Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máte někdo zkušenosti s přidáním modré skalice do bazénu? Známá mi to doporučila, je to prý i součást tablet do bazénů… Samozřejmě v malém množství (kávová lžička na 5 kubíků vody). Děkuji za reakce
A chceš to do velkého bazénu či bazénku. Ono kávová lžička na 5000l vody by se u malého špatně odměřovala. Trochu mimo- já viděla pro dětské bazénky v Kauflandu za 149Kč.
Jo soused používá jen to místo chlor šoku a tak a uplně v pohodě.
Co myslíte, že je lepší dát do bazenu asi středního typu, modrou skalici nebo raději savo? jde o to, že se v něm koupou děti, jestli ta skalice nějak nevadí?
Ahoj holky, používáte někdo modrou skalici? Já četla že se dává jednou za sezonu množství cca dvě lžíce do toho malýho bazenů pruměr 3metry.. jinak je to prý jedovatý. Tchýně ji tam sype pořád už tam dala pul kila, bazen máme měsíc.. průměr 3,5 m výška cca 50cm může to něco udělat malým dětem?
@Eleanora1988 ve velkém množství je to už nebezpečné, je třeba opravdu hodně dbát na dávkování, dají se koupit testry za pár korun.
@Eleanora1988 Tak je blázen, skalice je jedovatá a ano, může děti přiotrávit.
Máme bazén 3×4 m, hloubku 1,4 a dávala jsem 2 kávové lžičky, tuším jednou za 2 týdny nebo méně často, kontrolovala jsem testrem. Letos jsem zvolila jinou variantu.
Mě ráni mrtvice asi, to ani není možný. Ach jo. @ixule když zajdu třeba do hornbachu a řeknu jim to, tak mi dají nějaké testy na tu skalici jo? @hanka.br. měla bych vzít malou radši k doktorce? Žádný problémy neměla.. A asi bazén vypustit ze?
@ixule no jo jenže ona tam nas.ala za 3-4 týdny půl kila. My to nevěděli až dneska.. mám strach o dceru je ji 3,5 a cvachtala se tam často
@Eleanora1988 píše:
Mě ráni mrtvice asi, to ani není možný. Ach jo. @ixule když zajdu třeba do hornbachu a řeknu jim to, tak mi dají nějaké testy na tu skalici jo? @hanka.br. měla bych vzít malou radši k doktorce? Žádný problémy neměla.. A asi bazén vypustit ze?
Kdyby byla malá přiotrávená, měla by průjem, bylo by jí fakt špatně. Jde o dlouhodobou intoxikaci. Vodu v bazénu bych asi vypustila, když tam toho narvala tolik. na řasy v bazénu se dává té skalice fakt trošku, dávali jsme dříve půl kelímku od jogurtu na 20 kubíků vody. Ale to bylo v pravěku, kdy jiné šetrnější prostředky ještě nebyly dostupné.
@hanka.br. ještě že jsem tam nelezla, jsem 26 tt. Tak můžu být klidná, jo. Když dceři nic není?
My tedy modrou skalici používáme jen zcela výjimečně, jako poslední záchranu, když se bazén začne kazit, tak jednou za sezonu. Na prevenci bych to manželovi nedovolila tam dávat, používáme jiné přípravky, podle mě méně „škodlivé“. Děti v létě z vody nevylezou.
Být tebou bych asi vodu vyměnila a poprosila tchyni, aby to už do vody nedávala.
Pokud malá nemá žádné problémy, tak bych se o ni nebála, ale nepokračovala bych v tom koupání, přijde mi to hodně, co tam je nasypané
.
@Eleanora1988 píše:
@hanka.br. ještě že jsem tam nelezla, jsem 26 tt. Tak můžu být klidná, jo. Když dceři nic není?
To můžeš být klidná. Určitě tý vody nevypila kýbl, pokud nemá průjem, je v pořádku. Kdyby ho měla, víš, z čeho by ho mohla mít. Píšou, že se ve stolici při intoxikaci může objevit krev, tak to sleduj, ale nešil. Na vodě se skalicí jsem vyrostla, měla jsem akorát zelený vlasy, ale jinak jsem vyrostla docela v pohodě. Tchýni to ale zatrhni, ať tím neblbne, je to jed jako prase.