Močová trubice a hormony při kojení

176
22.5.13 20:30

močová trubice kojení

Ahoj holky!
Prosím o radu, jestli máte podobnou zkušenost.
Jsem už rok po porodu a pořád mě bolí jakoby močová trubice a občas trošku v oblasti močového měchýře. Při močení mě močová trubice nepálí. Takže o žádný zánět nepůjde. Prostě mám pocit, jako by byla ta močová trubice tak cca 2cm od ústí nějaká pohmožděná, natržená nebo tak něco. I dráždění klitorisu je mi nepříjemný. :zed: Byla jsem s tím u gyn. pouze jednou (asi 3měs. po porodu) a ta mi na to dala jen framykoin, který nezabral.
Napadlo mě, jestli to nemůže souviset s hormonama při kojení, že jsou ty močový cesty nějaký podrážděný.
Máte pro mě radu? :(
 Skrzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
22.5.13 20:45

Takhle dlouho po porodu teda nevím. Podobné bolesti jsem měla po cevkovani, pocit že jsem zevnitř odřena.. Ale trvalo to pár týdnů :nevim: kojim pořád, bolesti jsou dávno pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
22.5.13 20:48

Tak to mě zajímá, asi mám to samé. Už jsem měla zánět ledvin a brala 14 dní antibiotika, na tohle to ale nepomohlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
22.5.13 23:15

Může to být poškozená močová trubice po porodu někdy se to stává, já s tím mám taky problémy je potřeba udělat urogynekologické vyšetření a potom se to řeší léky nebo operací. Určitě na nic nečekej a jdi k doktorovy já to odkládala skoro dva roky než sem to začala řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
23.5.13 18:01

Díky za rady. Zítra jdu na gyndu. Konečně jsem se k tomu dokopala. Uvidím co mi řekne, ale vzhledem k tomu, že už jsem to hlásila a dr. se tvářila, že je vše ok. Načež mi její sestra řekla, že ty bolesti můžou být psychického původu. :twisted: Tak si od toho neslibuju. Zkusím se nenechat odbýt. Taky mám stále vidět v poševním vchodu poševní sliznici i ústí moč. trubice. Prostě se mi to „tam dole“ celé nějak rozhodilo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.16 11:17

Jak to dopadlo?

Chtela jsem se Skrzi zeptat jak ji to dopadlo? Mam podobny, ne-li stejny problem.
Dekuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
2.11.16 12:52

Ahoj Katko,
už si nepamatuju, jak jsem tenkrát dopadla u doktorky. Asi nic moc. ;-) Ale mám pro Tebe dobrou zprávu. Časem to vymizelo samo. :pankac:
Jen mi zůstala jakási „přecitlivělost“. Občas mám v té oblasti po sexu nepříjemné pocity, ale za pár dnů to vymizí.
Teď čerstvě čekám druhé mimi, tak snad se to nebude opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.16 13:54

No tak to gratuluji :dance:
Mě se právě nechce zase k doktorovi, tak pokud se to nezhorší, řeknu mu to až na další preventivce.
Děkuju za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
2.11.16 14:06

@KateřinaCV Přeji Ti, ať jsi také brzo fit. Jsou to dost otravné a nepříjemné pocity. :roll:

Pamatuju si, že mi ulevovalo lehnout si na břicho. :)

Držím palce! :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
9.3.17 08:26

@skrzi ahoj, pises zde, ze jsi mela po prvnim porodu nejak posunutou/napuchlou mocovou trubici a viditelnou sliznici v posevnim vchodu a pak, ze se ti to upravilo samo (ale po vic nez roce?)… mam asi neco podobneho a hrozne se bojim, ze se to nevrati do puvodniho stavu.Jsem uz 8 tydnu po porodu. Dr.to nekomentuje, mam pry cekat a snad se to zatahne. Delala jsi prosim pro to neco, aby se to zatahlo? A uz mas druhe mimi? Jak to vypada ted? Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
9.3.17 08:27

@skrzi jo tak mimi asi jeste stale cekas:) ted jsem koukla na datum tveho prispevku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
9.3.17 09:53

@Goni Jsem teď v šestém měsíci těhu a je fakt, že mám trochu větší potíže s inkontinencí, než při prvním těhu. V klidu teda ne, ale při pohybu je jistější mít prázdný moč. měchýř a poš. sliznice mi zas trochu klesá do vchodu. Mudr. to komentovala, že to se stává. Oni to fakt moc neřeší.

Jestli si dobře pamatuju, tak asi rok a něco po prvním porodu jsem se přihlásila do Prahy na seminář pánevního dna k pí Komanické. Ten je fakt výbornej. Doporučuju! Ví o čem mluví a její cviky fungujou. A myslím si, že kdybych pak poctivě cvičila (což jsem nedělala :oops: ), neměla bych ty potíže, co teď mám. Takže Ti doporučuju se na seminář přihlásit a cvičit nebo si tam zavolej a poraď se, zda se máš přihlásit hned nebo ještě chvilku počkat.

Já tenkrát necvičila, protože jsem měla pořád takový nepříjemný, dráždivý pocity - i při tom cvičení. Ale je fakt, že kdybych nebyla lenoch, mohla jsem cvičit později.. třeba po dvou letech po porodu a neměla bych teď zas potíže jaké mám. :pankac: :lol:

Rozhodně si slibuju, že po tomhle druhém porodu cvičit budu! Materiály ze semináře mám ještě doma. :mrgreen:

Držím palce, ať se Ti vše upraví. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
9.3.17 11:11

@skrzi dekuji ti za info! Chodim k jedne fyzioterapeutce a ta mi zatim uvolnije blokady. Mela jsem traumaticky porod a od te doby jsem cela v kreci. Pry az pak muzu zacit s posilovanim, protoze jinak by ty svaly ani nereagovaly, nebo co.

A ta mocova trubice se teda pak taky schovala? Mne trci primo v posevnim vchodu a za/pod ni je videt ta sliznice. je to divne:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.5.21 10:28

Jak to dopadlo?

@Goni
Ahoj, :kytka: můžu se zeptat jestli i tobě se ty v poševním vchodu viditelné ústí močové trubice a sliznice stáhly zpět dovnitř a přestaly být viditelné? Pokud stáhly, za jak dlouho? Cvičila jsi na to něco? Pokud nestáhly, řešíš / řešila jsi to nějak? Jak? Vadilo/vadí to při sexu?

:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
24.11.21 16:53

@Goni @Ca-lipo holky taky mám stejný dotaz, stáhlo se vám to? Myslím mocova trubice a sliznice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí