Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@baracudas píše:
V tom nasem takyNechci se tu nikoho dotknout, ale prijde mi, ze cim vetsi jsem blbec, tim „zajimavejsi“ chci jmeno pro dite..
Já si třeba naopak myslím, že divit se někomu proč dává neobvyklá jména (nemyslím tím samozřejmě extrém, a i to příjmení musí trochu odpovídat) je trochu příznak zkostnatělosti a netolerantnosti. Samozřejmě u romů to neumím posoudit, my tady máme v okolí jen jedno romské dítě a to se jmenuje Martin.
@Noela Kentosová Musíš upřesnit, co pro Tebe znamená „Moderní“, jestli to má být současná vlna nových (dříve méně dávaných) jmen, tak určitě Emma, Sofie, Nela, Ella, Anne-Marie, Stella apod. Osobně znám taky už 3× dané jméno Mia v jednom roce. Jestli myslíš moderním nějaké netradiční, ve smyslu nedávané v ČR často, tak třeba ta Grace je podle mě dobrá volba, druhé holčičce můžete dát Kelly, a máte doma kněžnu ![]()
Já mám na seznamu tyto: Emma, Izabela, Sofie, Sára, Šarlota (Charlotte), Viviana, Tea (Thea), Sarah
@baracudas píše:
To je jako nazev kvetinarstvi
To máš pravdu
Ale zase pro každou maminku je její holčička taková krásná květinka, ne?
My mame Theodoru a Edith, ted cekame kluka a to je horsi, chteli bysme aby to melo ve jmene „th“
Zatim jsme na nic neprisli
@Noela Kentosová Hodně se mi líbí jména Rebeca, Emily, Amy, Isabella, Mia, Ashley, Abigail. ![]()
@Amoletka píše:
My mame Theodoru a Edith, ted cekame kluka a to je horsi, chteli bysme aby to melo ve jmene „th“Zatim jsme na nic neprisli
Matheo. Ještě Theofil mě napadnul ![]()
A padám. Prokrastinaci zdar ![]()
Tak Emma je hezké jméno, ale Grace a Jess bych nedala. Pokud má cizí příjmení, tak proč ne, ale české ne. Jinak moje oblíbená jména pro holčičky jsou Linda, Gabriela a Veronika ![]()
@Crystal87 ja to samozrejme nechci zobecnovat. Pokud je jeden z rodicu cizinec, nebo rodina pocita s tim, ze bude zit v zahranici, popr. se to hodi k prijmeni, tak OK. Je to vicemene kazdeho vec. Jen proste Jennifer Conkova je u nas ve meste klasika a treba Jess Novakova..to mi proste rve usi ![]()
Emily je hezke jmeno jen jsem jeste nevidela neslysela ze by se psalo s dvema L, vypada to divne.ale proste tobude Emilka, s tim asi trochu dopredu pocitej.
Ty jo, musim říct, ze mi tahle móda cizích jmen nějak neni vůbec blízká… Doma mam Verunku, a kdyz se nam do budoucna jeste jedno miminko postesti a bude to zase holcicka, bude to Šárinka
to me treba přijde celkem originální jméno…mam kamarádku a ta ma dceru Nicol a říkala, ze si to trosku vyčítá, protoze to všude píší s K…ale samozřejmě, to je o vkusu ![]()
@Crystal87 Chloe je hezke jmeno ale jestli to v cr je povolene ![]()
@Crystal87 píše:
Nebude to spíš tím, že většinou starší generace jsou trochu jinde než ta mladší?A třeba mají rodinu v cizině, na co hned soudit? Mně se třeba nelíbí česká, samá Terezka, Eliška… a v dnešní době je těch jmen tolik, že to děti řešit nebudou(pokud teda nemají rodiče tupce a nebudou jim to vštěpovat od mala)A zrovna tohle mi přijde normální jména, žádná telenovela.