Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky!
Prosím o radu, jestli máte podobnou zkušenost.
Jsem už rok po porodu a pořád mě bolí jakoby močová trubice a občas trošku v oblasti močového měchýře. Při močení mě močová trubice nepálí. Takže o žádný zánět nepůjde. Prostě mám pocit, jako by byla ta močová trubice tak cca 2cm od ústí nějaká pohmožděná, natržená nebo tak něco. I dráždění klitorisu je mi nepříjemný.
Byla jsem s tím u gyn. pouze jednou (asi 3měs. po porodu) a ta mi na to dala jen framykoin, který nezabral.
Napadlo mě, jestli to nemůže souviset s hormonama při kojení, že jsou ty močový cesty nějaký podrážděný.
Máte pro mě radu? ![]()
Skrzi
Takhle dlouho po porodu teda nevím. Podobné bolesti jsem měla po cevkovani, pocit že jsem zevnitř odřena.. Ale trvalo to pár týdnů
kojim pořád, bolesti jsou dávno pryč.
Tak to mě zajímá, asi mám to samé. Už jsem měla zánět ledvin a brala 14 dní antibiotika, na tohle to ale nepomohlo..
Může to být poškozená močová trubice po porodu někdy se to stává, já s tím mám taky problémy je potřeba udělat urogynekologické vyšetření a potom se to řeší léky nebo operací. Určitě na nic nečekej a jdi k doktorovy já to odkládala skoro dva roky než sem to začala řešit
Díky za rady. Zítra jdu na gyndu. Konečně jsem se k tomu dokopala. Uvidím co mi řekne, ale vzhledem k tomu, že už jsem to hlásila a dr. se tvářila, že je vše ok. Načež mi její sestra řekla, že ty bolesti můžou být psychického původu.
Tak si od toho neslibuju. Zkusím se nenechat odbýt. Taky mám stále vidět v poševním vchodu poševní sliznici i ústí moč. trubice. Prostě se mi to „tam dole“ celé nějak rozhodilo. ![]()
Chtela jsem se Skrzi zeptat jak ji to dopadlo? Mam podobny, ne-li stejny problem.
Dekuji. ![]()
Ahoj Katko,
už si nepamatuju, jak jsem tenkrát dopadla u doktorky. Asi nic moc.
Ale mám pro Tebe dobrou zprávu. Časem to vymizelo samo. ![]()
Jen mi zůstala jakási „přecitlivělost“. Občas mám v té oblasti po sexu nepříjemné pocity, ale za pár dnů to vymizí.
Teď čerstvě čekám druhé mimi, tak snad se to nebude opakovat.
No tak to gratuluji ![]()
Mě se právě nechce zase k doktorovi, tak pokud se to nezhorší, řeknu mu to až na další preventivce.
Děkuju za odpověď.
@KateřinaCV Přeji Ti, ať jsi také brzo fit. Jsou to dost otravné a nepříjemné pocity. ![]()
Pamatuju si, že mi ulevovalo lehnout si na břicho. ![]()
Držím palce!
![]()
@skrzi ahoj, pises zde, ze jsi mela po prvnim porodu nejak posunutou/napuchlou mocovou trubici a viditelnou sliznici v posevnim vchodu a pak, ze se ti to upravilo samo (ale po vic nez roce?)… mam asi neco podobneho a hrozne se bojim, ze se to nevrati do puvodniho stavu.Jsem uz 8 tydnu po porodu. Dr.to nekomentuje, mam pry cekat a snad se to zatahne. Delala jsi prosim pro to neco, aby se to zatahlo? A uz mas druhe mimi? Jak to vypada ted? Diky!
@skrzi jo tak mimi asi jeste stale cekas:) ted jsem koukla na datum tveho prispevku
@Goni Jsem teď v šestém měsíci těhu a je fakt, že mám trochu větší potíže s inkontinencí, než při prvním těhu. V klidu teda ne, ale při pohybu je jistější mít prázdný moč. měchýř a poš. sliznice mi zas trochu klesá do vchodu. Mudr. to komentovala, že to se stává. Oni to fakt moc neřeší.
Jestli si dobře pamatuju, tak asi rok a něco po prvním porodu jsem se přihlásila do Prahy na seminář pánevního dna k pí Komanické. Ten je fakt výbornej. Doporučuju! Ví o čem mluví a její cviky fungujou. A myslím si, že kdybych pak poctivě cvičila (což jsem nedělala
), neměla bych ty potíže, co teď mám. Takže Ti doporučuju se na seminář přihlásit a cvičit nebo si tam zavolej a poraď se, zda se máš přihlásit hned nebo ještě chvilku počkat.
Já tenkrát necvičila, protože jsem měla pořád takový nepříjemný, dráždivý pocity - i při tom cvičení. Ale je fakt, že kdybych nebyla lenoch, mohla jsem cvičit později.. třeba po dvou letech po porodu a neměla bych teď zas potíže jaké mám.
![]()
Rozhodně si slibuju, že po tomhle druhém porodu cvičit budu! Materiály ze semináře mám ještě doma. ![]()
Držím palce, ať se Ti vše upraví. ![]()
@skrzi dekuji ti za info! Chodim k jedne fyzioterapeutce a ta mi zatim uvolnije blokady. Mela jsem traumaticky porod a od te doby jsem cela v kreci. Pry az pak muzu zacit s posilovanim, protoze jinak by ty svaly ani nereagovaly, nebo co.
A ta mocova trubice se teda pak taky schovala? Mne trci primo v posevnim vchodu a za/pod ni je videt ta sliznice. je to divne:(
@Goni
Ahoj,
můžu se zeptat jestli i tobě se ty v poševním vchodu viditelné ústí močové trubice a sliznice stáhly zpět dovnitř a přestaly být viditelné? Pokud stáhly, za jak dlouho? Cvičila jsi na to něco? Pokud nestáhly, řešíš / řešila jsi to nějak? Jak? Vadilo/vadí to při sexu?