Odložený Priorix a školka

1099
9.3.15 10:14

Odložený priorix a školka

Ahoj, je tady někdo. kdo odkládal priorix až k 3. narozeninám? Resp. před nástup do školky?

Jak jste to řešili se školkou?
Já jsem očkování odkládala, tak dlouho, až jsem to před zápisem do školky nestihla. Před samotným nástupem bude dítě mít jednu dávku Priorixu.

Informace ve školkách se liší, jednou, že mě vůbec nepřijmou, jindy, že mi to místo podrží, dokud dítě nenaočkují, pak, že podle příkazu zřizovatele neměli vůbec přihlášku přijmout.

Má v tom někdo jasněji než já? :nevim:

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
9.3.15 10:16

Jedna davka priorixu staci, taky to tak mame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
9.3.15 10:17

Mladší syn taky neměl priorix doočkovaný a v naší školce s tím nebyl vůbec problém, nikdo to snad ani nekontroloval. V přihlášce bylo vyjádření lékařky, ta napsala, že je očkovaný - víc to nerozepisovala, a dál to nikoho nezajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.3.15 10:19

Naprosto to záleží na zřizovateli a na školce. Právě jdeme k zápisu a pokyn do mnou vybrané školky je očkovací průkaz s sebou a u zápisu, berou až tříleťáky, musí být doočkováno, jinak nevezmou přihlášku. Takže je potřeba zavolat do vybrané školky a zjistit, co chce daná školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
9.3.15 10:20

@mika22 záleží většinou na doktorovi, co do přihlášky napíše, správně by měla stačit jedna dávka, ale spousta lékářů s tím dělá cavyky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31290
9.3.15 10:23

První dávka by měla stačit - záleží, co ti dr. napsala do přihlášky - jestli tam dala např. poznámku, že „individuální plán očkování, do nástupu k předškolnímu vzdělávání bude doočkováno“ nebo tak něco, tak by s tím nikdo problém neměl mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.3.15 10:25

Naší dr snad bude stačit jedna dávka aby potvrdila přihlášku. víc dávek zatím ani dát nechci.

@terinka4444 u nás už od očkovacího průkazu naštěstí upustili. popravdě jsem ráda, protože bych s tím měla dost problém. za mě je to totiž zdravotnická dokumentace a já si nepřeju aby do ní nahlíželi :jazyk: a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
9.3.15 10:28

@quinny prosím tě a co by na něm tak tajného viděli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21650
9.3.15 10:36

@mika22 hele každá školka to má jinak. někde tolerují i nenaočkované děti, někde trvají na tom, aby bylo naočkováno vše. Takže jedinou správnou odpověď se dozvíš ve své vybrané školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.3.15 10:45

Prý to začali víc hrotit a chtějí vidět i očkováky. Malá byla přijatá loni, doktorka přihlášku potvrdila s jednou dávkou, školka dále nepátrala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.3.15 10:46
@kacz píše:
@quinny prosím tě a co by na něm tak tajného viděli?

Nejde o tajnosti jde o princip. Je to zdravotnicka dokumentace. Ockovaci prukaz je soucasti zdravotniho a ja nevidim jediny duvod aby do toho kdokoliv nahlizel.
Mysli si o tom co chces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
9.3.15 11:02

@quinny já si o tom nemyslím nic. Já jsem jenom byla zvědavá, jestli se dozvím nějaký rozumný důvod a dle očekávání jsem se ho nedozvěděla.

Očkovací průkaz můžeš ze zdravotního vyndat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.3.15 11:14
@quinny píše:
Naší dr snad bude stačit jedna dávka aby potvrdila přihlášku. víc dávek zatím ani dát nechci.@terinka4444 u nás už od očkovacího průkazu naštěstí upustili. popravdě jsem ráda, protože bych s tím měla dost problém. za mě je to totiž zdravotnická dokumentace a já si nepřeju aby do ní nahlíželi :jazyk: a

ano, to máš pravdu, nicméně ji potřebuji dostat do školky, kde je nátřesk, velmi mi usnadní následný život po dobu tří let, pokud se dostane do téhle školky, takže dokumentace nedokumentace, k zápisu vezmu očkovák, jediné, co z něj vyčtou je, jaké má dítě očkování, o to jim jde, a nebudu rebel a riskovat, že jí nevezmou. Proto píšu, že záleží na konkrétní školce a je potřeba to řešit se školkou. Jiná naše školka, kterou ovšem nechci, páč je 10km na druhou stranu od školy starší, ta očkovák nechce a stačí jí od doktora rozočkováno. Fakt záleží na školce. Nemám čas ani energii pouštět se do bojů za práva a spravedlnost, naočkováno to má, ukážu očkovák a je.

Příspěvek upraven 09.03.15 v 11:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.3.15 11:16

@kacz a jaky je rozumný důvod aby do ní třetí strana nahlížela?
Zdravotnická dokumentace je přístupná pouze osobám vyjmenováným v příslušném zákoně. možná jsem špatně četla ale o zaměstnancích MŠ se tam nic nepíše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.3.15 11:20

@terinka4444 já Ti rozumím. Ano boje za právo jsou někdy náročné a proto jsem ráda, že u nás jich snad nebude potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek