Mohl by to být svrab?

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19.4.24 20:00

Mohl by to být svrab? ?m

Dnes jsem si našla tuhle vyrážku, přijde mi to spíš jako opruzenina, ale jistá si nejsem.
Mám to pouze v podpaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
693
19.4.24 21:24

Nevypadá to na svrab. Byl kontakt se svrabem? Nějaké rizikové prostředí či kontakt? Pokud ne, tak z 99% to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
19.4.24 21:32

Připadá mi to spíš jako odřenina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.4.24 14:52

Dobrý den. Mám stejný dotaz přítel má takovou to vyrážku je to svrab nebo ne? předem děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17635
24.4.24 15:01

Tezko rict, muze, nemusi byt, ty vyrazky u svrabu muzou byt ruzne, nekdy jsou to cary, ( ja je mela na brichu), nekdy podobne jak ma tvuj pritel, par takovych podobnych jsem mela.
Uvadi se, ze to svrbi predevsim vecer, ( mne to ale vubec nesvrbelo), potrebuje jit k lekari, at na to koukne a zacit s lecbou co nejdriv, pokud by slo o svrab.
Doporucuje se u nakazenych extremni hygiena, menit pradlo co nejasteji, postelne pradlo, vsechno to prat na vic jak 60°C, co nejde dat do pracky, treba boty, tak mrazit v mraznicce nekolik dni… a poradne se sprchovat, kdyz jsem mela svrab, drhla jsem se pod sprchou i tri krat denne, at nenakazim partnera, tim se znizi riziko prenosu na okoli, clovek se slabsi hygienou ty roztoce pak trousi kolem ve velkem a zysuje se riziko nakazy ostatnich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.4.24 15:08

@My Melody
Právě že jeho to svědí pořád a ne jak se typicky píše že svrab svědí v noci pod dekou. Ale tebe to vůbec nesvědilo, tak nevíme co to může být. Všude na kožní jsou dlouhé čekací doby ale v úterý půjde tak snad to svrab nebude. Ale děkuji za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.6.24 12:33

Svědivé pupínky

Dobrý den, jdu s dotazem, zda by někdo nevěděl, co by to mohlo být. Svědivé pupínky, které mi přijdou, že se rozšiřují dále, na rukou/prstech - viz foto, kolena, malo i stehna, lokty a 2 i na brise. Na tech prstech je to nejvice. Pred tremi tydny jsem byla na kozni a p. doktorka se sotva na me podivala a rekla ze bud ekzem a nebo ze nemuze vyloucit ani svrab.. Dala mi masticku „Belogent“, ktera mi prijde, ze vubec nezabira. Ale zase na tech mistech, kde jsem to mela pred temi 3 tydny to uz nemam. Mam pritele a bydlim jeste u rodicu, nikdo z nich nema nic a to s pritelem lezim ve stejne posteli. Proto si rikam, ze svrab nam prijde jako blbost, kdyz to nikdo z nich nema😕 Budu se muset opet zastavit za p. doktorkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí