Mohl by to být svrab?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
1.3.24 20:15

Mohl by to být svrab??

Ahoj lidičky… Moje malá (4r) se začala cca 14 dní zpátky debat, ale byl to sem tam nějaký pupínek. No a dnes už má hroznou vyrážku, pupínky všude a nejvíce na kolenech, ručičkách a předloktí a samozřejmě se sebe ostošest.. u doktorky jsme byli a prý to na svrab úplně nevypadá, ale jistá si úplně nebyla. Tak moje otázka zní, měl někdo svrab, vypadalo to podobně? Dávám jí fenistillové kapky a v noci spí… Ze svrabu mám úplně hrůzu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14574
1.3.24 21:22
@Kaen píše:
Ahoj lidičky… Moje malá (4r) se začala cca 14 dní zpátky debat, ale byl to sem tam nějaký pupínek. No a dnes už má hroznou vyrážku, pupínky všude a nejvíce na kolenech, ručičkách a předloktí a samozřejmě se sebe ostošest.. u doktorky jsme byli a prý to na svrab úplně nevypadá, ale jistá si úplně nebyla. Tak moje otázka zní, měl někdo svrab, vypadalo to podobně? Dávám jí fenistillové kapky a v noci spí… Ze svrabu mám úplně hrůzu :?

A nemůže to byt ekzem v kombinaci s blechama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.3.24 08:24

@Semtex No popravdě to manžela už napadlo taky. Malá přespávala u babičky a od té doby se jí to začalo objevovat. Mají pejska, který se pořád kouše a drbe. Při mé otázce, jestli nemá blechy, mě bylo odpalkovano, že rozhodně ne a že je na blechy venku zima. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
2.3.24 09:12
@Kaen píše:
@Semtex No popravdě to manžela už napadlo taky. Malá přespávala u babičky a od té doby se jí to začalo objevovat. Mají pejska, který se pořád kouše a drbe. Při mé otázce, jestli nemá blechy, mě bylo odpalkovano, že rozhodně ne a že je na blechy venku zima. :zed:

Haha kdepak. Nám kocour přitáhl blechy v zime, když jsem se nechala ukecat manželem, ze mu stačí dávat odblesovaci pipety min často :zed: :zed: :zed: kolem toho zápěstí to vypadá jako od blech, a kdyby pes neměl blechy, nedrbal by se nějak extrémně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.3.24 10:23

@Semtex Tak pokud by to vážně byli blechy, co s tím? Vše povlečení jsem vyprala, gauč vyluxován, denně luxuji byt. Mažeme malou nějakým krémem, co nám namíchali v lékárně na promaštění. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
2.3.24 11:13
@Kaen píše:
@Semtex Tak pokud by to vážně byli blechy, co s tím? Vše povlečení jsem vyprala, gauč vyluxován, denně luxuji byt. Mažeme malou nějakým krémem, co nám namíchali v lékárně na promaštění. :roll:

Hlavně to luxovani a často měnit třeba povleceni, ale to děláš. Můžeš koupit ještě Bolfo a občas byt vystrikat, já jsem to vystrikala na začátku hodně a úplně cely včetně matraci ze všech stran, postele rosty i zespoda, koberce, závěsy, no všechno, a pak ještě asi dvakrát, když se objevil nějaký kousanec. Když nas kousla v obýváku, stříkala jsem obývák, když v ložnici, stříkala jsem ložnici. Funguje na ne ale i biolit, měla jsem tu nějaký proti pavoukům, tím jsem vzala podlahové listy kolem dokola, abych si setrila to Bolfo :lol: bolfem jsem pak několikrát vzala i tu kočku a teď už dostává ty pipety zase pravidelne, i kdyby mělo bejt minus dvacet půl roku :mrgreen: ale dá se jich zbavit vlastně celkem snadno, nejsou naštěstí jako štěnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.24 13:15

Dobrý den, už druhý měsíc bojujeme s tím, že syn má osypané tělo. Začalo mu to jako krupička, svědí ho to i přes den (to méně). Dostali jsme od dr. mastičku na svrab, ale tím si jistá nebyla (jeho otec jej měl, ale v době kdy to zjistil syn u něj nebyl a vzal si jej až jak měl potvrzené, že je ok). Synovi se to zlepšilo, skoro to nešlo vidět hlavně na břichu, asi týden z5 se začal hodně skrabat přes den a hodně mu to vylezlo, mě svědí záda a na hrudníku mám pár teček. Zítra jdeme na kožní a bojím se, že to svrab opravdu bude.. Moje otázka zní, kdyby se to potvrdilo, mazat se začneme hned ten den co dostaneme..ale v pátek máme svatbu, je reálné že normálně proběhne??

