Mobil a miminko

8
10.1.23 17:47

Mobil a miminko

Zdravím maminky, potřebuji trochu podpořit a třeba slyšet, že nejsem sama jinak mi z toho asi hrábne. Určitě se Vás tu najde spousta co se mi i vysměje no ale k věci. Malý je od narození velmi kontaktní a první měsíce většinu času strávil u prsa. To samozřejmě neberu jako negativní ale v tu chvíli toho na mě bylo hodně celé dny jsem jen kojila malý taky hodně plakal trpěl na koliky a opravdu jsem ho téměř nedala z ruky. Jde mi o to, že jsem si krátila hodně čas na mobilu abych mohla psát s mamkou a kamarádkou, ventilovat pocity, nebo jsem něco četla, nakupovala taky jsme s mamkou hodně telefonovaly, jsem často sama. Samozřejmě jsem miminko neignorovala a věnovala potřebnou pozornost ale hodně času u toho prsa prospalo. Pak jsem narazila na internetu na článek jak používání mobilu u miminka konkrétně při kojení může způsobit vývojové vady nebo rakovinu. Čím víc jsem se v tom hrabala abych se uklidnila tím hůř. Teď mi to leží v hlavě a strašně si to vyčítám. V tu dobu to pro mě byla pomoc, odreagování ale teď zpětně je mi špatně z toho že jsem mohla mimčo takhle ohrozit. Asi je to směs hormonů a celkově takový ten klasický mateřský strach ale kdykoliv na to pomyslím, je mi z toho úzko. Má to někdo s tím mobilem stejně nebo jsem jediný závislák? 🙄Prosím, jdu si sem pro podporu tak mi ještě nepřidávejte, kdo by měl tu potřebu 😁Děkuji 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
695
10.1.23 17:50

No, chyba byla, zes mu nedala na hlavu hlinikovou cepicku. :mrgreen:
Neboj se, nic se mu nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.1.23 17:53

@Eowyn01 :D měla by být součástí výbavy pro miminka v dnešní době :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37246
10.1.23 17:58

Prosimte klid a necti nějaké články na internetu, to by celá generace musela byt postižená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37034
10.1.23 17:59
@Marčena píše:
Zdravím maminky, potřebuji trochu podpořit a třeba slyšet, že nejsem sama jinak mi z toho asi hrábne. Určitě se Vás tu najde spousta co se mi i vysměje no ale k věci. Malý je od narození velmi kontaktní a první měsíce většinu času strávil u prsa. To samozřejmě neberu jako negativní ale v tu chvíli toho na mě bylo hodně celé dny jsem jen kojila malý taky hodně plakal trpěl na koliky a opravdu jsem ho téměř nedala z ruky. Jde mi o to, že jsem si krátila hodně čas na mobilu abych mohla psát s mamkou a kamarádkou, ventilovat pocity, nebo jsem něco četla, nakupovala taky jsme s mamkou hodně telefonovaly, jsem často sama. Samozřejmě jsem miminko neignorovala a věnovala potřebnou pozornost ale hodně času u toho prsa prospalo. Pak jsem narazila na internetu na článek jak používání mobilu u miminka konkrétně při kojení může způsobit vývojové vady nebo rakovinu. Čím víc jsem se v tom hrabala abych se uklidnila tím hůř. Teď mi to leží v hlavě a strašně si to vyčítám. V tu dobu to pro mě byla pomoc, odreagování ale teď zpětně je mi špatně z toho že jsem mohla mimčo takhle ohrozit. Asi je to směs hormonů a celkově takový ten klasický mateřský strach ale kdykoliv na to pomyslím, je mi z toho úzko. Má to někdo s tím mobilem stejně nebo jsem jediný závislák? 🙄Prosím, jdu si sem pro podporu tak mi ještě nepřidávejte, kdo by měl tu potřebu 😁Děkuji 🙏

Klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.1.23 18:00

Ja se u kojení koukala na přátelé… :mrgreen: jo a dva a půl chlapa :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8
10.1.23 18:10

Díky mamky😁já jsem přehnaná normálně natož po porodu. A mobilní maniak. Jsem ráda že můžu hned vše probrat ale pak jsem z toho takhle pos*ana žejo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9282
10.1.23 18:11

Hlavně už nic dalšího nečti, ještě zjistíš, že bude mít dalších xy nemocí :lol: hlavně klid, nic nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14212
10.1.23 18:36

Já jsem před lety, když mobily ještě neměli všichni, tak ležela v nemocnici a měla mobil sebou, uložený ve stolku u postele.
Osazenstvo pokoje byly starší dámy, mě tam šoupli, protože na můj pokoj přijali dítě s matkou.
A to bylo pořád, jak tam všichni z toho pochcípají, že já mám mobil a ještě takhle u postele. Samozřejmě to neřekla žádná mně, ale mezi sebou „jako abych to neslyšela“.
No a všechny jsme to přežily :mrgreen:
Mobil jsem tam měla hlavně proto, že jsem tam ležela po autonehodě daleko od domova a potřebovala jsem být v kontaktu s rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.1.23 18:55

@Jolynka ježišmarjá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
10.1.23 19:02

Hele, já jsem taky mobilní maniak. Ale je to i tím, že se živím soc. sítěmi a na NTB toho moc nepodělám s malou. Dokonce mi při kojení párkrát spadl telefon na malou, když byla miminko - to jsem si ale fakt vyčítala a nechtěla jsem se ani vidět. :pocitac:
Každopádně k tvému tématu - dnes každé zařízení v domácnosti je připojené k wifi. Síť GSM je všude kolem nás, a i když jsem laik, nemyslím si, že by zrovna telefon měl mít nějaký jiný speciální zlý vlastnosti, protože síť přijímá. :think: Teorií, co může způsobit rakovinu je tolik, že sedí na kdeco. Kdyby na to byly nějaké kvalitní studie, které by to potvrzovaly, jistě bychom o tom věděli. :nevim: Ale jinak ti rozumím, taky jsem pořád z něčeho poplašená a nervózní. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
10.1.23 19:06
@bouquetin píše:
Hele, já jsem taky mobilní maniak. Ale je to i tím, že se živím soc. sítěmi a na NTB toho moc nepodělám s malou. Dokonce mi při kojení párkrát spadl telefon na malou, když byla miminko - to jsem si ale fakt vyčítala a nechtěla jsem se ani vidět. :pocitac:
Každopádně k tvému tématu - dnes každé zařízení v domácnosti je připojené k wifi. Síť GSM je všude kolem nás, a i když jsem laik, nemyslím si, že by zrovna telefon měl mít nějaký jiný speciální zlý vlastnosti, protože síť přijímá. :think: Teorií, co může způsobit rakovinu je tolik, že sedí na kdeco. Kdyby na to byly nějaké kvalitní studie, které by to potvrzovaly, jistě bychom o tom věděli. :nevim: Ale jinak ti rozumím, taky jsem pořád z něčeho poplašená a nervózní. :kytka:

jo a když už jsme u těch studií, mrkni třeba na tohle https://www.onconet.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.1.23 19:26

@bouquetin díky moc :* No to se mi málem stalo taky ale zachránila jsem to :D já prostě po tom co jsem četla odborníci varují jsem si to vzala do hlavy a pořád mě to tíží, že jsem na tom pořád našroubovaná. Stalo se mi že jsme s ním i usnuli a to jsem si taky chtěla nafackovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.1.23 19:27
@Marčena píše:
@bouquetin díky moc :* No to se mi málem stalo taky ale zachránila jsem to :D já prostě po tom co jsem četla odborníci varují jsem si to vzala do hlavy a pořád mě to tíží, že jsem na tom pořád našroubovaná. Stalo se mi že jsme s ním i usnuli a to jsem si taky chtěla nafackovat :roll:

Tím myslím ne jednou. Víckrát s námi spal:D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
10.1.23 21:49
@Marčena píše:
Tím myslím ne jednou. Víckrát s námi spal:D :zed:

Myslíš synek? A to něčemu vadí, že s vámi spal? 8o Mně to přijde jako jedna z nejhezčích věcí v mateřství. :srdce: A mobil, no to by měla být zdegenerovaná celá generace, takové věci hoď za hlavu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí