Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zajímaly by mě vaše názory na plánovanou novelizaci vyhlášky týkající se povinného očkování, konkrétně stanovení horní hranice pro naočkování 1. dávky MMR na 18 měsíců věku dítěte. Z četných příspěvků zde na webu je zřejmá snaha rodičů zahájit očkování MMR co nejdéle, s ohledem na minimalizaci možných nežádoucích účinků.
www.vakcinace.eu/novinky
To mi dost vadí. no jsme zvědavá, jak to budou řešit, když matka řekne že až po 2. roce.
Horní hranice mě nikterak netrápí, jelikož mé děti MMR vakcínu nedostanou vůbec ![]()
Nechapu proc to teda aspon nedaj na 2roky, když je to pak udajne lepe snaseno.
@kurametla to se dalo čekat že udělají nějakou hranici, kdyby raději řešili nežádoucí účinky a poškozené děti ![]()
Je to ptakovina. My začali později hexu, protože je dítko narozené bezvadne, takže začátek hexy a další dávka mu vychází presne na období chripek. Takže preockovani dostal až v 17 měsících. Cela žhavá bych do něj nechala napumpovat další sr.acku hned měsíc na to. To jo, už se zenu do ordinace…
Považuju stanovení hranice 18m jednoznačně za špatné.
A myslím, že je z diskuse jednoznačně vidět, že stanovení horní hranice proočkovanost nezvýší. O očkování začnou pochybovat i rodiče, kteří by své děti jinak bez problémů naočkovali. Kdy si to členové zdravotnického výboru Poslanecké sněmovny uvědomí?
@Jankap píše:
Považuju stanovení hranice 18m jednoznačně za špatné.A myslím, že je z diskuse jednoznačně vidět, že stanovení horní hranice proočkovanost nezvýší. O očkování začnou pochybovat i rodiče, kteří by své děti jinak bez problémů naočkovali. Kdy si to členové zdravotnického výboru Poslanecké sněmovny uvědomí?
Neuvědomí. Jak je ta věta? Aha! KOZEL ZAHRADNÍKEM.
Vadi mi, ze se po rodičích šlape, přitom kdo jiny než rodiče mají na zdraví dítěte zájem. Když už musíme povinne očkovat, nebylo by ke škodě dat trochu svobody - monovakcíny, určit si cas očkování. Co si budeme povídat, většina rodičů mmr stejne naočkovat nechá (se stazenym zadkem z reakce)
Ahoj…Taky pridavam svuj nazor.Me dceri je dva a pul a jeste vakcinu nemame. Z duvodu alergie na vejce. Lekarka nam ji chce aplikovat v lete pred nastupem do skolky.Ale rozhodla jsem se, ze to odlozim jeste o rok. Bojim se reakce na vakcinu. A co mne mrzi, ze i pres doporuceni do ockovaciho centra v Motole nas odmitli.Pry berou jen deti, ktere meli na predchozi vakciny reakci tipu febrilni krece a podobne. Takze ja se mam ted bat toho, ze nase lekarka pichne celou davku najednou a ja se budu trast co to s malou udela ![]()
Tak nejenom, ze pro pediatry v CR ockovat MMR od 15 mesicu znamena ockovat v 15 mesicich, oni jim jeste pani poslanci posveti horni hranici ![]()
nechapu, proc se tady na to tak tlaci, takhle jim na to bude kalet jeste vic rodicu i za cenu pokuty ![]()
@Jankap Souhlasím s tímto názorem, malou chci dát očkovat až teď ale chci. No ale kdyby to bylo jasně dané na 18m tak jí prostě nedám a hotovo. Poslední hexu měla v 18m. To bych prostě nedala…