Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Eleanora1988 píše:
@ixule no jo jenže ona tam nas.ala za 3-4 týdny půl kila. My to nevěděli až dneska.. mám strach o dceru je ji 3,5 a cvachtala se tam často
To je fakt moc, vodu vypustit, nebo bych tam malou nepouštěla. Pokud jí nic není, tak to nech být, pro jednou se nic nestane. Ten tester jsem tuším objednávala přes internet, ale možná to mají i v hornbachu, když mají modrou skalici. ![]()
No už tu skalici nemá, půl kila v čudu.. Teď bojuju s manželem aby to vypustil. Nechce, že ať neblbnu. Asi se mamky boji. Ja mam rizikové, musím ležet tchýně si ji brava ven do bazénu, už vidím jak bude řvát až ji to zítra řeknu, ale zdraví dítěte mi je přednější. Už nedovolím aby tam šla. Pane bože
A když jsme ji to říkali zděšeně tak řekla no a co.. jako by nic.
Nešílela bych, kup si tester, třeba to zase taková hrůza nebude a když bude, tak je to jen voda, která se nechá přece vypustit. Já dávám skalici jen jednou za léto, pak stačí bohatě tablety a filtrace každou noc.
@Eleanora1988 ono jde taky o to, jak ta voda vypadá, protože modrá skalice nevyprchá z vody sama, jako chlor, modrá skalice se ničí právě „bordelem“ ve vodě, takže pokud je voda hodně zaneřáděná, tak pak není problém s jednou úvodní vysokou dávkou, která se ihned spotřebuje a zůstane to ve filtru, ale pokud je voda čistá, tak přihazováním dalších dávek se koncentrace zvyšuje.
Ahoj,letos jsem nestastna z bazenu.Porad sw mi nedari ho po zime poradne vycistit a porad neni voda dobra.Momenralne je zas zelena.Jako posledni zachrana me napadla ta skalice.Ale vsude ctu ze dlouho z vody vyprchava.Vody jsou v bazenu 3 kubiky takze jsem se docetla ze mam dat 5g na kubik vody.Za jak dlouho to z vody tak vyprcha aby se tam dalo koupat?Kdybych to tam zitra dala,dalo uz by se kdyztak ve stredu koupat?
Pokud mas zelenou vodu, dej 10g skalice na kubik (odpovida hodnote 2,5 gramu Cu)
Ps: pitna voda muze obsahovat az 1 gram Cu, tedy 4 gramy skalice je stale jeste pitna voda. 5 gramu na kubik bych daval jen jako prevenci do ciste vody.
Primárně se musí se skalici zacházet opatrně a přesně davkovat. 5 g na 1 m3 vody. Skalice vyprchava z vody pomalu a je nutne pred kazdym novym davkovanim zmerit pomoci cooper prouzkoveho testeru kolik ji tam je. Já ji dal na podzim a teď (7.6.2019) je ji tam ještě dost. Voda celou dobu průzračná jak čerstvě natočená z řádu. Chlor používám jen doplňkově 2 minitblety za týden. Filtrace jede na časovac hodinu dopoledne hodinu po o a hodinu navečer. Pouzivam ty bavlnene kulicky misto pisku. Deti jsou ve vode porad a ani naznak problemu. Hlavne prosim neposlouchejte ty rady kolem tech radoby znalcu. Zadny odmerovani lzickama, pekne si to odvazte na kuchynske vaze v sáčku. Je to váš bazén a koupete se v něm vy…
Ahoj, Děda dal do bazénu modrou Skalici, paní mu prý v obchodě řekla že má dát půlku balení, mně tvrdí že tam dal čtvrtku.
Na hladině se udělala taková skleněná vrstva, kterou když vybereme sítem a oklepem, tak je modra zem, jinak je bazén vcelku čistej, že by byl kalnej se říct nedá.
Nevíte někdo co stim?? Mužem se v tom vůbec koupat?
Má se dávat 5 až 7 gramů na m3. A nechat jet filtraci 24 hodin. My jsme měli zelenou vodu a krásně se vyčistila.
Skalice se filtrací nezbavíte. Ta se musí spotřebovat požíráním nečistot.
Jestli do toho pouštíte děti, tak jste slušný blázen. Proč tyto věcoi necháte dělat někoho, kdo tomu očividně nerozumí?
Dobry den dal sem do basenu 8000l 100g modre skalicy co delat vypustit vodu nebo je jeste v norme nekde psali ze 20g na meter krychlovy to bez ryzika