Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky, potřebuji trochu podpořit a třeba slyšet, že nejsem sama jinak mi z toho asi hrábne. Určitě se Vás tu najde spousta co se mi i vysměje no ale k věci. Malý je od narození velmi kontaktní a první měsíce většinu času strávil u prsa. To samozřejmě neberu jako negativní ale v tu chvíli toho na mě bylo hodně celé dny jsem jen kojila malý taky hodně plakal trpěl na koliky a opravdu jsem ho téměř nedala z ruky. Jde mi o to, že jsem si krátila hodně čas na mobilu abych mohla psát s mamkou a kamarádkou, ventilovat pocity, nebo jsem něco četla, nakupovala taky jsme s mamkou hodně telefonovaly, jsem často sama. Samozřejmě jsem miminko neignorovala a věnovala potřebnou pozornost ale hodně času u toho prsa prospalo. Pak jsem narazila na internetu na článek jak používání mobilu u miminka konkrétně při kojení může způsobit vývojové vady nebo rakovinu. Čím víc jsem se v tom hrabala abych se uklidnila tím hůř. Teď mi to leží v hlavě a strašně si to vyčítám. V tu dobu to pro mě byla pomoc, odreagování ale teď zpětně je mi špatně z toho že jsem mohla mimčo takhle ohrozit. Asi je to směs hormonů a celkově takový ten klasický mateřský strach ale kdykoliv na to pomyslím, je mi z toho úzko. Má to někdo s tím mobilem stejně nebo jsem jediný závislák? 🙄Prosím, jdu si sem pro podporu tak mi ještě nepřidávejte, kdo by měl tu potřebu 😁Děkuji 🙏
No, chyba byla, zes mu nedala na hlavu hlinikovou cepicku. ![]()
Neboj se, nic se mu nestane.
@Eowyn01
měla by být součástí výbavy pro miminka v dnešní době ![]()
Prosimte klid a necti nějaké články na internetu, to by celá generace musela byt postižená.
@Marčena píše:
Zdravím maminky, potřebuji trochu podpořit a třeba slyšet, že nejsem sama jinak mi z toho asi hrábne. Určitě se Vás tu najde spousta co se mi i vysměje no ale k věci. Malý je od narození velmi kontaktní a první měsíce většinu času strávil u prsa. To samozřejmě neberu jako negativní ale v tu chvíli toho na mě bylo hodně celé dny jsem jen kojila malý taky hodně plakal trpěl na koliky a opravdu jsem ho téměř nedala z ruky. Jde mi o to, že jsem si krátila hodně čas na mobilu abych mohla psát s mamkou a kamarádkou, ventilovat pocity, nebo jsem něco četla, nakupovala taky jsme s mamkou hodně telefonovaly, jsem často sama. Samozřejmě jsem miminko neignorovala a věnovala potřebnou pozornost ale hodně času u toho prsa prospalo. Pak jsem narazila na internetu na článek jak používání mobilu u miminka konkrétně při kojení může způsobit vývojové vady nebo rakovinu. Čím víc jsem se v tom hrabala abych se uklidnila tím hůř. Teď mi to leží v hlavě a strašně si to vyčítám. V tu dobu to pro mě byla pomoc, odreagování ale teď zpětně je mi špatně z toho že jsem mohla mimčo takhle ohrozit. Asi je to směs hormonů a celkově takový ten klasický mateřský strach ale kdykoliv na to pomyslím, je mi z toho úzko. Má to někdo s tím mobilem stejně nebo jsem jediný závislák? 🙄Prosím, jdu si sem pro podporu tak mi ještě nepřidávejte, kdo by měl tu potřebu 😁Děkuji 🙏
Klid.
Díky mamky😁já jsem přehnaná normálně natož po porodu. A mobilní maniak. Jsem ráda že můžu hned vše probrat ale pak jsem z toho takhle pos*ana žejo ![]()
Hlavně už nic dalšího nečti, ještě zjistíš, že bude mít dalších xy nemocí
hlavně klid, nic nebude
Já jsem před lety, když mobily ještě neměli všichni, tak ležela v nemocnici a měla mobil sebou, uložený ve stolku u postele.
Osazenstvo pokoje byly starší dámy, mě tam šoupli, protože na můj pokoj přijali dítě s matkou.
A to bylo pořád, jak tam všichni z toho pochcípají, že já mám mobil a ještě takhle u postele. Samozřejmě to neřekla žádná mně, ale mezi sebou „jako abych to neslyšela“.
No a všechny jsme to přežily ![]()
Mobil jsem tam měla hlavně proto, že jsem tam ležela po autonehodě daleko od domova a potřebovala jsem být v kontaktu s rodinou.
Hele, já jsem taky mobilní maniak. Ale je to i tím, že se živím soc. sítěmi a na NTB toho moc nepodělám s malou. Dokonce mi při kojení párkrát spadl telefon na malou, když byla miminko - to jsem si ale fakt vyčítala a nechtěla jsem se ani vidět. ![]()
Každopádně k tvému tématu - dnes každé zařízení v domácnosti je připojené k wifi. Síť GSM je všude kolem nás, a i když jsem laik, nemyslím si, že by zrovna telefon měl mít nějaký jiný speciální zlý vlastnosti, protože síť přijímá.
Teorií, co může způsobit rakovinu je tolik, že sedí na kdeco. Kdyby na to byly nějaké kvalitní studie, které by to potvrzovaly, jistě bychom o tom věděli.
Ale jinak ti rozumím, taky jsem pořád z něčeho poplašená a nervózní. ![]()
@bouquetin píše:
Hele, já jsem taky mobilní maniak. Ale je to i tím, že se živím soc. sítěmi a na NTB toho moc nepodělám s malou. Dokonce mi při kojení párkrát spadl telefon na malou, když byla miminko - to jsem si ale fakt vyčítala a nechtěla jsem se ani vidět.
Každopádně k tvému tématu - dnes každé zařízení v domácnosti je připojené k wifi. Síť GSM je všude kolem nás, a i když jsem laik, nemyslím si, že by zrovna telefon měl mít nějaký jiný speciální zlý vlastnosti, protože síť přijímá.Teorií, co může způsobit rakovinu je tolik, že sedí na kdeco. Kdyby na to byly nějaké kvalitní studie, které by to potvrzovaly, jistě bychom o tom věděli.
Ale jinak ti rozumím, taky jsem pořád z něčeho poplašená a nervózní.
jo a když už jsme u těch studií, mrkni třeba na tohle https://www.onconet.cz/index.php?…
@bouquetin díky moc
No to se mi málem stalo taky ale zachránila jsem to
já prostě po tom co jsem četla odborníci varují jsem si to vzala do hlavy a pořád mě to tíží, že jsem na tom pořád našroubovaná. Stalo se mi že jsme s ním i usnuli a to jsem si taky chtěla nafackovat ![]()
@Marčena píše:
@bouquetin díky mocNo to se mi málem stalo taky ale zachránila jsem to
já prostě po tom co jsem četla odborníci varují jsem si to vzala do hlavy a pořád mě to tíží, že jsem na tom pořád našroubovaná. Stalo se mi že jsme s ním i usnuli a to jsem si taky chtěla nafackovat
Tím myslím ne jednou. Víckrát s námi spal:D ![]()
@Marčena píše:
Tím myslím ne jednou. Víckrát s námi spal:D
Myslíš synek? A to něčemu vadí, že s vámi spal?
Mně to přijde jako jedna z nejhezčích věcí v mateřství.
A mobil, no to by měla být zdegenerovaná celá generace, takové věci hoď za hlavu. ![]()