Mobil - 6 let, jaký?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
10.11.16 11:08

@jančamamča
Prosimte co je to za vesnicí?
My jsme zpět na vesnici, v létě to byly 2r.co jsme se stěhovali, dcera tu nastoupila do předškolní tridy skolky, s tema deckama šla do školy. Má modernejsi jméno a nikdo ji nijak neodstrkoval, přijali ji hned, ale ona je družička po mě, tak se nenechá :-D. Naopak ona jediná má mob. protoze uz se sama pohybuje, kam potřebuje, takže teď je fuk jaký má, akorat v družině se chytla uz v první třídě loni tretacek a čtvereček takže mluví o novejsim. Akorat naše si ho nesmí nosit do školy, výjimka by byla kdyby šla rovnou někam po škole na kroužek. Ale to stíhá v pátek ještě dom odnést aktovku a prevlect se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.11.16 11:42

No to já letos manžela ukecala nekupovat, ale jak to čtu tak tak nevím… :mrgreen: Kluk je ve druhé třídě.. a ve škole mobil nesmí mít, jenom mají tři děti, protože chodí odpoledne až na zavírařčku z družiny..
Kluk má 4 kamarády a anijeden mobil nemá.. tak nevímno :mrgreen:
Manžel velice chce kupovat, a le zase já si nedovedu předtavit na co, když kamarádi nemají- ptala jsme se, jeslti mají na sms, pro kluka, nemají nemocí nc, do školy nosit nemůžou a my máme školu 2 min chůze tak nepotřebuje, jakože je někde daleko a nebo dozor..
Koupili jsme hodinky.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.11.16 11:46

@Kelsey no právě unás děti, bšhají po venku bezmobilu a prostě nemají, tak nevím.. On se náš taky pohybuje a pohyboval sám, i ven, ale prostě nějak si nedovedu předstvit, že jde ven běhat s dětmi a mobil v kapse.
Tak váháme.. I když k nám chodí děti kluci i na půl dne tak si mobil nenosí nemají, volají maminky :mrgreen:
Takže by chudák neměl kde volat :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.11.16 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
10.11.16 11:47
@Kelsey píše:
@jančamamča
Prosimte co je to za vesnicí?
My jsme zpět na vesnici, v létě to byly 2r.co jsme se stěhovali, dcera tu nastoupila do předškolní tridy skolky, s tema deckama šla do školy. Má modernejsi jméno a nikdo ji nijak neodstrkoval, přijali ji hned, ale ona je družička po mě, tak se nenechá :-D. Naopak ona jediná má mob. protoze uz se sama pohybuje, kam potřebuje, takže teď je fuk jaký má, akorat v družině se chytla uz v první třídě loni tretacek a čtvereček takže mluví o novejsim. Akorat naše si ho nesmí nosit do školy, výjimka by byla kdyby šla rovnou někam po škole na kroužek. Ale to stíhá v pátek ještě dom odnést aktovku a prevlect se.

No začátek vypadal dobře, dcera si užívala, že může ven. Že má konečně kamarádky, dopoledne byla venku, odpoledne byla venku. Až teď se to začalo nějakým způsobem sypat. Trošku tam cítím možná závist od ostatních rodičů nebo nevím. Ale nechováme se nijak povýšeně, naopak se snažíme zapadnout. Ale asi špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
10.11.16 11:48

Taky bych se přimlouvala za dotykáč :-) dají se v akci sehnat dobré okolo 1500,–. útratu lze hlídat dobíjecí kartou na kredit, nebo jde i paušál třeba volání na 5 čísel zdarma a u ostatních se nastaví měsíční limit. Když ho vyčerpá tak ji to nepustí, ale zároveň se pořád dovolá na těch 5 čísel (rodiče, babička apod)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
10.11.16 11:54

Já byla původně také pro dotykáč, ale pere se to ve mě - jestli teda dotykový a smazat tam hry a zablokovat wifi, nebo nějaký tlačítkový, nebo ještě vůbec počkat (odbornici doporučují mobil co nejpozději a co nejhloupější, počkat tak do 10 let, ale to by asi byly ve třídě fakt poslední :nevim: ). Něco asi časem mít budou, občas potřebuju vyběhnout na bleskový nákup, ale chci, aby byly ve spojení. Zatím to řešíme skypem.

Sociální sítě a hry jsou v podstatě návyková věc, však to vidíme na sobě, hrozně to tahá pozornost. Dokonce v británii dělali výzkum, jak je to s prospěchem ve školách, kde jsou mobily zakázané a kde nejsou - v průměru je to o šest procent horší tam, kde mají mobily dovolené, u slabších žáků až 15 procent (holt ve škole jim to tak nejde, ale na netu mají ty lajky a skore - pocit úspěchu - tak logicky pozornost věnují tomu.) Děti do toho čučí i u jídla, viděla jsem děti na lyžařském výcviku, to je taky hustý - sedí v kroužku každý přilepen na svůj mobil a komunikují na FB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.11.16 11:55

Holky,… to si ty věše děti berou mobily i ven, když jdou s dětmi, nebo kde???
DO školy děti u nás nesmí, a běhat po venku?, Nebo jak to máte.. To děti mají mobil doma na polici a třeba si volají, když potřebují a nebo, když jsou třeba na kroužek.
Neni to myšleno ironicky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
10.11.16 12:05
@Janasas píše:
DO školy děti u nás nesmí, a běhat po venku?, Nebo jak to máte.. To děti mají mobil doma na polici a třeba si volají, když potřebují a nebo, když jsou třeba na kroužek.

No já bych byla teda ráda kdyby si dcera brala mobil i ven. Lítají všude možně a kdyby se něco stalo tak bych byla ráda aby se mi dovolala. Jde mi o to, že když je venku a někde by se zapomněla (i když se to ještě nestalo) tak kde ji budu nahánět?? Nechci ji držet doma, ale také chci mít jistotu, že ji vždy - minimálně na telefonu zastihnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.11.16 12:23

@madlicka Popravdě myslím, že není řešení jim ten mobil nedat. Docela se mi líbí, když se ve škole zavede, že mobily ráno odevzdají a vrací odpoledne, nejsou ani o přestávkách - teď jsem četla, že to někde udělali.

Ale aby si dítě odpoledne zahrálo hru nebo tak, to mi přijde, že je nesmysl zakazovat. Taky nebudu dítě nutit, aby si hrálo se dřívkem místo panenky…

Dcera třeba tablet má už od cca roku (na pohádky do auta), ale vzpomene si na něj tak jednou za dva měsíce. Jinak když jsme spolu doma, tak si blbne se vším možným. Jasně, není každý takový, některé děti jsou závisláčci, ale pak ten problém není v té hračce, ale v tom, jak se s ní zachází. A zákaz tomu IMHO moc neprospěje - dětem samozřejmě dojde, že jiní hry mají a ony ne. A pak půjde o to vykomunikovat, proč to nejde. A to by třeba u nás teda nebyla hezká diskuse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
10.11.16 12:28

@Slečna Ferka ano, udělali to v Mladých Bucích, byl o tom rozsáhlý článek v Respektu, ze kterého právě čerpám. Většina jich po tomto opatření přestala do školy mobil úplně nosit - bez těch her, FB a youtube nevidí důvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.11.16 13:30

@jančamamča jo, jo, toto chápu, jenom třeba unás děti nenosí, prostě vyběhnou a nemají v kapsách nic. mají hodinky a prostě spoleh..
Ale jak jsem psala přemýšlíme ano nebo ne, sám si o něj neříká, je prostě v okruhu dětí, co ho nemají..
Děti byl omyšlno parta dětí ne moje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.11.16 15:36
@Janasas píše:

Dcera v pátek si ho bere i sebou na kroužek. To má na druhé straně obce brontosaury, tj.neco jako dřív skauti. Musí jít kus pěšky, projít podchodem pod nádražím.
Z domu musí vyjít v 15h.to ji volám z prace vyjdi, aby tam došla na půl a 17-17:30h.jde zpět (vychází nepravidelne), to uz je tma, uz jsem doma z prace, tak ji volám jestli uz ji mám jít naproti, že to už je teď tma, navic to je az jak mame vinne sklepy, tam maji klubovnu, tak aby se po tmě nebála, že tam plno chlapů vzdycky. Jiné kroužky má při škole nebo při družine, tak tam netřeba. Na lítání po dědině kolem baráku též ne, ale jak jde někde dál to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.11.16 17:49

@Kelsey to zní rozumně, ale já to vidím od švagrové, že děti od první třídy šmoulají telefony a mají je na návštěvách, venku,.. jde se někde např. loni na rozsvicování stromečku a děti hned fotí a posilájí obrázky a pořád prostě hlavu dolů..
Proto tak se ptám jak to kdo má.. nechci, aby ho tahal všude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
10.11.16 17:52

Prvňákovi tlačítkový telefon? Já bych to rozhodně nedělal. Koupil bych nejaký smartphone abych nemusel za rok řešit tuhle otázku znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí