Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nechci zbytečně plasit, ale nedá mi to. Jsem v 15tt už tak dva dny mě poboliva na pravé straně podbřišku, ale pouze když jsem vstala, pak bylo vše ok, nic jsem si z toho nedělala, ale dnes.. Když sedím, ležím vše je ok, ale jakmile vstanu a začnu chodit mám křeče v podbrisku a nějak ne a ne to rozchodit. Dá se to vydržet, i když je to nepříjemné. Mám obavy, může to být něco vaznejsiho? Nebo jde jen o roztahovani dělohy a vazů? Zítra jdu na kontrolu, tak to snad nějak dám. Nemůžou to být zařazené prdy?
To ti nikdo tady nemůže s přesností rici
Jestli je to ok nebo ne…
Nekrvácíš? Pokud ne, tak to snad opravdu budou jen ty vazy.
Ale přesto dej na svůj strach, pokud se fakt bojíš, tak jeď k doktorovi.
Pokud ti připadne hodinka strávená na gynekologické pohotovosti jako ztráta času, tak to nejspíš nic nebude.
Mne křeče chytají pořád, i menstruační bolesti (tupá bolest pár hodin), začínám 20 tt. Celkově druhé těhotenství vnímám více intenzivnějši, jak se to tělo roztahuje. Ony ty bolesti v těhotenství jsou zcela běžné a občas překvapí, co to bolí a jak to bolí, proč zrovna tady to bolí. Dokud žena nekrvácí nebo bolesti nejsou v pravidelných intervalech, tak to je vesměs OK a nic vám nehrozí. Pokud by tam byl opravdu problém (jakože hrozící potrat) tak v 15 tt doktor nic moc nezmůže… plod zachránit nejde, až tak od 24 tt váhy 500 g. Co pro sebe nyní můžete udělat, je prostě odpočívat, co to jde a nedělat zbytečnosti - zejména když cítíte nějakou bolest nebo vám není dobře. I toto vám nejspíše řekne doktor na prohlídce, protože často na nic nepřijdou a vlastně vám ani nijak nepomohou, jen udělají UTZ, zkontrolují, že plod žije, že drží čípek, a tím to pro ně většinou končí…
EDIT - u mě navíc ještě se patrně ozve sem tam jizva po akutním CS z prvního těhotenství, ale špatně se to detekuje, jestli to je vaz nebo jizva…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nechci zbytečně plasit, ale nedá mi to. Jsem v 15tt už tak dva dny mě poboliva na pravé straně podbřišku, ale pouze když jsem vstala, pak bylo vše ok, nic jsem si z toho nedělala, ale dnes.. Když sedím, ležím vše je ok, ale jakmile vstanu a začnu chodit mám křeče v podbrisku a nějak ne a ne to rozchodit. Dá se to vydržet, i když je to nepříjemné. Mám obavy, může to být něco vaznejsiho? Nebo jde jen o roztahovani dělohy a vazů? Zítra jdu na kontrolu, tak to snad nějak dám. Nemůžou to být zařazené prdy?
Ahoj taky jsem to měla kolem 16 tt jela jsem s tím do nemocnice a tam měli podezdreni na slepak ale po dvou dnech hospitalizace mi řekli ze to Je zánět močových cest.
Daly mi na to zinatt ( antibiotika pro těhotné ) A po dvou dnech to bylo už vše OK 😊 😊
Dřív jsem žádný neměla ale říkali doktoři ze v tehotenstvi je tohle normální ze se to muže objevit ale chce to radši dojít k lékaři ![]()
@Petulinka1999 Zítra jdu na kontrolu, tak jsem na to zvědavá. Je fakt, že chodím častěji na malou, ale žádné jiné potíže nemám, žádné pálení, řezání a nic podobného. Snad to nebude nic vážného. Jak já se klepu..
@Anonymní píše:
@Petulinka1999 Zítra jdu na kontrolu, tak jsem na to zvědavá. Je fakt, že chodím častěji na malou, ale žádné jiné potíže nemám, žádné pálení, řezání a nic podobného. Snad to nebude nic vážného. Jak já se klepu..
Taky mi nic nepalilo, neřezalo, z ničeho nic bolest v zádech, jeli jsme na pohotovost a zánět ledvin ![]()