Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravíčko,
nechci Vás vůbec rušit. Jen jsem po dnešní kontrole maličko nesvá. Jsem 26+3tt. Čekáme holčičku. Máme zvýšené riziko růstové restrikce plodu. Po dnešní kontrole máme odhad 760g. Já i přítel jsme hubeňouři. Já sama mám momentálně 62kg. Chtěla bych se jen zeptat, zda někdo je s podobným případem a zda mohu být aspoň maličko v klidu, že miminko bude v pořádku. Jinak až na hmotnost, je vše v pořádku. Jen slýchám že maličká bude drobnější. Moc děkuji předem za uklidnění.
Hezký den ženy.
@232323E Malá má odhad na určitou váhu"odhad".Syn měl odhad max 3kg…měl skoro 4kg.
Moje dcera měla odhad 3.400 a měla 4.200. Takže tak k odhadu.
Jestli dítě bude zdravé či nikoliv zde nezjistis.
Rustova ret.je z části resitelna hormony.
Chápu, že je to nepříjemné, ale jsou daleko horší postižení. Pokud má plod napr. ruce, nohy ve správném počtu a velikostne stejné, nemáte gen který je opravdu hraniční. Tak bych byla v klidu.
@Cekk ano, ja vím, že jsou i horší.. spíš jsem dneska byla u jiného doktora, tak mě vylekalo, že teď budu chodit každý týden na kontrolu. Ja jsem jinak stále pozitivní a beru to stejně jak vy “odhad”. Spíš mě zajímalo, zda někoho potkalo to stejné. Kolem mě jsou totiž prej samé “tabulkové” miminka. 😁
Při 1. synovi mi lékař stále říkal, jak bude veliký a že mě císař nemine. (odhadoval přes 4kg) Pak jsem v asi 36tt šla do nemocnice, tam hned první Kontrola a odhad asi 3,5kg, každý další týden byl plus mínus 4kg. Když jsem v den TP šla do nemocnice, řekl mi dr., že malý má 4,5kg a že nemá smysl čekat, až bude chtít ven sám… Že by zbytečně přibral. Naplánoval CS za 2 dny… Ten mě tedy neminul, zkoušeli to vyvolavackou přirozeně, ale malý nesestupoval, takže nakonec stejně CS, ale váhu měl 3,5kg…
Teď jsem 21tt a už mi dr zase říká, že bude velký… Dnes už mě to ani nevzrušuje. ![]()
@232323E ano, na prvním screeningu nám vyšlo riziko růstové restrikce 1 z 51, na odhad váhy se ti můžu zítra podívat, ve 32 tt mě na týden zavřeli do nemocnice, malý měl odhad 1700g, narodil se 39+4 a měl 2650g, jestli se chceš ještě na něco zeptat, napiš sz ![]()