• Citovat
  • Upravit
6
26.3.24 22:59

Dobrý den. Bohužel u nad to svrab byl, namazali jsme se jednou Infectoscrabem, lepší… Najednou z ničeho nic jsem se osypala já na předloktí a tak další druhá vlna Infectoscrabu po 10dnech. Svědění i pupínky ustaly a byl klid 2 dny. Najednou se malá vrátila od babičky a měla opět rozdrápané nožičky, ruce i záda skoro do krve… Opět svrab se vrátil. Tak jsme večer psali naší doktorce email a ta se ještě v tu chvíli bavila se svou kamarádkou kožařkou, která říkala, že má nyní XXXX případů svrabu, na který Infectoscrab vůbec NEPŮSOBÍ!!! Takže jsme dostali sírovou mast a všichni jsme 3 dny voněli jak čerti z pekel… Dnes jsme se umyli a já se děsím každého pupínku, který vidím… Uvidíme..
Jinak odpověď na otázku: Pokud dostanete ten Infectoscrab, tak ten si namažete akorát na noc a necháte 8-10h působit a pak se umyjete..
Pokud dostanete sírovou mast, tak tam už je to horší.. Síra hodně smrdí a nechává fleky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.24 11:55

@Kaen u nás se to nakonec bohužel taky potvrdilo, dali nám Infectoscab, pár dní to vypadalo ok a objevilo se nám něco málo nového.. tak včera jsme se poprvé namazali sírovou mastí, snad nám to konečně pomůže. Nechávali jste si po ty dny stejné oblečení a ložní prádlo? Dávám peřiny alespoň na celý den na okno..než se budeme umývat tak vše co jsme naposled použili dám vyprat, snad to bude už ok.

• Citovat
  • Upravit
6
27.3.24 12:49
@Anonymní píše: Více

No tak vítejte v klubu…
Ano ano, stejné oblečení i povlečení po celou dobu mazání. Na gauč jsem hodila larisy a všechny polštáře do pytle.
Pak po umytí masti jsem až vše stáhla a dala prát. Ale bude to chtít proprat asi ještě jednou, protože toho smradu z té síry se nedá pořádně zbavit 🫣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.3.24 13:32

@Kaen no je to pakárna, mám ještě 8m kojící holčičku a do toho jsme nemocní s dětma, tak je to super kombinace. Já mám teda rýmu a necítím žádný smrad a manžel taky říká, že to nějak extra nesmrdí, tak nevím no. Každopádně asi to oblečení rovnou potom vyhodím, kdo ví jak to půjde dolů z toho. Držím palečky ať se vám nic nového neobjeví a máte klid, je to svinstvo :zed: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.3.24 08:44

@Kaen prosím vás, je možné, že mě hrudník (mám jej i trochu podrážděný) a záda po druhém namazání spíše více svědí? Ten první den to bylo vpohodě a teď je to nepříjemné a nejraději bych se umyla..nevím jestli je na moje tělo už dost té masti?🤦‍♀️snad to neznamená, že léčba nepomáhá. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.3.24 08:56

@Romis123 Možné to je.. Já aktuálně mám úplně popálený hrudník z té sírové masti ( v úterý ráno jsem se umývala po 3 dnech) a svědí to snad ještě víc, než předtím… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.3.24 10:44

Tak snad to bude opravdu jen podráždění a všichni z toho budou venku jak u vás tak u nás. Když jsme se mazali poprvé v úterý večer, tak ještě asi zítra ráno se namazat a pak až večer umýt, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.4.24 22:29

Dobrý den, na plosce se mi udelaly takovéto pupínky, zatím to vůbec nesvědí ale přišla jsem na to až dnes. V práci se mi bohužel dost potí nohy ale bojím se zda by to nemohl být svrab. Nemáte někdo zkušenosti nebo nevíte co by to mohlo být? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí