Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Mám dotaz. Prcek (2apůl) vydrží pravidelně během dne vzhůru přesně 1apůl hoďky a pak si dá půl hodinovýho šlofíka. Když se blíží čas spánku malej začne strašně brečet a uklidní ho jen flaška. Vypije jen 10-20ml a usne. I kdyby před půl hoďkou vypil 130ml. Je to pokaždé. (v noci naštěsí ne) je to normální???
Právě,že dudlika od malička odmítá. Nevím jak ho to odnaučit. Chci aby usínal sám a né pomocí flašky.
Tak to nevím mám 3letou dceru a ta pije kakao s flašky před spaním nějak jí to ne a ne odnaučit ![]()
podle mě je to stejné, jako když dítě usne u prsu, prostě ho uklidňuje sání. Buď to neřeš a nebo nauč dudlík, vyzkoušet různé tvary. Koupila jsem tenkrát schválně malýmu dudlík od MAM, protože měl stejný tvar dudlíku na flašce a nechtěl ho. Neuměl ho v puse udržet, nakonec až kolem 4.měs. jsem s poslední nadějí koupila poslední dudlík a byla rozhodnutá, že pokud nebude chtít tento, tak už žádný jiný nekoupím a hle! Dudlal hned! Obyč dudlík za 17,– kaučukový, kulatý jako třešinka! Zkus to.
AAlisek píše:
Tak to nevím mám 3letou dceru a ta pije kakao s flašky před spaním nějak jí to ne a ne odnaučit
To je parádně na zubní kaz, že?
Prostě bych nedala, vysvětlila bych, že už je veliká a darovala flašku nějakému miminku, které flašku jakože potřebuje. A nebo postupně. Nedát do flašky kakao, nebo ubrat množství kakaa, pak dávat už jen mlíko a pak už dávat jen do hrnečku.
Je fakt, že menší děti se to asi líb odnaučuje, líp se nechaj obalamutit, ale s takhle velkým dítětem se už jde domluvit, ne? ![]()
Ale pokud to ničemu nevadí, tak proč to rušit…mě by vadilo sladké na noc, sladké na zuby a hlavně tak veliká a z flašky…moje neteř má 3,5roku a taky do cca 3 let pila kojenecký mlíko před spaním, teď už ho nepije, byl to ale veliký boj nedat a neustoupit.
Já mám doma asi 10 dudlíků. Ještě když byl malej v bříšku jsem dudliky nakupovala jako blázen s doměním, že ho chtít bude. Ale je to dobrý nápad koupit nějaký levný. Poslední dobou se mně osvědčuje, že čím levnější tím lepší,tak snad i dudlík uspěje.
Já jich měla tolik, že bych je mohla prodávat, zaručeně nejlepší tvar, jako bradavka, jako to a jako ono a nakonec, ten nejobyčejnější! navíc ten kaučuk prý dětem víc chutná než silikon. Kamarádce třeba malá dudlík odmítla, ani tento nechtěla, ale ona jí ho vytrvala necpala jako já Marečkovi
bude sice těžký ho to odnaučit, ale její malá si do teď cucá paleček a žmuchlá plínku.
Ewule0712 píše:
podle mě je to stejné, jako když dítě usne u prsu, prostě ho uklidňuje sání. Buď to neřeš a nebo nauč dudlík, vyzkoušet různé tvary. Koupila jsem tenkrát schválně malýmu dudlík od MAM, protože měl stejný tvar dudlíku na flašce a nechtěl ho. Neuměl ho v puse udržet, nakonec až kolem 4.měs. jsem s poslední nadějí koupila poslední dudlík a byla rozhodnutá, že pokud nebude chtít tento, tak už žádný jiný nekoupím a hle! Dudlal hned! Obyč dudlík za 17,– kaučukový, kulatý jako třešinka! Zkus to.
JJ mají ho i v lékárně
A když mu nebude chutnat, tak namočit to mlíčka a trochu přidržet než začne pořádně sát
![]()
Malá byla kojená a málem by si ze mě udělala dudlíka, tak jsme ji museli na dudlíka naučit. Má ho sice do teď, ale brzo ji ho vezmeme.
![]()
Jenže ona si to vysvětlit nedá máme doma 7měsíců brášku a toho taky vidí.Zatím to neřeším z flašky už nic krom kakaa od roku nepije.Jen tohle je blbej zlozvyk ![]()