Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nedá mi to. Před chvílí jsem zjistila, že dnes má svátek Doubravka. Tak jsem překvapená, že je vůbec v kalendáři … Ptám se tedy, co na to jméno říkáte? Líbí, nelíbí? Mě ihned naskočilo Léto s kovbojem…
@Lotuska dite s takovym jmenem bude vzdy tercem posmechu… Ja mam taky blbe jmeno, ktere si spousta lidi spoji s jednim filmem a posmivaji se mi dokonce stari dedci…
Ted se mi otevrela vzpominku, ze kdyz jsem byla mala desne jsem si prala byt Dobouravka, prislo mi to jako nejhezci jmeno na svete (ani jsem neznala Leto s kovbojem). Dnes to ve ne budi usmev, fakt se mi to jmeno moc nelibi a nedala bych ho.
Já si to s ničím nespojuji a jo, pěkné. Sama bych ho nedala, ale nevadí mi. Na oslovování se mi zdá dlouhé a nevím, jak bych ho zkrátila.
@Nafrněná píše:
Rosalinda?
Az tak teda ne
Dedictvi aneb ku*vahosi… ![]()
Znam jednu dvouletou holcicku tohoto jmena, rikaji ji Dubi, Dubinko, Doubi atd, zni to docela hezky, ale urcite toto jmeno neni v moji Top 10, vlastne ani v top 100.. moc nezjistuj, mela jsek dilema, kdyz jsme vybirali jmeno pro kluka, ale stejne ti kazdy napise neco jineho, sto lidi, sto chuti.. kdyz se jmeno libi rodicum, at ho daji, ostatni si zvyknou…
A mně se náhodou moc líbí. Důvod k posměchu se najde vždycky, když se chce. A když to vezmeš kolem a kolem, které jméno se v nějakém filmu neobjevilo? V době neobvyklých a cizích křestních jmen bych se posměchu pro Doubravku nebála.
Mě teda nepřekvapuje, že je to jméno v kalendáři, ale sama bych ho nevybrala
Jinak teda nevím, ale nemyslím si, že je ještě teď potřeba přemýšlet u dětí nad jmény s předrevolučních filmů
Ony pro ty děti budou už asi celkem nezajímavé, když už teď jsou v České televizi řazeny mezi filmy pro pamětníky ![]()
Ale ty babky s máti ji v tom filmu nějak říkaly, ne? ![]()
Hoodně netradiční ![]()
Přesně tak, léto s kovbojem…
ono. možná kdyby to jmeno nebylo takhle s nečím propojene… nebylo by špatné. ![]()