Moderní jméno pro holčičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
311
20.1.16 13:51
@baracudas píše:
V tom nasem taky :lol: Nechci se tu nikoho dotknout, ale prijde mi, ze cim vetsi jsem blbec, tim „zajimavejsi“ chci jmeno pro dite.. :nevim:

Já si třeba naopak myslím, že divit se někomu proč dává neobvyklá jména (nemyslím tím samozřejmě extrém, a i to příjmení musí trochu odpovídat) je trochu příznak zkostnatělosti a netolerantnosti. Samozřejmě u romů to neumím posoudit, my tady máme v okolí jen jedno romské dítě a to se jmenuje Martin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16181
20.1.16 13:57

@Noela Kentosová Musíš upřesnit, co pro Tebe znamená „Moderní“, jestli to má být současná vlna nových (dříve méně dávaných) jmen, tak určitě Emma, Sofie, Nela, Ella, Anne-Marie, Stella apod. Osobně znám taky už 3× dané jméno Mia v jednom roce. Jestli myslíš moderním nějaké netradiční, ve smyslu nedávané v ČR často, tak třeba ta Grace je podle mě dobrá volba, druhé holčičce můžete dát Kelly, a máte doma kněžnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
20.1.16 14:03

Já mám na seznamu tyto: Emma, Izabela, Sofie, Sára, Šarlota (Charlotte), Viviana, Tea (Thea), Sarah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
20.1.16 14:03
@baracudas píše:
To je jako nazev kvetinarstvi :mrgreen:

To máš pravdu :D Ale zase pro každou maminku je její holčička taková krásná květinka, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
20.1.16 14:10

My mame Theodoru a Edith, ted cekame kluka a to je horsi, chteli bysme aby to melo ve jmene „th“ :? Zatim jsme na nic neprisli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33555
20.1.16 14:12

@Noela Kentosová Hodně se mi líbí jména Rebeca, Emily, Amy, Isabella, Mia, Ashley, Abigail. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.1.16 14:13
@Amoletka píše:
My mame Theodoru a Edith, ted cekame kluka a to je horsi, chteli bysme aby to melo ve jmene „th“ :? Zatim jsme na nic neprisli

Matheo. Ještě Theofil mě napadnul :D

A padám. Prokrastinaci zdar :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33555
20.1.16 14:14

@Amoletka Theodor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
20.1.16 14:16

@Amoletka třeba Thobias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
20.1.16 15:21

Tak Emma je hezké jméno, ale Grace a Jess bych nedala. Pokud má cizí příjmení, tak proč ne, ale české ne. Jinak moje oblíbená jména pro holčičky jsou Linda, Gabriela a Veronika ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
20.1.16 15:53

@Crystal87 ja to samozrejme nechci zobecnovat. Pokud je jeden z rodicu cizinec, nebo rodina pocita s tim, ze bude zit v zahranici, popr. se to hodi k prijmeni, tak OK. Je to vicemene kazdeho vec. Jen proste Jennifer Conkova je u nas ve meste klasika a treba Jess Novakova..to mi proste rve usi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
20.1.16 16:37

Emily je hezke jmeno jen jsem jeste nevidela neslysela ze by se psalo s dvema L, vypada to divne.ale proste tobude Emilka, s tim asi trochu dopredu pocitej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
20.1.16 20:18

Ty jo, musim říct, ze mi tahle móda cizích jmen nějak neni vůbec blízká… Doma mam Verunku, a kdyz se nam do budoucna jeste jedno miminko postesti a bude to zase holcicka, bude to Šárinka :) to me treba přijde celkem originální jméno…mam kamarádku a ta ma dceru Nicol a říkala, ze si to trosku vyčítá, protoze to všude píší s K…ale samozřejmě, to je o vkusu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.16 20:20

@Crystal87 Chloe je hezke jmeno ale jestli to v cr je povolene :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
20.1.16 20:22
@Crystal87 píše:
Nebude to spíš tím, že většinou starší generace jsou trochu jinde než ta mladší? :think: A třeba mají rodinu v cizině, na co hned soudit? Mně se třeba nelíbí česká, samá Terezka, Eliška… a v dnešní době je těch jmen tolik, že to děti řešit nebudou(pokud teda nemají rodiče tupce a nebudou jim to vštěpovat od mala)A zrovna tohle mi přijde normální jména, žádná telenovela.
:palec: souhlasim
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko