Církevní svatba v Brně

AloeVera285
2.1.25 21:35

Církevní svatba v Brně

Dobrý den, prosím moc o radu a předem promiňte, pokud je to hloupý dotaz… Zkrátka mám otázku, zda byste někdo neměl tip na příjemné hezké místo pro církevní sňatek v Brně, nejlépe tedy asi kostel, kde je nějaký přátelský a vstřícný farář. Jsme se snoubencem totiž sice oba pokřtění, ale nejsme aktivní katolíci, v podstatě nejsme ve svých životech nějak křesťansky založení, ale na druhou stranu vnímám obřad v kostele jako posvátný, hlubší, mající větší váhu než kdyby nás oddával nějaký starosta kdesi na zámku nebo úřadě… Zkrátka „něco“ mi říká, abychom měli svatbu v kostele a třeba že bychom takto započali společnou cestu blíž k Bohu… Jen mám zkrátka strach, aby nás nějaký farář neposlal někam, protože nechodíme na mše atd…
V kostele, kam jsem v dětství chodila a měla i svaté přijímání, už bohužel nepůsobí „můj“ farář, a tak nevím, které jiné místo v Brně si zvolit. Nebo zda je možné, aby nás dodal „můj“ farář ale v jiném kostele i třeba mimo naše bydliště. Moc děkuji předem za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.1.25 22:32

svatba

Ahoj,
nebude to asi snadné, ale bude to reálné. Na prvním místě bych zašel na nejbližší faru, kde jsou na to zařízeni a určitě vám poradí. Bude potřeba dovolení od domácího farního úřadu, podle trvalého bydliště. Následuje příprava (velice individuální a různá podle farnosti a vašeho vztahu k ní) a domluva na samotné obřadu. Pokud berete i vedle Brna, tak Veverská Bítýška, přes léto bývala pro tyto účely využívána kaple U Matky Boží nedaleko hradu Veveří. Držím palce ať vám to klapne a následně dlouho vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
3.1.25 09:35

Pokud netrváte na katolících, různé tyhle vstřícné svatby, kde po vás (kromě pár tisic) nic nechtějí, dělají všechny menší církve. Zažila jsem vícekrát u kamarádů. (Někdy lepší, někdy horší, jednou z toho pastor udělal uplnou show…)
Nicméně pokud vás to zajímá i nejak vážněji, než se jednou potkat s knězem a mít hezčí svatbu, doporučuji Obec křesťanů. Mají to nastaveno velmi svobodně, bez požadavků, dogmat i úhrad, tak hodne upřímně a lidsky. A nebudou po vás chtít peníze, nebo sliby, že vychovate děti v jejich víře ap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.25 17:53

Ty veverská Bítýška je kouzelné místo! Tam musíte dorazit se „svým“ farářem. Toho si ale musíte zvolit vy… My jsme to měli tak, že manžel je nevěřící, já jsem byla v tomto duchu vychovaná. Manžel kostel nechtěl, já ale církevní sňatek ano. Takže kompromis byl mimo kostel, ale církevní sňatek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elielieliii
8.1.25 02:22

„Friendly personál“ je v novém kostele na Lesné.
Pokud jste otevřeni i jinéme než katolickému vyznání doporučuji zkusit i protestanské křesťanské směry. Již z podstaty jsou uživatelsky více „open“.
Nehledej v tom složitosti, zajdi do pár kostelů, nasaj atmosféru např. na konci bohoslužby, setkej se přímo s farářem/farářkou a dej na své pocity.
Přeji vše dobré a gratuluji k zásnubám a nadcházejícímu sňatku!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný