Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, je možné, že má syn 4,5 roku jen kolem dvaceti neštovic, žádné teploty atd.?
Doktorka ho ani vidět nechtěla, jen sestra poradila co dělat atd.
@Micilin píše:
Ahoj, je možné, že má syn 4,5 roku jen kolem dvaceti neštovic, žádné teploty atd.?
je to možné, dcera měla přesně 6 neštovic, a také neměla žádné teploty
Je to možné..Akorát pak je možnost, že bude mít málo protilátek a dostane je někdy znovu.
@Kryptozoo píše:
Je to možné..Akorát pak je možnost, že bude mít málo protilátek a dostane je někdy znovu.
To vite jak o tech protilatkach, ze by to prcek mohl dostat znovu? Syn je mel ted nedavno, velkych nestovic mel max 5, jinak par malinkych pupinku a taky bez teplot. Ptala jsem se na ty protilatky doktorky, ze kdyz mel tak slabej prubeh, jestli to teda staci a rikala mi, ze je jedno, jak silnej prubeh je, ze uz by je tak jako tak nikdy dostat nemel
neberte muj dotaz urcite utocne
jen me vase odpoved ted trochu zarazila, jak to skutecne je, jestli si tim jste jista ![]()
@Caridina Nejsem lékař, prodávám, jak jsem koupila. Řešili jsme to teď totiž s jednou holčičkou v práci. Dostala neštovice, maminka byla v šoku, že je už jednou měla jako půlroční ( právě hodně mírné) a doktorka jí řekla, že se to může prý stát. ![]()
@Kryptozoo píše:
@Caridina Nejsem lékař, prodávám, jak jsem koupila. Řešili jsme to teď totiž s jednou holčičkou v práci. Dostala neštovice, maminka byla v šoku, že je už jednou měla jako půlroční ( právě hodně mírné) a doktorka jí řekla, že se to může prý stát.
Nam rekla doktorka to same, kdyz dcera mela par nestovic. Pry uz se s tim nekolikrat setkala.
Pokud ma dite nestovice do 1 roku veku, tak se pry zopakovat muzou. Pri lehkem prubehu pozdeji taky. Svagr je mel jako trilety s lehkym prubehem a ve 40-ti skoncil na infekcnim v nemocnici, chytl je od syna.
Nas syn je mel ted nejspise ve 3 letech taky s lehkym prubehem, doktorka taky rekla, ze se zopakovat muzou. Nekdy mozna zkontrolujeme protilatky. Mel tak 30-50 pupinku, ale malinkatych, teploty zadne. Dle prubehu a vzhledu to ale nestovice nejspise byly. Jeho starsi sestra je mela, kdyz jsem s nim byla tehotna, tak mozna dostal tehdy nejake protilatky ode me, jen domnenka.
Dcera měla neštovice dvakrát. Poprvé s lehkým průběhem, podruhé cca za dva roky s plnou parádou včetně vnitřních orgánů. Bolelo ji dost břicho a žaludek. Od té doby je háklivejší i na běžné virózy, bolívá ji u nich břicho. I jsme párkrát skončili na pohotovosti s podezřením na slepák.
@Micilin píše:
Dcera měla pár pupínků, ty nalité snad jen 4. Jinak jí vůbec nic nebylo. Počítáme s možností, že je může mít znova. Mladší ještě neměl, tam se bojím, aby neměl hodně. Celkově věci hůře snáší, než mívala dcera 🤔 😊
Ty jo tak to teda koukam jak puk, ze se muzou opakovat. Po ockovani proti nestovicim to chapu, ale po prodelani nestovic jsem se jen u doktorky ujistovala, ze uz je nedostane
tak diky za info ![]()