Mléko před usnutím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
91
31.3.11 18:39

Mléko před usnutím?

Ahoj. Mám dotaz. Prcek (2apůl) vydrží pravidelně během dne vzhůru přesně 1apůl hoďky a pak si dá půl hodinovýho šlofíka. Když se blíží čas spánku malej začne strašně brečet a uklidní ho jen flaška. Vypije jen 10-20ml a usne. I kdyby před půl hoďkou vypil 130ml. Je to pokaždé. (v noci naštěsí ne) je to normální???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3627
31.3.11 18:56

Ududlá se, dudlíka nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
31.3.11 19:05

Právě,že dudlika od malička odmítá. Nevím jak ho to odnaučit. Chci aby usínal sám a né pomocí flašky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
31.3.11 19:08

Tak to nevím mám 3letou dceru a ta pije kakao s flašky před spaním nějak jí to ne a ne odnaučit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
31.3.11 19:12

podle mě je to stejné, jako když dítě usne u prsu, prostě ho uklidňuje sání. Buď to neřeš a nebo nauč dudlík, vyzkoušet různé tvary. Koupila jsem tenkrát schválně malýmu dudlík od MAM, protože měl stejný tvar dudlíku na flašce a nechtěl ho. Neuměl ho v puse udržet, nakonec až kolem 4.měs. jsem s poslední nadějí koupila poslední dudlík a byla rozhodnutá, že pokud nebude chtít tento, tak už žádný jiný nekoupím a hle! Dudlal hned! Obyč dudlík za 17,– kaučukový, kulatý jako třešinka! Zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
31.3.11 19:16
AAlisek píše:
Tak to nevím mám 3letou dceru a ta pije kakao s flašky před spaním nějak jí to ne a ne odnaučit :oops:

To je parádně na zubní kaz, že?
Prostě bych nedala, vysvětlila bych, že už je veliká a darovala flašku nějakému miminku, které flašku jakože potřebuje. A nebo postupně. Nedát do flašky kakao, nebo ubrat množství kakaa, pak dávat už jen mlíko a pak už dávat jen do hrnečku.
Je fakt, že menší děti se to asi líb odnaučuje, líp se nechaj obalamutit, ale s takhle velkým dítětem se už jde domluvit, ne? :nevim:
Ale pokud to ničemu nevadí, tak proč to rušit…mě by vadilo sladké na noc, sladké na zuby a hlavně tak veliká a z flašky…moje neteř má 3,5roku a taky do cca 3 let pila kojenecký mlíko před spaním, teď už ho nepije, byl to ale veliký boj nedat a neustoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
31.3.11 19:21

Já mám doma asi 10 dudlíků. Ještě když byl malej v bříšku jsem dudliky nakupovala jako blázen s doměním, že ho chtít bude. Ale je to dobrý nápad koupit nějaký levný. Poslední dobou se mně osvědčuje, že čím levnější tím lepší,tak snad i dudlík uspěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
31.3.11 19:25

Já jich měla tolik, že bych je mohla prodávat, zaručeně nejlepší tvar, jako bradavka, jako to a jako ono a nakonec, ten nejobyčejnější! navíc ten kaučuk prý dětem víc chutná než silikon. Kamarádce třeba malá dudlík odmítla, ani tento nechtěla, ale ona jí ho vytrvala necpala jako já Marečkovi :lol: bude sice těžký ho to odnaučit, ale její malá si do teď cucá paleček a žmuchlá plínku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
31.3.11 19:29
Ewule0712 píše:
podle mě je to stejné, jako když dítě usne u prsu, prostě ho uklidňuje sání. Buď to neřeš a nebo nauč dudlík, vyzkoušet různé tvary. Koupila jsem tenkrát schválně malýmu dudlík od MAM, protože měl stejný tvar dudlíku na flašce a nechtěl ho. Neuměl ho v puse udržet, nakonec až kolem 4.měs. jsem s poslední nadějí koupila poslední dudlík a byla rozhodnutá, že pokud nebude chtít tento, tak už žádný jiný nekoupím a hle! Dudlal hned! Obyč dudlík za 17,– kaučukový, kulatý jako třešinka! Zkus to.

JJ mají ho i v lékárně :pankac: A když mu nebude chutnat, tak namočit to mlíčka a trochu přidržet než začne pořádně sát :wink: :palec:

Malá byla kojená a málem by si ze mě udělala dudlíka, tak jsme ji museli na dudlíka naučit. Má ho sice do teď, ale brzo ji ho vezmeme. :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
31.3.11 21:21

Jenže ona si to vysvětlit nedá máme doma 7měsíců brášku a toho taky vidí.Zatím to neřeším z flašky už nic krom kakaa od roku nepije.Jen tohle je blbej zlozvyk :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí