Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
No tyhle vyloženě svatební místa v posledních letech parádně přepálily ceny, stejně jako veškeré ubytování. 200k je úplně běžná cena za svatbu na nějakém takovém místě typu zámek, statek, květná zahrada apod.
Jde vám o místo oddání nebo hostiny? My měli před 14 lety svatbu na zámku a hostinu pak následně v mlýně u naší oblíbené řeky, dnes by takový typ svatby s počtem hostů, co jsme měli, stál víc než čtvrt míče. Takže bych se nechala oddat na nějakém krásném místě a hostinu si pak zařídila po vlastní ose někde, kde se nedělají primárně ty svatby.
Ahoj, nebudu sdílet vlastní zkušenost, protože jsme se na svatbu zatím vykašlali, ale docela mi bylo sympatické, jak to udělala sestřenka. S partnerem se vzali na úřadě o dva týdny dřív, než měli „svatbu“ a pak na akci pro rodinu a kamarády je „oddával“ jejich kamarád a udělal jim to na míru.
Měla to v takovém trochu odlehlém místečku s rybníčkem, kde si musela zařídit rozvozy hostů, ale bylo to sympatické. Problém byl, že jim asi měsíc před svatbou chtěli navýšit cenu za jídlo, ale vyhrožovala, že si to udělají jinde a změna ceny se nekonala.
U nás na vesnici máme dřevěný lovecký zámek, krásně zrekonstruovaný, má hezký dřevěný plot a uvnitř je kaštanová alej. Před zámečkem je plácek a trávník a tři staré lípy. Tak jsme si udělali bránu na tom plácku, pod ní stoleček na obřad a pár lavic pro rodinu. Hostinu, jen pro rodinu, jsme měli v místní hospodě a pak večer raut s grilovaným prasátkem pro zbytek vesnice. Bylo to super, i to vedro (ten den bylo 30 st.) bylo na obřad snesitelný, pod lípami
A tedy bylo to na obecním pozemku a platili jsme jen 1.000,– za obřad mimo radnici. A já jako nevěsta s tátou a dětmi jsem přijela v kočáře a po obřadu jsme kočárem odjeli všichni a objeli celou vesnici. No, byla to kráááása ![]()
Je už to hodně let, ale my měli svatbu na kuchařském učilišti, které je umístěné v areálu bývalého zámečku. Takže prostředí moc hezké a ceny nízké
Obřad byl v takovém malém parčíku pod místním kostelem, co je hned vedle a hostina a následný raut atd. na „nádvoří“ v party stanu.
Ubytování jsme neměli. Obě rodiny jsou z okolí (max.cca 50 km), takže jsme měli zařízený rozvoz.
Najděte si něco symbolického. Myslím, že máte-li úřední osobu, může to být v podstatě kdekoliv.
Mne manžel požádal o ruku tam, kde se do mne zamiloval (a já to ještě nevěděla) a poprvé dotknul (jo, to jsem si pamatovala)…- ve stáji.
A brali jsme se v jeho rodišti, ve kterém jsem nikdy nebyla, strávili tam pár dnů jako líbánky.
Byť to může být pro někoho trapné, pro nás to bylo přesně to, čím pro nás svatba měla být.
A určitě ubytování tam, kde je obřad. Nebo taxi tam, kde spíte. Aby to bylo bez starostí.
Jde o to, koho budete mít u svatby z rodiny, přátel apod… co pro vás svatba znamená, jestli to děláte pro sebe, nebo „dát vědět široké rodině“… všechno zvažte a vybírejte, jak jen chcete.
Ahoj, čeká mě svatba a porad se nedokážeme shodnout na místě.
Kde jste napr měli svatbu vy?
Moc se mi líbí statky, zámky, nebo někde u vody, rybníčka, fontány apod. Problém je ze vše co se mi líbilo stalo 200 tisíc a vic což je pro nás hodně.
Máte nějaké tipy na pěkná nebo netradiční místa nebo kde hledat? Na internetu jsem prošla kde co.
Ještě otázka, měli jste ubytování tam kde obřad nebo ne?