolí břicho. Případně špiním. Ale klasickou MS nemám.
Mám hormonální tělísko, s kroužkem zkušenost nemám. Nechala jsem si ho dát až ve 33 a dneska si říkám, že jsem to měla udělat dávno, mě úplně bezproblémově sedlo.
Ja jsem pouzivala naplasti. Ted mam kratce telisko a porad cekam, jak si sedne.
S Mirenou nemám zkušenost. Ale NuvaRing jsem měla dlouho, pak jsem vyměnila za Ornibel, protože je levnější a je to to samé.
@Rézina7 píše:
S Mirenou nemám zkušenost. Ale NuvaRing jsem měla dlouho, pak jsem vyměnila za Ornibel, protože je levnější a je to to samé.
Můžu se zeptat, na kolik tě Ornibel vyjde? Díky ![]()
@Dahlia0409 píše:
Můžu se zeptat, na kolik tě Ornibel vyjde? Díky
V Dr. Max jsem platila nedávno 799,–. Mám tu jejich kartičku, tak tam byla sleva a je to na tři měsíce balení.
@Kelsey píše:
V Dr. Max jsem platila nedávno 799,–. Mám tu jejich kartičku, tak tam byla sleva a je to na tři měsíce balení.
Jj, super, díky, taky chodím pro HA tam, skrz slevu ![]()