Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak mně vždycky doktorka říkala do jídla nenutit, hlavně pít
@vokishka Taky jsem právě myslela, neřeknu kdyby nejedla třeba 3 den po zvracení, já doufam, ze zitra uz to bude lepsi a neco sní. Ale ze by vadil den po zvraceni? no rikali, ze by mela snist aspon trochu piškot, ona je ma rada ale proste nechce. Hodne lidi i doporučuje slaný tyčky, ty ma taky rada, nechapu co ji na tom chutna ale ma je rada, tak jsem je zkusila a taky nechce.
Ty tyčky jsou pry dobry, protoze ta sul z nich nejak pomaha na zaludek nebo tak nejak mi to nekdo doporucoval, ze jich muzou snist kolik chtej. No, uz nevim. Proste nic nechce a nepřemluvím ji, kdyz ji domlouvam, zacne akorat brečet.
Ty jo, kapačky po půl dne bliticka a s radou doma ji krmte
dávala jsem každých 15 minut lžičku vychlazené vybublane Coca coly a den jedna kousnutí do piskotu/rohliku, den dva pulka rohliku, pak suchá rýže a trocha masa, jablko, pak testoviny a od cca 5.dne normální strava.
@Bubla Bůčková Ano, byla dehydratovaná. Zvracela jen vodu, prujem kazdych 10 min, taky voda. A co vypila, vsechno hned zvracela. Dostala tam litr, kapalo ji to celou noc a rano nas pustili. Ale doma ji stoupla horečka, ale nema vic jak 38, pripadne ji dam v noci nurofen.. ale nechce jist, a oni tvrdili aby jedla piskoty, rohlik. ale ona jen lezi, je hodne unavena a vzdy si trosku ucucne pití a lezi dal. Nechci ji to jidlo nutit, i kdyz teda to kručení briska je teda mazec no, ja taky ale den po zvraveni mam problem do sebe neco dostat. Nechci aby jsme tam skoncili znova ze jo, protoze to tam psychicky fakt nedavala, byla poprve. Ach jo, uz se modlim, aby to bylo dobrý. Ta horecka, taky nechapu proc to má.. celou noc v nemocnici nic, byla studena a kdyz nas pustili tak zacala byt horka, pritom lezi, uz nezvraci a nekadí.
Jsem z toho docela vykulená no, nikdy ji to takto nepoložilo ![]()
To nevypadá moc dobře, zítra bych se podle stavu nejspíš vydala na pohotovost znova ![]()
Mame se strevnimi virozami bohuzel bohate zkusenosti. Ja bych nepanikarila
. Mohou to byt rotaviry, ty mivaji horsi prubeh. Horecka, zvraceni a prujem jsou vsechno priznaky strevni virozy. Nejedeni jakbysmet. Pri poslednich rotavirech mi dve ze tri deti prozvracely tri dny. S nejmladsi uz jsme taky zvazovali nemocnici, ale pak se vyspala a ctvrty den se probudila a konecne se napila a zustalo to v ni. A pak se i rozjedla. Ale ty tri dny lezela jak mrtvola, ani se nehla, neusla ani metr, jen jsem ji donesla z gauce do postele a rano z postele na gauc. Takze to, ze druhy den neji, je v poradku, zavodnena je z nemocnice, hlavne, jestli pije a udrzi to.
@Hobitka Děkuji za uklidnění. Mě to stejně nedalo, volali jsme primáři co nás pouštěl. Říkal, že horečka být může a je jedno, že až dalsí den. Pry mam dat nurofen. Ze nechce jist prý nevadí, hlavně aby pila. No nepije extra moc, ale sama si otevře flašku a vždy si sama po chvílích cucne. Čelo ji teda hoří, uplně orosené, le uši studené. Naměřila jsem 38.3 no tak ji dam kolem 9 nurofen. Leží, kouka na pohádku, po chvilích zavře oči, za chvili zase otevře, ale je klidná, leží a leží. Akorat teda, co mě překvapilo. doktor řekl, že jestli má opravdu chuť na jablko, ale strouhané nejí, tak ji prostě máme dát jablko na kostičky ale bez slupky. A ja myslela, ze kousky nesměj. Nene, nezvrací, od včera od těch 10 večer a nekakala taky, jen prdí a občas má trosicku ušprknuto nazelenalé, už to není zluté. To co vypila nezvrací, tak doufam, ze to uz v noci nepřijde, když nezvraci od vcera. S prujmem teda pocitam, ze mit jeste bude, protoze pije ale nejedla, a jeste po tom, co do ní dali že jo, jak ji zavodnili. Tak snad zitra bude lepe
Moc dekuji za uklidneni, trochu mi to pomohlo, uz si prijdu bezradna
Jestli ma 38.3, prrdela bych priste na Nurofen (pisu asi pozde), 38.3 neni zadna velka horecka a Nurofen nedela dobre na zaludek. Nebo jsi dala cipek? Ten by byl asi v tomto pripade vhodnejsi. Pokud mela velky prujem, vyhnete se sladkym piskotum a spis pak zkousejte suchary. S jablkem mel doktor pravdu - strouhane zhnedle jablko je babska rada a vyborne stavi prujem
, vyzkouseno mockrat. Slane tycinky, jak psal nekdo vyse, jsou take dobre.
Kdyby prujem pretrvaval dlouho, tak nejvice nam vzdy pomahal krom toho jablka Enterol. Tak at je dcerka brzy fit.
@Hobitka Dala jsem čípek, skrze žaludek a od 9 spinká a konecne uz tolik nehoří. Děkuji, snad uz to bude lepsi ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat na rady. Moje dcera včera dopoledne začala zvracet a mít průjem, zvracela dost, vlastně vše co vypila, takže nás včera hospitalizovali přes noc na dětském, měla celou noc kapačku s tekutinou na zavodnění, přes noc už vubec nezvracela, nekadila. Dnes dopoledne nás tedy propustili, on jenze mě dělá starosti, protože nechce jíst, v břichu už ji kručí, dala by si mliko, je na něho zvyklá, pije kazdy den v hrnku normál kravské. To ji ale dát nemůžu. Nechce piškoty, rohlík, nic co nabízím. Asi se bojí, že by zvracela a nedá si vysvětlit, že musí. Má trošku zvýšenou horečku, nic hroznýho, ale má.. spíš jak je mrzutá, a plačtivá, doma uz je to teda lepsí, to uz nebrečí, jen je protivná no, když ji nabizim jidlo. Mam ji dneska nechat být? nemam ji nutit? Muze den po zvracení celý den nejíst? Prdí hezky, ale v břichu ji teda kručí pěkně. Pije, po chvilkach vždy se napije, ted teda vic prospí, je hodně unavená. Ale pití nějak extra neodmítá. Bojim se toho jidla, protoze rikali, ze má jist, jenze kdyz nechce. Ale na jednu stranu se nedivím, vcera cely den prozvracela a prokadila, tak proste do sebe nic nedá. Jen nevim, jestli to nevadí, v nemocnici byla hotová, chtela domu a porad tam brecela, doma je mnohem klidnejsi, povídá si ale je unavená. Co byste mi poradili? Predem dekuji za pripadne reakce.