Mít práci za každou cenu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já bych byla na pracáku..za takové prachy a tolik hodin by mi za to nestálo ani vystrčit nos z domu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musí to být šílené, to uznavám, asi bych padla na hubu. Ale, jako být závislá na nějakém příspěvku na bydlení a bát se, že jestli ho omezí, budu ve velké finanční tísni, žít v regionu, kde se práce hledá dlouho a být na dávkách, já bych pracovala a hledala lepší práci.
Prostě nejsem ten typ člověka, co by žil na dávkách a v nejistotě, že se dostane do finanční tísně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, tohle není práce, ale otročina. Deset tisíc není takový balík, za který stojí ničit si nervy a zdraví. Vykašly se na to, jdi na pracák a časem určitě najdeš něco lepšího
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já myslím, že především to záleží na tom, zda a jak byste zvládali finančně bez Tvého příjmu, všechno bych si důkladně propočítala, dala dohromady pro a proti a podle toho se rozhodla… ![]()
Asi bych ale spíš byla ráda, že nějakou tu práci mám a při ní zkoušela shánět jinou, bude to třeba 2-3 měsíce trvat, ale to se dá přežít, jsou na tom lidi s prací hůř…
![]()
- Citovat
- Upravit
Jsem zastance snazit se sam.Ale ne v tomhle pripade.Bez na UP…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těžko se mi bude při týhle práci něco schánět, nestíhám ani nakoupit nebo vyřídit věci na poště, protože jsou dny, kdy jedu několik dvanáctek v kuse za sebou. Na druhou stranu peníze nám asi chybět budou, pokud přijdeme o příspěvek na bydlení.
- Citovat
- Upravit
Kde prosím tě pracuješ? Nemůžeš se tam domluvit na nějakých směnách? Přesčasy se dělají asi všude, ale abys měla ve finále 260hod./měsíčně a plat 10tis., to je nic moc… Na druhou stranu žádná práce není úplně lehká a jak píšeš, sehnat práci je problém. Spíš než na odchod z práce bych se zaměřila na to, jak si to co nejvíc udělat, aby se u práce dalo i normálně žít. Netuším, co je to za práci, ale pokud se vás tam střídá víc, domluvit se nějak v kolektivu, jak budete pracovat atd., pokud to tedy charakter práce umožňuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty bláho, tolik hodin v práci za 10 litrů???
To je šílené. To by mi za to asi nestálo.
Nešlo by se přesunout do jiného regionu, kde se práce shání líp?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z dlouhodobého hlediska mi to přijde dost neúnosný - pokud ale nemáš práci, do které bys přešla, tak to finančně asi bude trochu problém.
Navíc nevím, jak to chodí s podporou, ale pokud bys teď odešla, tak bys asi nic mod nedostala, ne? Pokud to tak je, vydržela bych v práci tak dlouho, abych měla nárok na podporu aspoň těch pár měsíců a pak dala výpověď a sháněla něco jiného. V práci bych se nepřetrhla, ono je to i o tom, co všechno si necháš líbit. Občas to zkrátka nadřízení či zaměstnavatelé zkouší, co z těch lidí můžou vymáčknout a lidi jim to žerou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jo, Gladys má pravdu, hele, co máš jako ve smlouvě, Máš tam přeci nějakou danou pracovní dobu, ne?
Tohle si nenech líbit, existuje zákoník práce, nastudovala bych a prostě po určitých 12-ti hodinových směnách musí byt volno, pokud máš ve smlouvě třeba 10hodin, zapíchla bych to a šla domů, přesčasy bych pohrozila, že pokud nebudu mít zaplaceny, dělat je nebudu nebo nahlásím na pracáku porušování ze strany zaměstnavatele, buď se přestane chovat jako dobytek nebo se tě bude chtít zbavit, což znamená výpověď a odstupné.
Jenža na koknkrétní radu, bys musela napsat konkrétní podmínky, co je ve smlouvě, jak máte dokázán počet hodin v práci apod. Tohle se ale necháš líbit ty, proto si to dovolí, nejsi bezmocná, vykořisťování si nemusíš nechat líbit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a píšeš že ti končí zkušební doba, tak pak budou peníze lepší nebo ne? většina zaměstnavatelů dává ve zkušebce minimum, ale určitě bych zůstala a jak píše gladys za ty prachy bych se nepřetrhla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A je to vůbec možné? Vždyť snad přesčasy být proplaceny musí a ze zákona je určitý limit, kolik těch přesčasových hodin vůbec může být, ne? To ani na panském se poddaní tolik nenadřeli, podle toho, jak to popisuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Jo jo, Gladys má pravdu, hele, co máš jako ve smlouvě, Máš tam přeci nějakou danou pracovní dobu, ne?
Tohle si nenech líbit, existuje zákoník práce, nastudovala bych a prostě po určitých 12-ti hodinových směnách musí byt volno, pokud máš ve smlouvě třeba 10hodin, zapíchla bych to a šla domů, přesčasy bych pohrozila, že pokud nebudu mít zaplaceny, dělat je nebudu nebo nahlásím na pracáku porušování ze strany zaměstnavatele, buď se přestane chovat jako dobytek nebo se tě bude chtít zbavit, což znamená výpověď a odstupné.
Jenža na koknkrétní radu, bys musela napsat konkrétní podmínky, co je ve smlouvě, jak máte dokázán počet hodin v práci apod. Tohle se ale necháš líbit ty, proto si to dovolí, nejsi bezmocná, vykořisťování si nemusíš nechat líbit.
- Citovat
- Upravit
Mám velký dilema. Bude mi končit zkušební doba a musím se rozhodnout jestli v práci zůstat nebo odejít. Práci jsem scháněla hodně dlouho, místa jsou tu opravdu poskrovnu a předávají se jen po známých. Ty já nemám. Nakonec jsem práci sehnala, jde o nepřetržitý provoz a fakt je ten, že jsem tam v podstatě pořád, jen občas mám jeden den volna, směny jsou různě dlouhý, nejčastěji jdu na 12 hodin, někdy na 8, 7 nebo 6 hodin, někdy dělám tři noci za sebou atd. Mám plno přesčasů - neproplácených a plat mám 10 000 Kč se vším všudy. Jsou týdny, kdy se chodím domů v podstatě jen vyspat, nestíhám domácnost, doma se mi všechno kupí, děti vidím hodinku, dvě večer, když jsem ale urvaná a ještě musím něco uvařit na další den, nastrkat prádlo do pračky, jsem nervní, řvu na všechny, chodím spát kolem půlnoci a vstávám před 5 hodinou a hned kmitám. Tak přemýšlím, je lepší takováhle otročina nebo být zase bez práce. Má být omezený příspěvek na bydlení, který pobíráme, tudíž se můžeme dostat do velký finanční tísně, na druhou stranu mám zdraví jen jedno a tady jde o fyzicky náročnou práci, jsem drobný postavy, nějak to prostě nezvládám.